Massa Beşinciliğin Ardından Mutlu

yazar:

kategori:

Singapur GP’sini beşinci sırada tamamlayan Williams’ın Brezilyalı pilotu Felipe Massa, elde ettiği sonucun ardından rahatladığını söyledi.

“Kesinlikle büyük bir yarış oldu. Bu pistte iyi bir sonuç elde etmek çok zordu. Ferrari, Red Bull ve Mercedes bizden daha hızlıydı”

“Güvenlik aracı periyodunda pite girmemeye karar verdik. Bunu yapmanın doğru şey olduğundan emin değildim. Bu gerçekten işe yaradı ve yarışı o pozisyonda bitirdik. Yarışı beşinci bitirmek için büyük anne gibi sürdüm!”

Valtteri Bottas ise lastiklerinin tamamiyle bittiğini söylüyor.

“Direksiyon ile ilgili bir sorun vardı. İstediğim duyguyu alamıyordum ve lastikleri hayatta tutmak zordu. Pistte kalma süremiz biraz fazla uzundu”

“Bir veya iki tur kala lastiklerim bitti. Gerçekten çok zordu. Hala puan alabileceğimi düşünüyordum ama son tur gerçekten kötüydü. Birşey yapmam mümkün değildi”


Yorumlar

“Massa Beşinciliğin Ardından Mutlu” için 4 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Massa adına mutlu hafta sonu. Monza’dan sonra gerçekten güçlü bir yarış çıkardı. Her geçen yarış şanssızlıklardan uzak durup, güçlü yarışlar çıkardıkça performansı git gide artacaktır. Sezonun kalanı için inşallah değerli puanlar toplamaya devam eder.

  2. Massa ekrana fazla gelmeden çok iyi iş yaptı takımına çok değerli 10 puan kazandırdı Japonya’da yükselen form grafiğinin devam etmesini umuyorum

  3. Allah bereket versin. Bu pistte alınabilecek en iyi sonucu aldık. SC periyodunda alonso, button ve raikkonen gibi pite girmiş olsaydı felipe, yine piste 5. sırada dönecek bir pozisyonda olacaktı ama bugün açıkça red bull ve alonso’nun ferrari’sinin daha hızlı olduğu çok belliydi, daha iyi bir pozisyon gelebileceğini sanmıyorum. o yüzden bence pite girmeme olayı daha doğru bir karardı.

    tabi bu kararın çalışmasının şartı, lastikleri finişe kadar götürebilmekti, ki felipe de bunu başardı. 38 tur aynı lastiklerde istikrarını hiç bozmadan birbirine paralel turlarla götürdü yarışı. arkasındaki bottas’a düzenli olarak küçük küçük farklar açarak sonunda 15 saniye civarına çıkardı farkı. ayrıca, pist üstünde arkasına geldiği pilotları hiç oyalanmadan geçmesi de 5.likte kendisine çok yardımcı oldu.

    özellikle arka lastikleri çabuk bitirme konusunda problemi olan massa’nın son zamanlarda bu problemi aşmış olması belki de en büyük kazanç. hafta içerisindeki demeçler ve cuma günkü antrenman sonuçlarına bakarak bir şey beklenmeyen pistte alınan 10 puan, dünkü sıralama derecesi gibi ilaç oldu williams’a.

    bottas’a da yazık oldu. felipe’den 1 tur sonra pite girmesine rağmen arkasındakilerle farkı bir türlü açamaması ve ön gruptan kopması, lastik koruma konusunda iyi gözüken bottas’ın sürüşü şaşırttı. son turda lastikler iflas etti ve 8 puan kayboldu.

    bu en zorlu virajı 5. sırada geçmek ve williams’ın ferrari’ye karşı 3. sırayı kaptırmaması haftanın beklenmeyen sonucuydu. tebrikler.

    ayrıca williams takımına da teşekkür etmek lazım. nazar değmesin, son zamanlarda pit-stoplarda (olması gerektiği gibi) iyi iş çıkarıyorlar ve felipe de karşılığını derhal veriyor. böyle devam, pistlerin incisi suzuka’da podyumun bir basamağını felipe’ye ayırdım şimdiden 🙂

    bir teşekkür de felipe’ye.
    başkası şu sonucun ardından “maksimumu aldım, daha iyisi olamazdı” derken, felipe tüm açık yürekliliği ve alçak gönüllüğüyle “lastikleri götürebilmek için büyük anne gibi sürdüm” diyecek kadar aşmış, egosuz bir insan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir