Raikkonen: “Asla Sürüş Stilimi Değiştirmeyeceğim”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, sürüş stilini Ferrari’nin 2014 aracına uydurmak için değiştirmesi gerektiği yönündeki görüşlere katılmıyor.

Sezon başından beri Ferrari’nin yeni aracında istediği sürüşü gerçekleştiremeyen Raikkonen, yeni yeni bazı gelişmeler kaydetti. Özellikle Singapur’da Raikkonen sıralamalarda tek turda daha güçlüydü.

Raikkonen “Sürüş stilimi değiştirmemin bir faydası olacağını düşünmüyorum. Daha farklı sürerek daha hızlı olamazdım. Sorun benim nasıl sürdüğümde değil. Sorun, yaşanan sorunları nasıl çözdüğümüzde. Sorunları çözersek iyi sonuçlar alırız.”

“Bazı sorunlarla sürebilirim ancak umarım ana sorunu çözeriz be her zamanki gibi sürebilirim. Oldukça uzun yıllardır Formula 1’de sürüyorum ve asla sürüş stilimi değiştirmedim ve asla değiştirmeyeceğim. Sorunları çözmenin doğru yolu bu değil.”

“En başından beri bazı şeylerin zaman alacağını biliyorduk. Bazı araçlarda bazı şeyleri değiştiremezsiniz. Bir çok küçük şeyi bir araya getirerek büyük fark oluşturursunuz. ”

“Yarış yarış gelişip adımlar atık. Daha iyi hislere sahip olduk. Bazı yeni parçalar bu konuda yardımcı oluyor.  Lastikler o koşullarda en iyi hisleri verdi. Aracı sürmek tekrar daha kolaydı ve o hislere sahip olduğunuzda her şey daha kolay oluyor. Her virajda neler olacağını tahmin etmek ya da araçla savaşmak zorunda kalmıyorsunuz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Asla Sürüş Stilimi Değiştirmeyeceğim”” için 8 yanıt

  1. biraz saçmalamış kimiciler kusura bakmasın.

    1. Kim, ben mi Apo =)

      1. Bensem sanmıyorum çünkü cümleye “bazı sorunlarla sürebilirim” diye başlayıp ısrarla “sürüş stilimi değiştirmeyeceğim” diye devam etmek benim dediğim yere çıkar.

      2. Biraz saçmalamış. Kimici’ler kusura bakmasın olacaktı .)

        1. Hacı virgül koy oraya alınıyorum sonra 😛

          Öte yandan “Sürüş stilimi değiştirmemin bir faydası olacağını düşünmüyorum. Daha farklı sürerek daha hızlı olamazdım. ” Buna katılıyorum. Araca ayak uydurmaya çalışarak aynı zamanı kaybedersin zaten. Dolayısıyla aracı kendine göre ayarlamaya çalışmak daha mantıklıdır.

  2. Zaman gelir onu da değiştirmek gerekir. F1 aracının sürüşü tur tur değişir. Pist gelişir ve ısınır, lastiklerin biter. Bunu iyi yapamamak olmaz. Geçenki yarışta Massa anneanne gibi sürmenin işe yaradığını söylemişti.

    Elbette araç ilk haliyle stile uygun olursa limite yaklaşmak daha kolay olur. Alonso bu konuda biraz önde sanırım.

    1. “Elbette araç ilk haliyle stile uygun olursa limite yaklaşmak daha kolay olur. “

      E zaten pistin durumu, lastikler ve her türlü strateji de o ilk sürüş stilinin uygunluğa göre şekillenir. Hayatı boyunca arkadan itişli otomobil kullanan birini önden çekişli bir otomobile oturttuğun zaman “aga siz niye böyle bir şey kullanıyorsunuz ki yav, arkadan itiş diye bir şey duymadınız mı?” der.

  3. Aslanım benim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir