Kovalainen: "McLaren Yola Devam Etmeye Hazır"

yazar:

kategori:

Cuma günü McLaren, Fin pilotun Lewis Hamilton’un takım arkadaşı olduğunu duyurdu. Kovalainen, bir McLaren pilotu olarak ilk etkinliğine Şampiyonlar Yarışı basın konferasında çıktı.

Önceden akıllarda kalan Renault renkleri yerine yeni takımı McLaren’in gümüş-beyaz hatlarıyla giyinen Kovalainen, McLaren’in casusluk skandalı ve özellikle bu hafta diledikleri özür, kendisini 2008 için herhangi bir huzursuzluk içinde bulmuyor.

Kovalainen: "Anlaşmayı imzalamadan önce, meseleyi sordum ve bütün bildiğim, gelecek seneki performasımıza etki etmeyeceğidir. Bu benim için yeterli."

"Bu duruma ilgilenmedim ve ayrıntıları bilmiyorum. Bu yüzden bu konuda yorum yapmak oldukça zor. Ama benim için ve McLaren için de, mümkün olduğunca kısa sürede herleyi açığa kavuşturmaki yoğunluk. Herşeyi arkamızda bırakmak, herkesin durumdan mutlu olduğundan emin olup yoluna devam etmesini istiyoruz"

"Bunu yapabileceğimizi düşünüyorum ve takımın bunu arkasında bırakabileceğini düşünüyorum. Bütün spor için, yolumuza devam etmemiz iyi olacak. Tabii ki bu ciddi bir mesele ve tabii ki FIA’da ve takımımda başa çıkacak insanlar var. Bu yüzden sorunları çözebileceğimizi ve yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum"

Kovalainen, 2008 için amacının kendi performansında ve sonuçlarında bir adım ileri gitmek oolduğunu söyledi. Fin pilot 2007’de Renault ile sadece bir kere podyuma çıkmıştı.

Kovalainen: "Bu anlaşmaya varmamız biraz zaman aldı ama tabii ki şimdi McLaren’e katılmaktan dolayı mutluyum. Kariyerimde yeni bir bölüm bu. Daha başarılı olabilmek ve bu senemden daha iyi bir yıl geçirmek için elimden gelen herşeyi yapacağım"

"Ama şu anda hâlâ bunlar için erken. Takımı, insanları tanımam, ilk yarışım için hazırlanmam gerekiyor. Ama tabii ki çok mutluyum"

Pazar günü yapılacak olan etkinlik için ise Fin pilot hedefinin, hem ulusal kupayı Finlandiya adına kazanmak hem de kişisel kategoride şampiyon olmak.

Kovalainen: "Geçen sene Uluslar Kupası’nı kazandık. Ardından 2004’te bireysel etkinliği kazandım. Bu sene her ikisini de kazanmak istiyorum. Çünkü bu, iyi bir haftaya iyi bir son olacaktır"


Yorumlar

  1. Böyle düşündüğün için sağol Heikki sen şimdiden Mclaren'li olmuşsun bile

  2. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Çok pozitif bi pilot pozitif enerji yayıyor etrafına tekrar hoşgeldin Heikki :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir