Teknik Analiz:Büyük Ekranlı ve Ufak Ekranlı Direksiyon Karşılaştırma

Singapur Gp’si hafta sonu itibariyle kısıtlamaya gidilen pit duvarı ve pilot arasındaki bilgi akışı kesintisiyle beraber pilotlar kendi araçlarında bulunan ekranlardaki veri akışına daha çok güvenmek durumundalar.Ancak ufak ekranlı olan pilotların belirgin bir şekilde dezavantaja uğrayacakları düşünülmekte.2014 için takımlara LCD ekran şeklinde bilgi verecek olan direksiyon kullanabilecekler şeklinde bir opsiyon sunuldu. (Ancak Red Bull takımı geleneksel olarak göstergelerini direksiyon üzerine almak yerine kokpitte bulundurmaya devam etti) 5 takım – Red Bull,Williams,Lotus,Force India ve Caterham 2013 tarzı direksiyonlarla devam etmeyi tercih ettiler. (Soldaki Çizim) Diğerleri ise daha büyük ekranlı 54mm yüksekliği ve 95mm genişliği olan ekranlı direksiyona geçmeyi tercih ettiler. (Sağdaki Çizim) Çok karmaşık yapıya sahip olan 2014 güç üniteleriyle birlikte büyük ekranlar pilotlara büyük oranda yardımcı olmakta ve direksiyon üzerinde bulunan tuşlarla birlikte istenilen bilgiyi ufak göstergelerde olduğu gibi değiştirmek durumunda kalmadan anında ekrana yansıtmakta.


Yorumlar

“Teknik Analiz:Büyük Ekranlı ve Ufak Ekranlı Direksiyon Karşılaştırma” için 2 yanıt

  1. Güvenlik endişeleri sona erdiğinde, ekranları da kaldırsınlar. Asıl güvenliği tehdit eden ekranlar olacak çünkü.
    Zaten bir ton tuşla oynayıp duruyorlar. Birde ekran takibi yapacaklar.

    Kazalara davetiye değilde nedir bu.
    O padokta daha aracı cizgide olmamasına rağmen cizgide olduğunu iddia edip kendisine atak yapan pilotun üstüne kıranlar var (perez), her yarış kendi aracını parçalayan ve bazen kendininkiyle yetinmeyip millete takla atıran pilot var(mal).
    Bide bu adamlara ekrana bakıyorduk bahanesi vermeyin.

    1. FAster Inside avatarı
      FAster Inside

      Ben de katılıyorum zaten pilotların bir kısmı bir sürü tuşla uğraşmaktan şikayetçi değil miydi? Bir de üstüne ekrana bakmaları gerekiyor. Trafikte 50km hızla telefon kullanmak bile yasakken pilotlar bunu 300 Km ile yapmak zorundalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir