Montezemolo Ferrari’den 35 Milyon Dolar Alacak

yazar:

kategori:

Ferrari’nin eski başkanı Luca di Montezemolo, anlaşmasından önde görevinden ayrıldığı için 35 milyon dolar ödeme alacak.

Montezemolo’nun Ferrari’nin başında devam etmesi için 3 senelik daha anlaşması bulunuyordu ancak Ferrari’nin başarısız döneminin ardından Fiat Chrsyler’den gelen baskıyla birlikte Montezemolo erken bırakma kararı aldı.

Montezemolo’nun 2017’ye kadar olan anlaşmasından erken ayrılması için  yaklaşık 35 milyon dolar alacağı, bu paranın 17 milyon dolarının 31 Ocak 2015 tarihine kadar ödeneceği belirtildi.

Fiat tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki 20 sene içerisinde 17.7 milyon dolar daha ödeneceği ve bu paranın Montezemolo’nun senelik maaşının 5 katı olduğu söylendi.


Yorumlar

“Montezemolo Ferrari’den 35 Milyon Dolar Alacak” için 11 yanıt

  1. adam bedavaya çalışıyomuş ln cidden

  2. Serhanın sayfasında az bile demiştim.
    Şimdi anladınız mı Ferrari’nin nasıl amerikanlaştığını. İtalyan milli markasının üzerine kararı amerikalılar veriyor.
    Fiat’ın geleceği iyi görünmüyordu amerikalılara dayandılar. Maserati’yi geçen yıl amerikanlaştırdılar artık amerikan platformları üzerinde yükselecek. Elde kaldı Alfa Romeo gidişatı şüpheli.
    Şimdi anlaşılıyor ki HAAS da bu işin ürünü….

    Bunları niye takıyorum. Yıllardır yönetim kurulunda olabildiğince bağımsız ve yerel 2 büyük sport kuruluşu vardı. Bu çok önemliydi 80-90’ları yaşayan, makinelerini bilen benim için Porsche birkaç yıl önce Audi, VW yönetim kurullarına teslim olmak zorunda kaldı şimdi de Ferrari….. farklı söz hakkı olmayacak şekilde Fiat ve ortaklarının eline geçti. Enzo bu markayı vakti zamanında amerikan ve paragöz italyanlara kaptırmamak için oğlundan oldu sağlığından oldu. Velhasıl Mclaren’in Mercedes yükünden kurtularak otomotiv de tutunması, varlığını büyütmesini ne kadar önemli görüyorsam Ferrari’nin bu mevcut durumunu da o kadar kötü görüyorum. Zaman çok hızlı değişiyor.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      üstad insanlar f1 de başarı görmek istiyor.artık kimse milleti falan umursamıyor.taraftarda büyük bir sabırsızlık var.ne adamlar tanıdım benim yorumlarımla f1i sevdiler ama yıllardır bekliyorlar.onlara da hak veriiyorum.işin araba satışı,milliyet boyutu,arka planda olanları tabi yok sayamayız.ama ne olacaksa olsun artık formula 1 de şampiyonluk ve tekrar başarılı günler geçirmek istiyor ferrari.he bu bir oyun başarısızlık bahane edildi ldm den kurtulduk bu sayede gemimizi daha iyi yürütürüz diyorlarsa zaten bunu çok rahat yapabilirlerdi.şimdi olmasa 1 sene sonra 2 sene sonra.adamlar papanın bile kim olacağına karar veriyor bu çok zor olmaz onlar için

      1. Farkında mısınız büyük, tarihsel marka, takımların hepsi sürünüyor (bu abartılı bir ifade) yeni takımlar var artık Brawn, Redbull şimdi de yeni bir takım olan Mercedes. 2 büyüğün geri dönüşü her zaman uzun sürmez. Bu yukarı da saydıklarımdan biri zaten dönüştü diğer 2 si yarın burada olmayabilir bile. Motorsporları tarihi ve tüm sınıfları boyunca da bir markanın en başarılı dönemi 4-5 maksimum 6-7 yılı geçmez bu işin mantığı, tekniğine aykırı her dönem zirvede kalamaz kimse. Yeniler çıkar onların yolundan diğerleri de zirveye çıkar. En mükemmel görülen otomobil ve yarış makinesi 8-10 yıl boyunca zirvede kalamaz.
        Ron niye döndü sizce.
        Bence birde insanlara sadece F1’i değil motorsporlarını, makinelerin dünyasını sevdirmek lazım yoksa hep birşeyler eksik, yetersiz kalıyor tutku da bile. Bu aynı basketbol sevip eurolig den başka birşey takip etmemek, oynayamamak karting, simulation yapamamak gibi. Neyse
        Kısadan asıl yazılması gereken Sergio mu başarılı yapacak? Chrysler mı başarılı yapacak?
        Stefano’nun, Luca’nın bilmediği neyi biliyorlardır acaba?
        Evet aynen dediğin gibi başka hissiyatları vardır mutlaka. Güç kimlerin elinde biliniyor. Sadece 3-4 yıldır burada hep aksini yazmamıza rağmen Luca’nın çok da uzun olmayacak bir gelecekte postalanabileceği kemiriyordu içimizi belki Ferrari ailesi diyorduk içimizden ancak onlar da birşey yapamıyormuş. Luca buradayım dedikten sonra ben biraz daha kalacağını düşünüyor yada ümit ediyordum ancak demek ki başka işler var.
        Artık başka seri kurabiliriz düşüncesini söyleyebilecek kimse yok 🙂

    2. Dostum bu olayla ilgili yazdığın herşey gerçekten mükemmeldi.

      …Hele hele bu durumun sebebi F1 olursa (olduysa) daha kötü… Sevdiğimiz bir spor bu sanatsal marka için bataklık görevini gördü demektir. Neredeyse “keşke Ferrari elini ayağını çekse herşeyden, en başa dönüp fabrika villasında koltuklarının elde dikildiği Ferrari olarak kalsa da bu şekilde harcanmasa” diyeceğim. İnsanlığın her türlü güzel eserini robotlaştırıp ruhsuzlaştıran aç gözlü kapitalizmden tiksiniyorum resmen.

      Aslında Luca başka bir seri kurabiliriz derken, ne güzel konuşmuş… Şimdi daha da iyi anlaşılıyor…

  3. 20 sene içerisinde

    500 taksit yapacaklar heralde 🙂

  4. OtonomAktor avatarı

    300 milyon euro verilseydi içime otururdu valla. 35 milyon dolarda büyük para ama ferrariye koymaz 🙂

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    300 m euro palavraymış.öyle tazminat mı olur yaa! ülke kurarım ben o paraya 🙂

  6. demek ki 300 millyon euro degilmis 🙂

  7. 2-3 sene sonra yine kiralarlar gereksiz gereksiz dolaşır ortada. 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir