Alonso Güvenlik Aracının Zamanlaması Nedeniyle Üzgün

Fernando Alonso, Singapur GP’nin ardından güvenlik aracının zamanlamasını eleştirdi.

Alonso, Adrian Sutil ve Sergio Perez arasında yaşanan temasın ardından güvenlik aracı piste girdiğinde 2. sıradaydı ve yumuşak lastiklerle devam ediyordu.

Güvenlik aracının girmesin ardından Alonso pite girerek sert lastiklere geçti. Bu lastikler kendisini yarış sonuna kadar götürecekti ve önünde kullanılmış lastiklere sahip Red Bull pilotları vardı.

Alonso “Güvenlik aracı konusunda biraz şanssızdık. Güvenlik aracı girdiğinde yumuşak lastiklerle pistteydik. Lewis Hamilton bu stratejiyi çalıştırdı çünkü 2 saniyelik avantajı vardı ancak bizim o avantajımız yoktu. Yeni lastiklerle Red Bull’ları geçemedik.”

“Strateji iyiydi ancak güvenlik aracı konusunda şanssızdık.”

“Bu hafta sonundan bir çok pozitif şey çıkarabiliriz. Antrenmanlarda ve sıralamalarda rekabetçiydik, bu olumlu bir şey. Ancak bunlar yeterli olmadığı için gelişmeye devam etmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso Güvenlik Aracının Zamanlaması Nedeniyle Üzgün” için 20 yanıt

  1. adam zaten şıkanı düz geçti 4.lüğü ona borçlu

  2. Wolfgang Amadeus avatarı
    Wolfgang Amadeus

    ah ahh…gel de piquet jr’ı arama…safety car bile zamansız giriyor böyle olunca, ama olmaz ki canım, bak üzülüyor fernado sonra zamansız girince, feriştaha yapılır mı bu 🙂

  3. Raikonen fanları iki yarışlık rüyadan uyanmış.. Gerçekle yüzleşince saldıracak yer arıyorlar yine 🙂 Günaydın paşalarım.

  4. Sutil’e söyleyelim de Ferrari’ye geçsin, Piquet gibi, Alonso ne zaman isterse o zaman arabayı duvara vursun.

  5. Arkadaşın dediği gibi . Ricardoyu geçebilirdi. Fakat Ricardo Vettelin tam arkasında kalarak Alonso DRS açarken kendiside DRS açma şansı doğdu. Zaten arabanın durumuda malum . Birde sert lastikle araç gitmiyor gibyidi. o ana kadar fena gitmeyen Raikonen bile sert lastikte zorlandı. Ferraride malesef ne motor gücü ne aero hiçbir olumlu taraf yok.

  6. Arabada degisen bisey yok.Alonso denen adam cok kabiliyetli bunu hepimiz biliyoruz ve adami boyle iyi surduren sey hakkinda cikan haberler olabilir.GP degissede normal bir pilot amcak bi aracta raikonen gibi surebilir.Ben yoksam ferrarinin de yok dedi resmen

  7. Strateji oldukça iyiydi bence ama güvenlik aracı mahvetti.Diğer erken girip soft takan pilotların 35 tur gitmesi mümkün değildi.Güvenlik aracının girip 7 tur pistte kalması bu pilotlara yarışın sonuna kadar gitme imkanı sundu yoksa tekrar pite gireceklerdi.Ferrari Alonso’yu Vettelin önüne çıkarabilmek için supersoft taktı öbür türlü soft lastikleri ısıtmak uzun sürecekti ve Vettel’in arkasına takılıp kalıcaktı.2 sene önce Ferrari fanları stratejide yaratıcılıktan yoksun olup Redbullu taklit etmelerini eleştiriyorlardı şimdi kaybedecek bir şeyleri olmadığı için riskli stratejiler seçiyorlar Alonsoya uygulanan stratejide eleştirilecek bir taraf yoktu bana kalırsa.

  8. körler sağırlar birbirini ağırlar.
    sinan uzunoğlu ve arşiv grubu sahne almış yine yalnız eskilere dönersek çok malzeme çıkar..

    koca bir sezonu çalıntı setuplarla kazanan şerefli bir takım gibi…

    ve dahada gider alayına..

    meşrubat grubuna girmiyorum bile onlar hepten küllüm..

  9. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Stratejiyi hiç beğenmedim. Williams ve Red Bull son bölümde gelecek muhtemel SC durumuna karşı 1 set opsiyon lastiklerini saklamayı tercih etti. Bizim Ferrari yine hiç bir şey düşünmeden 3 opsiyonu çöpe attı daha ilk 30 turda.

    3 opsiyondan sonra gelen SC’de ise pite girmekten başka çare yoktu. Bir ara Alonso’nun yarışı kazanabileceğini düşündüm ama Red Bullar durumu iyi idare etti ve Mercedes’in performansı etkileciydi.

    Raikkonen’i trafiğin içinden kurtaramadılar. Böyle durumlarda Red Bull pit ekibine hayranım, her türlü şeyi deniyorlar. Undercut deniyorlar, diğer araçla çok uzun pistte kalıyorlar en azından bir şeyler deniyorlar. Bizde hiçbir şey yok. Yıllardır böyle.

  10. açıkçası bu strateji kendileri için en iyi stratejiydi. madem o kadar güveniyordunuz kendinize ye pite girmeyecektiniz ve öndeki 3lü gibi devam edecektiniz, ya da kendinizden eski lastiklere sahip red bulları geçecektiniz. Açıkçası ben Alonso ne yapar eder geçer podyumu bırakmaz dedim ama beklentilerim boşa çıktı. Podyumun kokusunu almasına rağmen o hamleyi yapamadı.

    1. Öndeki Ricciardo Vettel’in drs koridoru içinde olduğundan geçemedi.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Geçseydi hani süper pilottu 0.5 sn yakın araç istiyordu yetiyordu ona ?

        1. Bu motorla ve bu pistte geçmesi zor.Üstüne en iyi aero Red bull’dayken.

      2. Yusuf Hitay avatarı

        son birkaç tura kadar böyle bir şey yoktu. vettel ikisinden de 3-4 saniye öndeydi. alonso hiç yaklaşamadı ki ricciardo’ya.

        bence prime lastikleri takınca ferrari yine eski ferrari oldu.

        1. Aslında Vettel’in geriye düşmesinin sebebi de bu olabilir.Belki de Alonso ile Ricciardo’yu baş başa bırakmadan tren yaparak finişe ulaşmayı düşündüler.

  11. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Ciddi şekilde kafa buluyor.
    Aynı pistte güvenlik aracını bilerek sokup hile ile yarışı kazanan bu adam.
    Yukarıdaki demeci de veren bu adam.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Adamsın 😀

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        İTleri al çomağı hazırla…

    2. Seneye gelirsek kafayı tam bulacaksınız daha dur bakalım

  12. Şu gelişmeye devam etmeliyiz lafı 5 yıldır sürüyor ne kadar acı verici.5 yıldır gelişmeye devam etmeye çalışıyoruz ama 1 gram gelişmiyor nedense.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir