Montezemolo Görevini Bırakacak Gibi Görünüyor

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, İtalya GP hafta sonunda 3 sene daha görevinin başında olacağını söylemesine rağmen tüm işaretler bunun pek olmayacağını gösteriyor.

Son günlerde adı dedikoduların merkezinde olan Montezemolo, cumartesi günü basın mensuplarının karşısına geçti ve Ferrari’nin başında olması için 3 senelik anlaşmasının daha olduğunu ve anlaşmasına sadık kalacağını söyledi.

Ancak bu açıklamanın ardından Ferrari’nin % 90 hissesine sahip olan FIAT Başkanı Sergio Marchionne, Montezemolo’ya sert bir şekilde cevap verdi.

MARCHIONNE-FERRARI-modificata-fascia2-low

Bunun dışında Autosprint, Marchionne’nin Maserati yol aracı ile Montezemolo’nun Maranello’daki ofisinden çıktığı anı görüntüledi.

Montezemolo da geri atmış gibi görünüyor. Corriere della Sera’ya konuşan Montezemolo “Ferrari artık Amerikan ve bir dönemin sonundayız.” dedi.


Yorumlar

“Montezemolo Görevini Bırakacak Gibi Görünüyor” için 17 yanıt

  1. Ferrari’nin başkanı Luca Di Montezemolo, önümüzdeki ay görevi bırakacağını duyurdu.

    İtalya Grand Prix’si konusunda hakkında çıkan iddialar sonrasında koltuğu sarsılan Ferrari’nin başkanı Luca Di Montezemolo, istifasını verdi.

    67 yaşındaki yönetici, geçen hafta üç yıl daha takımda kalacağını söylemiş ancak takımın sahibi Sergio Marchionne tarafından tepki görmüştü.

    Di Montezemolo, 1973’ten bu yana Ferrari bünyesinde görev yapıyordu.

  2. F-one-Driver avatarı

    Uzun zamandır Ferrarinin başında, ve ferrariye ferrarinin değil hissedar fiat ın liderliği onu belli ki rahatsız etmiş, iki taraf da sert konuşuyor, monte çok kibirli bir insan ve bunun altında kalmaz ama şurası da bir gerçek ki ferrari iyi durumda değil ve ben mattiachi yi montenin değil de fiat ın getirdiğini düşünüyorum, amerika pazarındaki başarıları matti yi öne çıkarmış belli ki, velhasıl monte idari anlamda zaten etkisizleşiyor ve bu da istifa sürecini hızlandıracaktır.

  3. ticari açıdan başarılı olabilir. ama f1’de 20 küsür yılda 2000-2004 ve 2006-2008 dönemleri dışında başarısızdır. bu dönemler dışında verilen şampiyonluk mücadeleleri tamamen schumacher ve alonso’nun olağanüstü çabaları sayesindedir.

  4. Valahi bir McLaren lı olarak kalmasından yanayım. Onun sayesinde Ferrari artık büyüklüğünü kaybediyor. Hem pistte hem masa başında. Bir de işte değer kaybetmeyen Ferrari ismi var. Onu bakalım ne zaman yapacak.

  5. çok geç kalınmış hareketler bunlar bir yerden başlamak lazım ama..

  6. Monte F1’in en iyi takımının içine etti yıllar önce. Kendisinin çoktan gönderilmiş olması gerekiyordu. Çok gecikmiş bir hareket.

  7. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Her birimin ayrı ayrı başkanları olsa ne iyi olur.Monte, Ferrarinin diğer işleriyle F1 koluna nazaran daha çok ilgileniyor diye biliyorum.F1 in ayrı başkanı olsun.Organizyon ve reklamların ayrı başkanı olsun.Yol araçlarının ayrı başkanı olsun.Her birimin başkanı aynı kişi olunca aksayan yönler öne çıkan yönlerin gölgesinde kalıp perdeleniyor.Örneğin Ferrari dünyanın en güçlü markası seçiliyor ve monte çıkıp koltuklarını kabartıp övünüyor ama öte yandan diğer birim olan f1 kolu kan ağlıyor rezilliğin içinde yüzüyor bu olay perdeleniyor..Monte şirketi büyüttü ya bu yeter f1 de Q2 mucadelesi versen de önemi yok.Ben markayı büyüttüm f1 i boşver.

    1. F1 in ayrı başkanı olsun.

      Marco Mattiacci diye birisi var. Ondan önce de Stefano Domenicali vardı.

      1. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        Ben bouiiler horner domicalli whitmarsh takımından bahsetmedim.Frank,mallya,
        mateşiz, dennis takımından bahsettim.Eklestonun sözünü dinleyeceği takımdan bahsettim.

  8. yeter git artık monte bey değişim sart kac senedir bırsey yaptıgın da yoktu

  9. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Perşembe günü belli olacakmış.Ferrari kazandığı zaman İtalyan marşını dinlemeyi özledim.Takımının önünün açılması için bir tek Tombazisin görevinin değişmesine ihtiyacımız kaldı.

  10. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    Ferrari artık amerikan :'(

    1. Pek anlayamadım amerıkan demıs ama ne anlamda????

    2. Amerika pazarına açılıyorlar ve Haas ile ciddi ortaklıkları var. Sanırım en büyük pazarlarından birisi oldu Amerika. Chrysler satınalımı da var.

      1. Amerika pazarına açılıyorlar derken?
        Zaten Ferrari yol otomoiblllerinin enb üyük müşterisi Amerika pazarı değil miydi?
        Amerika Pazarı’na açılıyorlar derken Ferrari’nin Formula 1 bölümü kastediliyorsa da, anlamadım!? 🙁

        1. Hatırladığım kadarıyla son dönemlere kadar Ferrari amerikada kötüydü ve Mattiacci ile birlikte amerikayı en güçlü pazar haline getirdiler. Chrysler ile birlikte fiat ve ferrari gerçek anlamda pazara açılıyorlar.

    3. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      kısaca Ferrari artık eski Ferrari olmayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir