Hamilton: “Sutil’in Kazası İçin Güvenlik Aracı Gerekmiyordu”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Japonya GP’de Adrian Sutil’in kazasından hemen sonra güvenlik aracının piste sokulmamasının doğru karar olduğunu düşünüyor.

Hamilton “Sürekli olarak bunu yapıyorlar. Güvenlik için kenardaki aracı pist dışına çıkarma konusunda normal protokolü uyguladılar.”

“Araç orada dururken bir başka araç pist dışına çıkarsa oradaki araca vurabilir. Ve orada sarı bayrak sallanıyordu. Sarı bayraklar sallanırken, özellikle çift sarı bayrak sallanırken çok fazla yavaşlamanız gerekir.”

“O sektörden geçerken herkesin sarı bayraklar sallandığı için çok yavaşladığını gördüm. Orada bir traktör vardı ve bir araç kaldırılıyordu. Ve kırmızı bayraklar sallanandığında  oradaki karmaşıklıkta bir araç daha olduğunu gördüm. Tam olarak ne olduğunu göremedim.”

“Umarım Bianchi iyidir.” dedi.

Yarışın başında güvenlik aracının pistten çıkması için zorlayan Hamilton, yarışın son bölümünde koşulların zorlu olduğunu söyledi.

Hamilton “Yarışın sonuna doğru biraz fazla yağmaya başladı ancak ben pek sorun yaşamadım. Ancak diğerleri yaşamış olabilirler çünkü lastiklerin ısısını kaybetmek çok kolaydı. Biraz yavaşlayınca lastikleri kullanmak çok zor oluyordu.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Sutil’in Kazası İçin Güvenlik Aracı Gerekmiyordu”” için 28 yanıt

  1. Bora Vardar avatarı

    eskiden şöyleydi böyleydi demek istemiyorum ama bir çırpıda hatırladığınız büyük kazalar desem 5 tane kaza varsa ölümlü,yaralanmalı bunun 1 tanesi yağmurdadır.Ayrıca SC niye giriyor yarış çizgisine gelen bişey yok.İngiltere de girdi diyen arkadaşlar var mesela orada durum daha farklıydı nedir kabaca güvenlik önlemleri sırayla dışarı doğru sayalım asfalt,kaçış yoluveya çim kum havuzu lastikler en sonda bariyerler orada bariyerlere fazla hasar olmuştu bariyer aşağı yukarı son güvenlik çemberinin son halkası olduğu için durdu.Ya yok şöyle tehlikeli yok böyle riskli demeninde bir alemi yok senin maçan sıkmıyorsa yarışma çekil yarıştan kimse silah zoruyla oturmuyor kokpitlere değil mi?ne fom ne fia ne yarış güvenliğinin kimsenin bir suçu yok yani. nadir olabilecek kazalardan birisi jules çok talihsizdi ama o kadar kötü şans yeter ve en kısa zamanda o yataktan kalkacağınada eminim.

  2. Yarış sırasında Sutil’in kazası ile Bianchi’ninki arasında kaçımız “burada güvenlik aracının girmesi gerek” diye düşündü ki?

    Hamilton’la aynı fikirdeyim. Eğer ki Bianchi’nin kazası gerçekleşmeden güvenlik aracı girseydi “çoğumuz sırf bunun için güvenlik aracı mı sokulur kardeşim” diye bağırıyor olacaktık. Bianchi kaza yaptıktan güvenlik aracı girmeliydi demek çok kolay.

  3. Hamilton bu konuda Bianchi ile ilgili farklı açıklamalar da yaptı ama ben henüz onları bulamadım.

    Güvenlik aracı konusunda telsizden hangi sürücüler o şartlarda şikayet etti bilmiyoruz ama normal şartlarda, Sutil haricinde o ana kadar kimse pist dışına çıkmamıştı. Şartlar zordu ancak pilotlar gidebiliyordu. Sutil kazası nedeniyle güvenlik aracının girmemesi konusunda haklı bence. Bir kaç olay daha olsa o zaman sokulabilirdi araç ki nitekim öyle oldu.

    Tam olarak hangi andı bilmiyorum ama Hamilton güvenlik aracı açıklamasından önce (ekrana yansımayla ilgili gecikme olabilir) bayağı yavaş görünmüştü. Caterham aracı falan kendisini geçti. Sutil’in kaza yaptığı yerde sarı bayraklar sallanıyor muydu, sallanıyorsa Bianchi sarı bayraklara uyuyor muydu bunu bilmek lazım.

    Ama her ne olursa olsun bu olay yaşandı artık. Umarım istemediğimiz bir sonuçla karşılaşmayız. 8 seneyi aşkın süredir burada haber yapıyorum. En sevmediğim ve yapmayı istemediğim haber tarzı bu.

    Geçmişte bunu Kubica’nın kazasında hissettim, Massa’nın kazasında hissettim ve bugün hissettim. Çok kötü.

    1. Kesinlikle katılıyorum

    2. anamın bir sözü var.(ölüm gelmiş cihana,baş ağrısı mahana) tabiki ölmesini istemeyiz ama kaderinde önüne geçemezsin.geçenlerde voleybol maçına gelen bir abimiz anında kalp durması beyin kanamasından vefat etti.şok olmuştum,ama takdiri ilahi sen istesende istemesende allahın dediği olur.görelim mevlam neyler,neylerse güzel eyler.

  4. bianchi hata yapmış olabilir ancak çıkıpta bu tarz züppe yorumlarına gerek yok. sen hata yapmadın o yaptı bu kadar basit,

  5. Bianchi’nin babası açıklama yapmış : Ameliyatta ve durumu ciddi diye

  6. birde şu var, adama soruyorlar SC girmeli miydi ? daha bir çok kişiye sorulduğu gibi. yarış yönetiminin tutumu kaza için yanlış mıydı ? adam sanki ortalığa çıkmış, gelin lan demeç vereceğim demiş. adamların sorduğu soruya da verdiği cevap bu. ister beğenin, ister beğenmeyin. bence son zamanlarda verdiği en doğru cevaplardan biri. kaza yerine gelmeden önce ve SC içerdeyken HAM yavaşlıyor ve kobayashi onu büyük hızla geçiyordu. aynı kazayı bence oda yapabilirdi. bir arkadaşın dediği gibi, olay incelenir sonra açıklama yapılır. öküz altında buzağı aramanın kime ne faydası var anlamadım gitti.

  7. Onur Gentas avatarı

    Zamansız ve gereksiz bir açıklama olmuş gerçekten. Az konuşsa zaten komple bir pilot olacak ama huylu huyundan vazgeçmiyor neyazık ki.

  8. ToBeyondAndInfinity avatarı
    ToBeyondAndInfinity

    Ne düşüncesiz insanlarsınız adam demeç veriyor her lafından bir şey çıkartıyorsunuz bir şeyler arıyorsunuz Hamilton şöylesin böylesin ne söylese yanlış hatalı saçma dimi en doğru sizsiniz saldırmak için her şeyi kullanıyorsunuz bu durumda bile…

  9. Yağmurlu koşullar oldukça aldatıcıdır.Bu tip koşullarda pilotların pist dışı ziyaretleri de gayet doğaldır bugün bir baskası yarın siz olabilirsiniz orada olan durumun hassasiyeti göz önüne alındığında doğru bir değerlendirme olmamış.

  10. Hamilton sarı bayraklar konusunda haklı. Çift sarı bayrak sallanıyorsa, bu ‘durmaya hazır ol’ demektir, yavaşla filan değil. Onun dışında SC konusunda katılmıyorum.

  11. açık konuşmak gerekirse hamiltonun telsiz konuşmalarındaki banane kardeşim yavaş sürseymiş oda havasındaki konuşmaları ve bu açıklamaları ile gözümde bitmiştir

    1. Hamilton’ın telsiz konuşmalarını nereden bulabiliriz ? yardımcı olur musun bakmak istiyorum

      1. Uyduruyor her zamanki gibi, telsiz mesajı duyduğu veya okuduğu falan yok, altta massathebest in mesajından öyle anlamış buraya yazıyor kendi fikri gibi…hep yapar bunu…emin ol adres falan veremez…

  12. normal şartlarda ve havada, sutil’in kazasında SC girmesi gereksizdir, piste giriş kapılarından biri hemen yanı başında zaten, traktör alır götürür aracı.

    fakat, yağmurun ağırlaştığı, kaza olan bölgenin yüksek süratli bir viraj olduğu düşünülünce, kazaya sebebiyet veren durum gözden geçirilmelidir acilen. sonuca bakmak yerine sebebe bakarak SC girmeliydi.

    bu duruma en güzel örneklerden biri, 2007 nürburgring yarışıdır, ilk virajdaki aşırı su nedeniyle 5-6 aracın kısa aralıklarla pist dışına çıkıp çakıl alanı araç mezarlığına çevirdiği yarış; ki bu çakıl alanında diğer araçların yanına uçan bir isim de hamilton’dur.

    ayrıca, kazadan önce hamilton’un telsizden söyledikleri ile bu “yavaşlasaymış kardeşim, allalla” havasındaki garip tavrı da birbiri ile hiç uyuşmuyor.

  13. OtonomAktor avatarı

    “Yarışın sonuna doğru biraz fazla yağmaya başladı ancak ben pek sorun yaşamadım. Ancak diğerleri yaşamış olabilirler” boş boş konuşmaların yok mu ham başka bir gereksiz demeç daha. hayat söz konusu ortada.

  14. FerrariFanTR avatarı

    belki haklı olabilir bianchinin daha çok yavaşlaması gerkebilirdi ama şu durumda talihsiz ve gereksiz bir açıklama olmuş.

  15. ben tek siyahiyim bana kötü davranıyorlardan bu yana klasik hamilton açıklamaları hep gereksiz ve yanlış !!

  16. kazayı sen yapsaydın görürdük seni …. sutil adamı yakından gördü ne durumda olduğunu …rosberge geçilseydin eminim yarışın durdurulmasını en önce sen isteyecektin

    1. Lütfen tartışmayalım şu an cidden gereksiz. Hayat söz konusu

      1. nasbini almamış insanlıktan adam … şimdi tartışılıcak durum yok … açıklama saçma sapan

    2. birincisi, kaza olduktan sonrası için adam konuşmamış, sutil in kazası için konuşmuş. adamın durumuyla ilgili bağlantın ne ? bir şey olduktan sonra burda konuşmak, en kolay iş. ne diyor çift sarı bayrak sallanırken yavaşlayacaksın. o virajı nasıl aldı, hangi hızla girdi biliyor muyuz ? şu an tek gerçek olan şey pilotun sağlığına kavuşması.

      ikincisi, rosberge geçilseydin kısmı. yukarıdakilerle bağlantısı ne ? adam zaten pist üstünde geçmiş rosbergi farkıda 14 saniyeye çıkarmış. sen ne diyorsun. rosberge geçilseydi durdurulmasını isterdi. ya adam yarışın başında SC çıksın diye charliye direk mesaj yolladı. kin kusacak başka zaman bul. olaya kazadan girip, adama sallayarak burda boş boş konuşmalar kimseye bir şey kazandırmıyor.

  17. şartlar kötüleştiği için gerek var aynı yerde başka biri aynı yere çarpabilir,hele ki yagmurlu havada ,yarış kontrol çuvalladı,uzun zamandır f1 de böyle ciddi bir kaza olmadı,vincin altına girmiş:(tam sutili kurtarma anında

  18. Çok sıkıntılı süreç hala haber yok haber gelmedikçe daha da geriliyoruz

  19. Kuru zemin olsaydı hakliydin ama maalesef dediklerin bugün ki koşullar için geçerli değil

  20. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Pis bencil!

    Bu adamı şu bencilce huyları yüzünden sevmiyorum.
    Alonso Button Raikönen tarzı pilotların farkı burada işte.Her koşulda objektif konuşma yapan ve mesaj veren pilotlar.

  21. Gerekmiyordu ancak gereksiz bir demeç olmuş .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir