Türk Motor Sporları Artık Dspor 'da

yazar:

kategori:

Doğan TV Center binasında düzenlenen törene Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile TOSFED İkinci Başkan ve Basın Sözcüsü Faruk Süren katıldı.

Murat Saygı, anlaşmanın imzalanmasının ardından yaptığı konuşmada D Spor’la birlikte alışıla gelmemiş sporların ön plana çıktığı bir kanal yaratmak istediklerini belirterek, “D Spor, futbol dışı sporların, daha önce yayın şansı bulamamış sporların bir platformu, bir kanalı haline geldi. Bugün TOSFED ile Türkiye’de yapılmakta olan Türkiye Şampiyonalarının resmi yayıncısı haline geliyoruz. Bu iş parasal boyutu olan bir şey değil. Bu kadar önemli bir federasyonun faaliyetlerinin resmi yayıncısı olması ilk defa gerçekleşiyor” dedi.

TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ise anlaşma ve birleşmeden çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu birliktelik, Türkiye’de ki otomobil sporlarının Türkiye’nin her sathına yayılması açısından çok önemli olacak. Otomobil sporlarını yapabilmekte, yayınlayabilmekte kolay bir kavram değil. Sizlerle yapacağımız TV programları ile Şampiyonalarımızı izleme imkanı bulacak olan insanları daha fazla bilgilendirebileceğimizi düşünüyorum. Bu anlaşma ile sporcularımıza, takımlarımıza ve kulüplerimize destek olabileceğimizi medya bilinirliliği açısından çok faydası olacaktır. Güçlerin birleşmesi bizim açımızdan çok önemli bir şey. Herhangi bir kanal çekim yapmak istediği zaman başvuruda bulunacak ve başvuru kabul edilirse gelip çekim yapabilecek. Biz bu anlaşmayla otomobil sporlarının herkes tarafından seyredilmesini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

TOSFED İkinci Başkan ve Basın Sözcüsü Faruk Süren de amaçlarının tekelleşmek değil tam tersine otomobil sporlarını tabana yaymak, topluma yaymak ve ilgiyi daha fazla arttırmak olduğunun altını çizerek, “Dünyanın en pahalı sporu otomobil sporlarıdır. Bu birliktelikle belki de finansman kaynağını tedarik ederiz ve tabana yayılmamış ilgiyi de toplumda daha fazla arttırabiliriz” ifadelerini kullandı.

ajansspor.com


Yorumlar

  1. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    ben burda daha öncede bircok yazı yazdım kımı anladı kımı anlamadı ama şu bir gercekki size kısaca özetleyim mümtaz bey motor sporları başkanı ayrıca sayın adnan polatında sag koludur ve galatasaraydada başkan yardımcılıgı yapmaktadır yazıkki motor sporları ülkemizde can cekişir hale gelmiş ken süperlig takımlarımızdan galatasaray D SMARLA anlaşmış yüklü bir para karşılıgı dogal olarak sayın mümtaz beyde F1 dogal olarak kendi tarafında pazarlama ve kullanma hakkı görmüşdür bilmem ama şifreli yada şifresiz bu organanizasyon yayınlanacak şu bi gercekki ülkemizde herşeyde oldugu gibi burdada pek adalet göremiyorum şimdiden hayırlı ve ugurlu olsun

  2. salih yildiz avatarı

    Aslında arkadaşlar bu konuda TRT ye e-posta atsak devamlı ayrıca sunucuların da Serhan ve Okay olmasınıda önerebiliriz en azında sadece yarışları sunup sonra işlerine devam edebilirler ve ben şimdiden Trt spor bölümüne veya varsa istekler bölümüne yazıyorum..

  3. acaba superleague formulayı d smart yayınlayacak mı yada kenanın yarıslarını.sifreli kanala bile razıyım elbet biryerden izlenir.

  4. senna guven avatarı

    aldığım bilgiye göre TRT ile anlaşılmış..ama sunucu henüz kesin değilmiş..

  5. aykut yadigar avatarı
    aykut yadigar

    LÜTFEN BİRİLERİ F1İ YAYINLAMAYACAKLARINI SÖYLESİN.DSPOR U KAÇ KİŞİ İZLİYOR Kİ. MİLLETİ MOTOR SPORLARINDAN SOĞUTACAKLAR NEREDEN ÇIKTI BU ŞİFRELİ KANALLAR

  6. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Konunun F1 ile alakası yok. F1 kesin olarak TRT de bunu net olarak söyleyebiliriz.

    Haberden de anlaşılacağı üzere Dspor yerli motor sporlarının yayın hakkını almıştır. Bence bu türk motor sporları için önemli bir gelişme. Dspor ücretli diyenleriniz olabilir. Ancak yerli motor sporlarını ücretli yada ücretsiz bir platformda yada internette seyredemiyorduk zaten. Seyretmek bir tarafa bu organizasyonların fotoğraflarına ve haberine nadir olarak rastlayabiliyorduk basında. En azından imkanı olan bundan sonra seyredebilecek.Öyle sanıyorum ki doğan grubu diğer medya organlarında da motorsporlarına ağırlık verecektir. Ayrıca bu gelişme sayesinde bizde özet görüntüleri yayınlayabiliriz.

  7. artık ben doğan gruba ait kanalların formula 1 den ellerini çekmelerini istiyorum en iyi seçenek tüm Türkiye'nin hayrı için refahı için TRT diyorum (inşallah) başka bir şey demiyorum TRT F1 yayınını yayınlamayacaksa kim yayınlasın Ntv diyeceğim ama Ntvspor varken zor görünüyor ve yüzbinlerce milyonlarca vatandaşımıza haksızlık olur gerçekten bu F1 yayını artık bir an önce netliğe kavuşsun.

  8. tolga soydan avatarı

    insallah F1 i almamışlardır

  9. f1 i almadilar sanirim insallahta almazlar.cunku d smart paketi bildiginiz gibi ucretli herkez izleyemeyez.f1 ile ilgili belirtilmis bir sey yok insallah f1 bu olayin disindadir

  10. D Spor, futbol dışı sporların, daha önce yayın şansı bulamamış sporların bir platformu" bu kriter çok önemli ama bütün bunlara rağmen bir iyi haber bir kötü haber sayılır yayıncılık açısından…

  11. İyi de Dspor Dsmart paketinde pek de hayırlı haber değil bu

  12. Türkiyede motorsporlarını insanlara tanıtma sevdirme açısından güzel bir adım. Umarım ilgili kitlesi artar ve bu kapsamda en tepe şampiyona olan F1'e ve ülkemizde yapılan F1 organizasyonuna seyirci anlamında ilgi artar. Ve biz de motor seslerini duymaktan mahru kalmayız…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir