Brawn GP, Honda Racing'i Aldı

yazar:

kategori:

Ross Brawn’ın, eski adıyla Honda Racing’i alması sonucunda Formula 1 gridindeki 10. takım da yerini almış oldu.

Brackley kökenli takımın geleceği ile ilgili aylardır süren söylentilerin ardından Ross Brawn, %100 hisseyi aldı ve  takımın adı Brawn GP olarak değştirildi.

Perşembe günü gece yarısı yayınlanan bildiride Ross Brawn, takımın sahipliği konusunda Honda şirketi ile anlşıldığını söyledi. Bunun yanında takımın, Mercedes-Benz motoru kullanacağı da doğrulandı.

Pilotlar konusunda ise kadro bozulmadı ve Jenson Button ile Rubens Barrichello görevlerine devam edecek.

Yeni anaşma ile ilgili konuşan Brawn: “Geçen bir kaç ay, takım adına odukça zorlayıcıydı. Ama bugünkü duyuru, takımın geleceğini güvence altına almk için gösterilen büyük çabanın memnun edici bir sonucu oldu.”

“İlk olarak, uzun süredir çalıştığımız Honda Motor Company ile artık birlikte çalışamıyor olmamız utanç verici. Bu süreçte bize verdikleri harika destek ve işbirliği nedeniyle Honda’ya teşekkür etmek istiyorum, özellikle de bana ve takıma gösterdikleri güven, anlaşmamızı sonuçlandırmada yakından ilgileri nedeniyle üst düzey yönetim üyelerine”

“Ayrıca bu fırsatı, Brackley’deki çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Fabrikada şahit olduğum motivasyon ve sadakat seviyesi, en büyük övgüleri hak ediyor.”

“Bununla birlikte Mercedes-Benz Motorsporları, FIA, FOM, FOTA, BERR, Bridgestone, diğer takım iş ortaklarımız ve dünya çağındaki taraftarlarımızdan aldığımız desteklere de minnettarız”

“Önümüzdeki yolculuk zorlu ama heyecan verici olacak.”

Brawn ayrıca Rubens Barrichello ve Jenson Button’un tecrübelerinin, bu kış kaybedilen test dönemini telafi etmedede çok yardımı olacağını da belirtti.

Brawn: “2009 sezonu için Jenson Button ve Rubens Barrichello’nun, pilot dizilişimizi oluşturmalarından memnuniyet duyuyorum”

“Her iki pilotun takıma getirdiği tecrübe ve birikim, 29 Mart’ta Melbourne’deki sezonun ilk yarışına mümkün olan en kısa sürede hazır olmada paha biçilemez olduğunu kanıtlayacak. Birlikte geçirecekleri 4. senede Brackley’deki takımımızdaki tecrübleri, sistemimiz ve mühendislerimiz, gerçek bir hazine olduklarını kanıtlayacaklar.”

Hoda takımı da sonunda anlaşmaya varılmasndan dolayı memnun olduklarını belirtti.

Motor Sporlarından Sorumlu Honda Motor Company İdarecisi Hiroshi Oshima: “Geçen sene 5 Aralık’ta Formula 1’den ayrıldığımızı duyurduğumuzdan bu yana çeşitli çalışmalar ve görüşmeler yürüttük ve böylelikle takım, yeni bir takım olarak aktivitesine devam edebilecek”

“Takımı, F1 mücadelesinde birlikte olduğumuz Ross Brawn’a satabildiğimiz için çok memnunuz ve onun kararına da müteşekkiriz. Ross tarafından idare edilecek yeni takım için en içten dileklerimii iletiyoruz”

Resmi renkleri sarı, siyah ve beyaz olacak gibi görünen Brawn GP, yeni BGP 001 aracını Silverstone’de kapalı kapılar ardından Cuma günü Silverstone’ye çıkaracak ve gelecek haftaki Barselona, daha sonra 15-17 Mar’ta Jerez’de pistte olacak.


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Motor konusunda en doğrusunu yaptılar tebrik ederim.

  2. bir gün sonrada olsa bu haberi sabah gazetesinin spor sayfasında göze çarpar bir biçimde yayınlanmış görmek çok güzeldi. f1 haberleri büyük gazetelerde o kadar ''yok'' ki :/

  3. Bu satınalma F1'in 9 takıma düşmemesi için Barnie E.'nin zorlamasıyla ve maddi desteğiyle yapıldı. Eskiden Jordan ve Stewart gibi takımlar düşük bütçelerle podyum ve zaferler kazanmıştı. F1'e sayısız pilot yetiştirmişlerdi. Umarım 2'farklı'' bir nedenle kurulan Brawn GP 1 sezonluk bir takım olmaz örnek: Midland, Skyper gibi..

  4. Cok sevindirici bir haber, Helal olsun Ross Brown`a, cesaretinden oturu kutluyorum ve basarilar diliyorum. Bunca yil Honda`yi somuren ve gridin dibine iten Nick Fry`i bu cesareti gosteremedigi icinde siddetle kiniyorum, kendisini Formula1 i birakip Turkiye`de politika yapmaya davet ediyorum..

  5. aykut yadigar avatarı
    aykut yadigar

    İNŞALLAH SONLARI HONDA GİBİ OLMAZ BU EKONOMİK KRİZDE ROSS İYİ CESARET ETMİŞ

  6. mehmet bilir avatarı

    merhaba arkadaşlar konumuzla pek alakalı deil ama fernandonuz acıklamasına göre haftaya cok farklı bir r29 göreces yani şuandaki aracla pek benzeyen tarafı olmıcak herşeyi değişcekmiş hafta gercek r29 görmek dileğyle saygılar

  7. katafalk kaya avatarı
    katafalk kaya

    cok guclu geri donmeyecegin tahmin etsem bile sirf jenson button gibi kumasi kaliteli bir pilotun gridde yer alacagini dusunmek umut veriyor. isleri gercekten cok zor. en azindan 2006'daki gibi bir sezon gecirmelerini umut ediyorum. yalnizca yagmurlu havalarda taktiksel savaslarla alinan puan – podyumlardan cok, gercekten rekabete katilmalari cok iyi olur. bu sezon her takim ayri bir iddiali, force india bile. umarim guzel olur.

  8. Kadir YILMAZ avatarı

    Aşağıdaki link ile BGP 001'in küçük bir resmini görebilirsiniz.

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/73586

  9. sennayı almaları gerekirdi

  10. BGP 001 bugün Jenson Button'la Silverstone'da ilk sürüşünü gerçekleştirdi.

    Resim Başka Bir F1 sitesnde Var 🙂 iLqinç bir çalışma 🙂

  11. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    BayE'nin zorlamalarıyla nihayet padok 10.cu takımına kavuştu. Kuruluşu dramatik bile olsa güzel :)) Herkesin tahmin ettiği gibi durumu baya zor.. sadece startta 20 araç olsun diye aceleye getirildi bence. Schumiyide bu maceraya atmak istediler ama,, yemedi Schumi..
    Umarım sonu ProstF1 gibi olmaz

  12. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Sarı Mercedes .Oynayanlar İlyas Salman Ross Brawn 🙂

  13. Honda adını duyamamak üzüntü versede Brawn GP kulağa Renklerde göze hoş geliyor. Bu sene iyi sonuçlar alarak bitirsede bari sonraki senelere kendilerini garantiye alsalar. Çok sevindirici bir haber F1 adına.

  14. bir beyaz araba daha yolda gibi logonun renklerine bakarsak. sevindirici bir haber ve brawn racing performansı ile şaşırtacak diye düşünüyorum

  15. harika bir haber .demekki gridde 10 takım göreceğiz.

  16. Kadir YILMAZ avatarı

    Bir motor üreticisini kaybetmiş bulunsakta, sevindirici bir haber!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir