Vettel: “Red Bull Cezalar Konusunda Akıllıca Davranmalı”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, sezonun son yarışlarında alacağı motor cezası konusunda Red Bull’un akıllıca bir strateji uygulamasını istiyor.

Özellikle sene başında motor konusunda bir çok sorun yaşayan Vettel’in 5 motor hakkı artık doldu ve şampiyon sürücü önümüzdeki yarışlarda 6. motora geçmek zorunda kalacak.

Motorda 6 farklı bölüm bulunuyor ve bunların her birinden 5 tane kullanma hakkı bulunuyor. Herhangi birinden 6.sına geçildiğinde sürücü 10 sıra cezası alacak. Ekstra değişiklik için ise 5 sıra cezası daha verilecek.

Vettel “Kurallar açık ve bir noktada bazı cezalar almamız gerekecek. Henüz ne tür cezalar alacağımız açık değil. Bazı parçaları bekliyoruz. Ceza almadan gidebileceğimiz kadar gitmek istiyoruz ancak benim açımdan ekstra motor kullanma durumu kaçınılmaz.  Bu da 10 sıra cezası alacağım anlamına geliyor.”

“Ancak dayanıklılık açısından sezon başında geçirdiğimiz kötü dönem nedeniyle muhtemelen beni daha fazla ceza bekliyor. O zaman bunların olacağını biliyorduk ve şu anda cezalar konusunda en akıllıca olan planı yapmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Red Bull Cezalar Konusunda Akıllıca Davranmalı”” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir