Resmi: FIA, Pilotlara Yardımcı Telsiz Görüşmelerini Yasakladı

FIA, takımlardan gelen ve telsiz mesajlarının kısıtlanması yönünde olan önerileri kabul ettiğini, bundan sonra yarışlarda sürücülerle yapılan telsiz görüşmelerinin kısıtlanacağını açıkladı.

Dün çıkan haberlerde, pilotların kukla gibi aracı sürdüğü yönündeki şikayetlerin giderilmesi için sürüşü destekleyici telsiz mesajlarının yasaklanması yönünde öneride bulunulduğu ortaya çıkmıştı.

Bu gelişme ile sürücülerin artık yarışta hızını geliştirecekleri telsiz mesajları yasaklanmış oldu. Yani sürücülerin pistin hangi bölümlerinde yavaş kaldığı ve nerelerde daha hızlı olunabileceği şeklinde olan telsiz mesajlarına artık müsade edilmeyecek.

Bu tip telsiz mesajları daha çok şampiyonluk mücadelesi veren Mercedes pilotları arasında çok yaşanıyordu. Mercedes pilotları Hamilton ve Rosberg’e sürekli olarak diğer sürücünün nerede daha hızlı olduğu bildiriliyordu.

Bu yasak, kural kitapçığının 20.1 maddesine göre getirildi. Mevcut maddede “Sürücüler herhangi bir yardım olmadan aracı tek başına sürmelidir.” deniyor.

Performans kazancını amaçlayan telsiz görüşmeleri yasaklanacak ancak pit stratejileri ya da güvenlik için verilen mesajlarda bir kısıtlama olmayacak.


Yorumlar

“Resmi: FIA, Pilotlara Yardımcı Telsiz Görüşmelerini Yasakladı” için 11 yanıt

  1. Denildiği gibi kolay atlatılabilecek gibi görünüyor. Ama telsizi iyi dinlerlerse ve boş gibi görünen konuşmalara da ceza verilecekse üstesinden gelebilirler. Telsiz telemetriyi de yasaklamak gerek.

  2. 15. virajda hızlan için:

    Hey onbeşli onbeşli
    Tokat yolları taşlı
    Onbeşliler gidiyor
    Kızların gözü yaşlı

    Takım Emri için:

    “İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız”

    tarzında şarkılar söyleyerek anlaşırlar artık 🙂 binlerce gizli şifre üretebilirler bunun için

  3. boşu boşuna iş çıkartıyorlar… şovun hangi kısmını düzeltecek bu karar ? bunlarla uğraşacaklarına resmi siteyi bir yenileseler, daha çok ücretsiz radyo fotoğraf yayınlasalar, pilotlarla söyleşi yapıp bunu sosyal medyada paylaşsalar…

  4. Yusuf Hitay avatarı

    desene şifreli konuşmalar geri gelecek. bu kadar aptal saptal bir kararı görmek çok nadiren nasip olur.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      aslında fia saçma sapan kararları her sene sürekli yapıyor.rutin yani.bir kural koyup hemen yasaklıyorlar mesela en az 50 kere gördük 🙂

      1. iyi de bunu fikri fia ya oneren takimlar. fia yada evet demek dusmus.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          evet fia ile takımlar beraber bazı kararları alıyor.yani bir şey değişmiyor takımlar veya fia saçma kurallar almakta rakipsizler

  5. Şimdi Rosberg Düşünsün 🙂

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şampiyon Rosberg o zaman

    1. Hayir Sampiyon Ricardo 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir