Mercedes, Motorların Gelişime Açılması Halinde Olacaklar Konusunda Uyarıyor

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff,  motorların dondurulması kuralının kaldırılmasının olumsuz sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor.

Son dönemde özellikle Ferrari, motorların gelişiminin dondurulması kuralının kaldırılmasını istiyor. Ferrari ve Renault’nun geride oldukları için böyle bir istekte bulundukları düşünülüyor.

Mevcut kurallara göre üreticiler ancak güvenlik ya da dayanıklılık sebepleriyle motorlarda düzenleme yapabiliyorlar.

Wolff “Bu zor bir durum çünkü ben kurallarda istikrar olması gerektiğine inanıyorum.”

“Kişisel olarak ben bu görüşü desteklemiyorum çünkü daha fazla harcama ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda herkesin aynı özellikte motora sahip olmasını nasıl sağlayacaksınız.”

“Bir çok sonuç ortaya çıkabilir ve bunu yaparak kurtlu kavanozu açabilirsiniz.”

“Biz üretici olmaya çalışıyoruz. Hep kendi durumunuzu unutmamalısınız hem de Formula 1’in yararına olan şeyler yapmalısınız.” dedi.

Ferrari’den Marco Mattiacci “Bu kuralı açarak Mercedes’i yakalayabilelim gibi taktiksel bir açıdan hiç düşünmedik.”

“Başlangıç noktamız Formula 1’in motorların üzerinde çalışması için bir sene bekleyemez olması.” dedi.

Renault’dan Cyril Abiteboul “Motor teknolojisi üzerinde aşırı harcama yapmak istemiyoruz.”

“Bana göre mümkün olduğu kadar tüm üreticiler arasındaki farkı daraltacak bir şeyler yapılmalı. Böylece bu teknolojiler üzerinde aşırı harcama yapmayız.”

“Bir süre sonra Mercedes sınırlanacak ve o an biz onları yakalamaya başlayacağız. Ancak sistemin fiziksel sınırından ne kadar uzaktayız emin değilim.”

“Uzaklığımıza göre motorların gelişimi tekrar açılırsa daha kötü duruma da düşebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Motorların Gelişime Açılması Halinde Olacaklar Konusunda Uyarıyor” için 16 yanıt

  1. Redbull 4 yıl domine etti ve rakipsiz şampiyon oldu. Şimdi aynı durumda Mercedes oturuyor.
    Formula 1’in seyirci kaybı bence doğrudan bu tek takım üstünlüğünden kaynaklanmaktadır. Bence Mercedes
    olaya tek yönlü bakmamalıdır. Bu her sporda böyledir. kesinlikle birbirine yakın 3-4 takım olmalıki siz o zaman seyircileri görün. Türkiye liginde her sene aynı takım şampiyon olsa diğer takım taraftarları ne kadar ilgilenir sizce. Mercedes-Redbull-Ferrari-Maclaren-Lotus-Williams-force india bu takımlar birbirlerine yakın bir hızda olduklarını ve her yarışta farklı birinciler çıktığını düşünsenize. Bence mükemmel bir seyir olur.
    en azından 3,4 takım yakın olsa o bile süper olurdu.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Mercedes maliyetlerin kontrolü ile bu izne onay vermişti ama şimdi bu şekilde konuşmaları normal.Takımlar oturdu konuştu ve tüm plan buna göre yapıldı.Şimdi ellerinde ciddi bir avantaj var ve korumak istiyorlar.Bakalım ilerde neler olacak

  3. Her spor dalında harcamalar çoğalır F1de ise düşer akıl alır gibi değil.Zaten bu Todt,Ecclestone çetesinde zeka olsaydı F1’e ilgi azalmazdı.

  4. Bu kadar abartmayın. Hiç işey olmaz , bırakın gelişsin motorlar. 2 sene bırakırsın gelişir sonra yine getirirsin kuralı. Yeni olan herşey istikrarsız dır sonuçta. Adamlar geliştirecek bir yere varacaklar ki istikrar kazansın teknoloji.

    Hatırlarsınız 2000 in başlarında bilgisayar teknolojisini. Bilgisayar toplamaya korkardık yarın yeni bişey çıkabilir diye. Ama şimdi bak herşey stabil.

    F1 de bunu örnek alacak işte ilk önce bırak bir noktaya gelelim değilmi. Sonra zaten teknoloji bir yerden sonra ilerlemiyor. O zaman sınırlama getirirsin.

    Bir de burası F1 küçüğün işi yok burda. Ben onları düşünerek kural koyamam. 2 tur yiyen adam yada daha formasyon turunda yolda kalan adam olsa ne olur olmasa ne olur.

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Günümüz F1’i misyonunu kaybetti eski ilgiyi yitirmesinin sebebi de budur. Ar-Ge’nin kalbi olan F1 harcama kısıtlama yarışına dönüştü bence kısıtlama olayına farklı bir açıdan bakılmalı mesela içten yanmalı motora yakıt harcama sınırı getirilir atıyorum bu seneki gibi yarışı 100 kg yakıt ile çıkarma gibi yılda 5 motor ünitesi kullanılması gibi kısıtlamalar gelse ancak gelişim serbest olsa ve FIA’nın belirleyeceği kurallar çerçevesinde takımlar kendi motor çözümlerinde serbest olsalar (silidir sayısı bile serbest olsa hatta bence dizel seçeneği bile olabilir takımın tercihi yani ) F1’in daha ilgi çekici hale gelmesine yeter de artar.

  6. işin adaletsiz kısmı bir takım bir teknolojiye öncülük ediyor diğerleri olayı çözemeden

    hedef takım üst üste kaç yıl olayı domine diyor

    bazıları kısmi kısa kural değişiklikleri gibi..

    çift katmanlı difüzör

    kütle amortisör

    egzos beslemeli difizör

    ve esneyen kanatlar

    son olarakta mercedesin turbulu şaheseri

    sanırım buda bir kaç yıl dominant gider

    diğerleri olayı çözene kadar.

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Onu bun bilmemde Mercedes 2015 motorunu daha güçlü yapmış öyle bir haber vardı 900 hp civarı güç üretiyorlarmış 2015 motorunda..

    1. mercedes olabildiğince harcama yağpmış zaten dip noktadalar mevcut kurallar ile daha üste çıkabilecekleri seviye yok, zaten bu sezon 900hp üstünde üretiyorlar. Bunlar çoktan bahsedildi, sen biraz geride kalmışsın.

      Mevcut kurallarda mühendis olmadığımız için ayrıntıları bilmiyoruz, kurallar yakalamaya ne kadar müsait. Mercedesin bulabileceği yeni birşey yok, renault şefi birşeyler zırvalamış ama onlar icraattan çok laf yaptıkları için güvenemiyorum 😀

      Toto blöff yapıyor, sınırlamayı açında biraz daha değişik alanlarda araştırma yapalım misali 🙂

      1. Mühendis değiliz diyorsun, sonrada Mercedes’in bulabilecegi yeni bir şey yok diyorsun ne iş? nerden biliyosun anlat aydınlanalım.

      2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        biz senin gibi google f1 haberleri yazıp bakmıyoruz bu sene 900 hp üstü ürettiği kesin değil bu 1 seneye daha fazla performans getirecek olan yenilikleri Mercedes brixworth high performance engine takımı söylüyor bu 2 kendin dedin daha üst seviye yok dedin ama biraz değişiklik yapsın dedin hiç bir zaman teknolojide sınır yoktur burda iyi saçmaladın 2.si daha ilk senesinde olan kurallarda senin at gözlüğünle göremediğin mühendislerin gördüğü o kadar çok şey varki o yüzden atıp tutma

  8. Cyril Abiteboul: Bir süre sonra Mercedes sınırlanacak ve o an biz onları yakalamaya başlayacağız.

    Sanırım Wolff’ün korktuğu bu olmalı 🙂

    1. Sezon basindan beri bunun hayalini kuruyorlar.Red Bullun sacma sampiyonluklari boyle geldi.Bunlar esit kosulda yarisamazlar.Yoksa onlar 900 beygir yapinca mercedes 1000 hp yapar.Buda islerine gelmez

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Eşit koşulda yarışacak adam gidicek GP2 de yarışacak önce bunu kafana sok sen daha F1 in ne olduğunu anlamamışsın. Redbull un tüm şampiyonlukları eşit motorlarda hatta Renault daha düşük motorla olduğu halde elde edildi. Kafayı kullanıp sizde şampiyon olsaydınız derler adama. Mercedes çalışmanın meyvelerini topluyor. Ferrari motor motor diye ağlıyordu v6 ları bu spora sokan Monte dayı şimdi gitti ama siz v6 larda REdbull ile sezon başında dalga geçiyordunuz dahada beter olun ne diyim size 😀

        1. Kafana sok diye bana mo dedin bilmiyorum
          Ama senin kafana en basit seylerin bile girmedigini biliyorum.
          .Benim esit kosullarda yarismaktan kastim su anki durumdur.Ýani aglayarak motoru guclendiremediginiz,patinaj kontrolu Ebd vs ekleyemediginiz durumdan bahsediyorum.Gecmisteki basarilarinizin hepsi o sekilde elde edildi.Yani yok hukmunde.

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Sen kimsin ki hüküm veriyorsun hahha senin hükmünü yesinler 😀

            1. Ben kendimim. Sen kimsin?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir