Force India: “Ferrari ve Mercedes 2015 İçin Şimdiden Avantajlı”

yazar:

kategori:

Force India’nın Teknik Patronu Andy Green, Ferrari ve Mercedes takımlarının 2015 Formula 1 sezonu için şimdiden avantajlı olduklarını düşünüyor.

2014 teknik kuralları kapsamında kimi takım daha klasik burunlar kullanırken takımların çoğu karıncayiyen diye tabir edilen sivri çıkıntılı burunları tercih ettiler. Lotus’ta ise çift burun tasarımı var.

Ancak bu kadar farklılığı bitirmek için FIA, 2015 öncesinde burun tasarımlarının Mercedes ve Ferrari’ninki gibi daha klasik olması gerektiğini bildirdi.

Mercedes ve Ferrari’ye benzer bir tasarıma sahip olan Red Bull’dan Rob Marshall “Yeni burunla ilk rüzgar tüneli verileri karşısında şaşırdık.” dedi.

Andy Green “İlk rüzgar tüneli testi 20 puan downforce kaybettiğimizi gösterdi.” dedi. Green, aracın aerodinamik tasarımının daha çok burunda toplanması nedeniyle bu iki takımın gelecek sene için büyük avantaja sahip olacağını belirtti.

Auto Motor und Sport’a göre ise Ferrari ve Mercedes, mevcut tasarımlarıyla bile gelecek seneki kurallara neredeyse uygun tasarıma sahip olduklarını iddia etti.


Yorumlar

“Force India: “Ferrari ve Mercedes 2015 İçin Şimdiden Avantajlı”” için 9 yanıt

  1. İşte PR farkı. Mercedes bu sporda reklam için var ve gidip Toro Rosso gibi burun yapıp bunu dergilerde ve tv reklamlarında göstermek istemez. Ferrari de bu mantığı güdüyor olabilir.

    Red Bull işi en verimli ve güzel yönden çözdü.

  2. ferrari zaten motoruda duzgun yapsaydı bu sene en azından rekabetci olurdu

  3. ”Kurtulmak? Alonso ayrılırsa kendisi kurtulur Ferrari değil 🙂 Aslında ayrılmasını istiyorum fakat kalıp Raikkonen taraftarlarına bir cevap daha vermesi de fena fikir değil.”

    aynen katılıyorum ama tahminen bu seneki gibi olursa ızdırap resmen..

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    2014 sezonu başlamadan önce de Ferrari ve Mercedes için motor açısından aynı şeyler söylendi.Üretici takımların motor ve şasiyi aynı yapı bölge içerisinde üretme avantajı vs.Ancak sadece Mercedes tahmini tuttu.Hatta Williamsa bakarsak ve Ferrariye gerçekten Ferrari zoru başarmış.Aptal saptal bir motor ve ne üdüğü belirsiz bir şasi.Seneye burun avantajımız olsa bile bizimkilerin yapması gereken çok işi var çok.

  5. tüh. alfonso okuduysa bunu yine kurtulamayacağız ispanyoldan 🙁

    1. Kurtulmak? Alonso ayrılırsa kendisi kurtulur Ferrari değil 🙂 Aslında ayrılmasını istiyorum fakat kalıp Raikkonen taraftarlarına bir cevap daha vermesi de fena fikir değil.

      1. Bende kalmasini cok isterim, daha adil bir ortam olursa kapismalarini izleriz 😉

        1. Adil ortam var da buna inanmayan insanlar var.Alonso Mclaren’e gidiyor açıklaması yapılacak Suzuka’da orda da Raikkonen geride kalırsa bahane diye bir şey de üretilmesin lütfen.2-3 aydır Ferrari önceliği Raikkonen’e veriyor fakat yine geride hep geride.

          1. Nasıl bir gözle izliyorsunuz anlamış değilim? !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir