Teknik Analiz: 2009 Avustralya Grand Prix

yazar:

kategori:

Brawn BGP001 – Ön Kanat Tasarımı

Tartışmalı difüzör tasarımı gibi Brawn oldukça yenilikçi ön kanada da sahip. Ön bölümde çok alçak yerleştirilen kanat gelişmiş uç plakalarıyla (1) iddialı görünüyor, hava akımını daha iyi yönlendirmek için iki bölüme ayrılmış (pembe oklar). Yaratıcı yatay dağıtıcı (2) şasinin altında bir çeşit venturi etkisi yaratıyor, direksiyon rodu (3) adüşük ağırlık merkezine doğru alçak süspansiyon salıncağı seviyesinde yerleştirilmiş. Mühendisler ayrıca aracın burnunun her iki yanına küçük spoiler eklemiş (4).

Williams FW31 – Revize Edilmiş Burun Dağıtıcısı

williams

Williams ilk kez sezon öncesi Barcelona testlerinde gördüğümüz burundaki dağıtıcının (kırmızı ok) modifiye edilmiş bir versiyonunu Melbourne getirdi. Burunun alçak kısmına konumlandırılmış, revize edilmiş bu bölüm difüzörün merkez kısmını beslemek için aracın alçak bölümü boyunca hava hakımı daha iyi yönlendiriyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus bu kanat mini dikey deflektörün uç kısmı yapısında davranıyor.

Ferrari F60 – Arka Kanat Güncellemeleri

ferrari

Ferrari cuma günü Melbourne’de yalnızca Felipe Massa’nın aracında ön tarafta yeni bir deflektör ve yeni bir arka kanat kullandı. Cumartesi günü Raikkonen’in aracına da eklendi fakat Fin pilot antreman seansında hidrolik sorunu yaşadığı için yeteri kadar kullanamadı. Her iki pilotta sıralama turlarında yeni paketle yarıştı. Downforce’u arttırmak için ilk kez arka kanadın orta bölümünde yarık (kırmızı ok) kullanıldı (bu çözüm iki sene önce Toyota tarafından kullanılmıştı). Uç plakaları son Barcelona testlerinde kullanılmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir