Resmi: Williams Massa ve Bottas İle Devam Edecek

yazar:

kategori: ,

Bugün Monza’da yapılan açıklamada Williams’ın 2015’te Felipe Massa ve Valtteri Bottas ile devam edeceği açıklandı.

Sir Frank Williams: “Felipe ve Valtteri’nin 2015’te de bizimle yarışacaklarını açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Felipe ile çalışması harika ve saf hızı deneyimle birleştiriyor. Valtteri’nin çok özel bir yetenek olduğunu biliyoruz ve FW36 ile ona yeteneklerini gösterebileceği bir araç verebildik.”

“Takım 2014 sezonunda çok gelişti ve sürücülerimizin yetenekleri ve dönütleri bunda hayati önemdeydi. Bu açıklama bize 2015’te mükemmel bir kararlılık veriyor, ancak elbette FW36’nın tüm potansiyelini ortaya koymak için de odaklanmış olacağız.”

Massa takımın bir parçası olarak hissetmeye başladığını söylüyor.

“Williams Martini Racing’de zaman geçirmekten keyif alıyorum. Williams motorsporlarında çok ikonik bir isim ve bu takımda yarışmaktan gurur duyuyorum. Bu sezon gerçek potansiyelimizi göstermeye başladık ve güçlü görünen bir aracı sürüyorum. Sezonun ikinci yarısında zorlamaya devam etmek ve 2015’e çok iyi bir momentum ile başlamanın önemli olduğunu düşünüyorum.”

Bottas: “Artık beş yıldır Williams takımının bir üyesiyim ve birlikte gelişmiş olmak harika bir his. Takım bu sezon çok etkileyici gelişimde bulundu ve ileri yönde ilerleyen bir takımda olduğumdan ve rekabetçi olabileceğimizden eminim. Sir Frank ve Claire bana gerçekten inanıyor ve umarım bu böyle devam eder. Felipe ve benim iyi bir çalışma ilişkimiz var ve bu erken açıklama ikimizin de FW36 ve FW37’nin gelişimine yardımcı olmamız için yardımcı olacaktır.”


Yorumlar

“Resmi: Williams Massa ve Bottas İle Devam Edecek” için 7 yanıt

  1. Ron Dennis’in yerinde olsam Bottas’a çoktan yönelmiştim.

    Son yıllarda gördüğüm en iyi Finli. Yeni bir Hakkinen mi doğuyor diye soruyorum her yarış sonunda. Klas bir şampiyon potansiyeli var.

    İlerisi için Schumacher & Hakkinen benzerini Riccardo & Bottas ikilisinin oluşturacağını tahmin ediyorum.

  2. Hayırlı olsun. Massa ile iyi ikili olacaklar. Bottas gümbür gümbür ama.

  3. DaN1El R1cC1ArDo avatarı
    DaN1El R1cC1ArDo

    Felipe schumiden sonra destekledigim bir pilot ve williamsta mutlu oldugunu gormek gercekten guzel sanssiz bi donemi artik geride biraktigini ve cok guzel isler yapacagini dusunuyorum bottas da hizli ve yetenekli ve bu iki pilotun williamsa basariyi getirebileceklerini dolayisiyla devam karari cok dogru.umarim williamsi hep hakettigi yer olan zirvede galibiyet mucadelesi verirken gormeye devam ederiz

  4. hayirli olsun diyelim bugun insallah podyuma cikarlar.

  5. Murat Aksoy avatarı

    Bottas bir yıldız adayı olmaktan çıktı iyi bir araçla şampiyon olabilecek kadar istikrarlı. Hatırlıyorum da sir Frank, Williams gridin dibinde sürünürken bile Bottas için geleceğin sampiyonu demişti. Massa ise Alonso’nun Ferrari’ye katıldığı ilk yarışta ilk pitlerde Massa önde olduğu halde ilginç ve pek etik olmayan bir şekilde ikinci plana itilmesi, daha sonra birçok yarışta bu sefer pit stoplarda ve son olarak 2010 Almanya’da o “malum” ayıp nedeniyle özgüveni ve itibarı zedelenmiş olarak katıldı Williams’a. 2008’de 38sn süren şampiyonluk hem kendisi hem de Ferrari adına tarih boyunca unutulmayacak bir hayal kırıklığı yaşatırken yaşadığı ölümcül kaza da bununtuzu biberi oldu. Bu kadar badireden sinra hala yyarışıyor olması bile güçlü ve savaşçı olduğunu gösteriyor ancak geride bıraktığı kariyerin verdiği imajı yakacak, kendisini yeniden herkese ispatlama isteği de onu faha çok risk almaya teşvik ediyor. Gene de aracın gelişimi için iyi bir tecrübeye ve gününde olduğunda kazanacak kadar hıza sahip.

  6. İyi bir karar olmuş..Takımda aile aidiyeti oluşmuş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir