Analizlere Göre Spa 2014 Yarışı 2013’e Göre Daha Hızlıydı

yazar:

kategori:

Belçika’da bu yıl V6 turbo çağının ilk yarışı yapıldı ve 2013’teki bağıran motorların olduğu çağa göre Formula 1 araçları daha hızlıydı.

Bu yıl şimdiye kadar V6 turbo motorlu araçların düşük downforce ve daha ağır olduğu gözlemlendi. – Geçen yıllardakine göre birkaç saniye yavaş olduğu kanıtlandı –

Ama Spa-Francorchamps’da Pazar günkü en hızlı tur – Şampiyona lideri Rosberg tarafından kaydedildi – 2013 şampiyonu Sebastian Vettel’in attığı en hızlı tura göre 0.2 saniye daha hızlıydı.

Auto Motor und Sports’un analizine göre aerodinamik olarak geçen seneye göre Spa’da daha düşük downforce oranına sahip olması ve yeni güç ünitelerine sahip V6 motorun 2013’teki V8 motorlarına göre düzlükte +20 km/h e kadar daha hızlı olmaları bu hızın sebebi.

Ve 2014’te viraj alma eksikliği 2013’te kullanılan orta ve sert hamurun yerine yumuşak ve orta hamurlu lastiklerle giderilmiş olarak gözükmekte.


Yorumlar

“Analizlere Göre Spa 2014 Yarışı 2013’e Göre Daha Hızlıydı” için 4 yanıt

  1. dğru gecen yıl en fazla 320 olurken bu yıl 340 gordu araclar aam ferrari hata yaptı yuksek downforece ıle hızda dustu keske tam hızlarını gorseydık bakalım monzada nasıl olucak

  2. Yıl sonunda araçlar 2013 yılında ki tur zamanlarını yakalar heralde.. (Normal pistler için söylüyorum)

    1. yakıt sınırı, yakıt akış sınırı ve yakıt koruma nedeniyle imkansız. Yarış sonuna doğru, strateji gereği boş depoyla yeni lastikler denk gelirse anca olur.

  3. Monza da hızlı olacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir