Lotus Pilotları Yeni Parabolica’yı Savunuyor

yazar:

kategori:

Parabolica virajının kaçış alanındaki değişiklikler Formula 1 taraftarları tarafından hoş karşılanmamış olsa da görünüşe göre sürücüler değişikliklere daha açıklar.

Ünlü Parabolica kaçış alanı geçmişte biraz daha geç fren yapmak isteyen sürücüleri yakalamıştı ve tek sonuç çakıl havuzunda kalmak oluyordu. Ancak bu yıl çakıl alanın asfaltlanması ile birlikte bu artık çok büyük bir sorun değil.

Romain Grosjean değişikliği güvenlik açısından iyi olarak karşılıyor ve aslında sürücülerin artık çok daha fazla zorlayabileceklerine inanıyor.

“Parabolica çok zorlu ve hızlı bir viraj, güvenlik açısından bakarsak sürücüler için bir tolerans bırakılmış olması iyi bir şey.”

“Bazen viraja girerken birazcık daha geç fren yapmanın çakıl alana gideceğiniz anlamına geldiğini hatırlıyorum ve dosdoğru duvara çarpabilirdiniz. Şimdi sürücülerin sınırları daha iyi bulabileceğini ve artık ileride büyük bir çakıl havuzu olmadığı için kaza ile cezalandırmanın olmayacağını biliyoruz.”

Pastor Maldonado da aynı şekilde düşünüyor.

“Çok büyük bir fark yaratacağını düşünmiyorum. Yaklaşım yine aynı kalacaktır, yine hızlı ve verimli olarak girmeye çalışacağız. Elbette dışarı çıktığınızda sizi daha az riske atacak bir güvenlik bileşeni var. Bence güvenlik açısından iyi bir şey, çünkü o hızlı bir viraj ve dışarıda çok fazla alan yok.”


Yorumlar

“Lotus Pilotları Yeni Parabolica’yı Savunuyor” için 14 yanıt

  1. gro belki 2012 de çok star kazalarına karışmş olabilir .
    ama aşagıdaki şu çok uzman yorumcu arkadaşlarıma gülüyorum.

    birkaç örnek vermek istiyorum. benim pilotum f.alanso formasyon turunda spin attı. kimi daha arabayı nerede süreceğini bilmiyordu (pisten çıkım bizim adana adnan menderes blv. çay bahçesi arıyordu). hami ve vettel kaza çocuk vb .
    bunlar bizim süper pilotlarımız bunlar hata yapmazlar.
    aşagıdaki yorumculara sesleniyorum aynı yorumu sizin tutuğunuz pilot yapsaydı aynı yorumu yazarbıydınız

    1. süper pilot dediğin adamlar belki senede 1 belki de 2 senede bir çok bariz kendi hata yapar. gro her sene düzenli 3-4 performansına göre 5 te olabilir. ama gro bu sene biraz daha iyi gibi fakat maldonado bu sene rekora gidiyor hemen tüm yarışlarda mutlaka bir hatanın içinde oldu.

    2. Hatasız kul olmaz, ama mesele ne kadar sık hata yapıldığında. Grosjean yine düzeldi gibi ama Maldonado tam bir fiyasko.

  2. Daha sık hata yapan pilotlar kaçış alanlarını sever tabi.

  3. gro ile mal. normal bu düşünceler onlar için.

  4. Bence her yer çakıl olmalı. Kaçış alanlarına karşıyım. 1997’de her yeri kaçış alanı olan Spa’da süren pilotlar ile şuan ki haliyle Spa’da süren pilotları aynı kefeye koyamıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=rVmzgITat5k

  5. şu kaçış alanları F1 pilotlarına bildiğin ‘Driving Aid’… güvenlik için kum havuzlarını genişletin, bariyerleri geliştirin ama şu asfalt kaçış alanlarını yapmayın artık… ondan sonra 17 yaşındaki adamda gelir sürer tabi, pardon çocuk 😀

    1. +1000

  6. Grojan beyefendi kaliteli pilot farkını yaratan da o virajdan maksiumumu çıkarması zaten, bundan sonra senin gibi korkaklar da zorlayabilecek biz ona kızıyoruz.

  7. Tam da sizden beklenecek bir demeç olmuş. 😀 Arada sırada da bu virajı dönerken PİSTİ de ziyaret edebilirsiniz 😀

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Maldonado ve Grosjean’ın böyle düşünmesine şaşıran??

    1. çikmaz

      1. +1…. Sürmeyi beceremeyen aracına hakım olamayan ve atak yapmayı deneyıp beceremeyen adamlara göre oldu sımdı parabolıca…gros u artık amatorlugunu attı olarak goruyorum..su an parabolıca petrov maldo gıbı pılotlara gore olmus durum da…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir