Lauda: “FIA Yanlış Bir Şey Yapmadı”

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Japonya’da Jules Bianchi’nin geçirdiği kaza nedeniyle çok üzgün olduğunu ancak FIA yarış hakemlerinin bu konuda yanlış bir şey yapmadığını söyledi.

Lauda “Yarış güvenlik aracı arkasında başladığı için yanlış bir şey yoktu. Yanlış bir şey yapıldığını söyleyemezsiniz. En mantıklı şekilde başladı.”

“Ancak biraz daha erken başlayabilirdi. Bu konuda şüphe yok. Yarışa 13:00’da başlayabilirdik.”

“Ancak bu kararları ben vermiyorum. Öyle olsa daha iyi olurdu.”

“Sutil’in kazası yarış çizgisinin dışındaydı ve normal koşullarda araç doğru şekilde kaldırıldığı için bunu konuşuyor olmazdık.”

“Aracın durduğu yer bariyerlere çok yakındı bu yüzden doğru karardı. Ancak sonuca baktığınızda yanlış oldu.” dedi.

Jenson Button “FIA durumu gerçekten iyi bir şekilde kontrol etti. Ancak zordu. Sürekli olarak bizi dinliyorlardı.”

“Yarışmak istiyoruz ancak güvenlik bir şekilde yarışmak istiyoruz. Sprey çoğalana kadar çoktan geçiş lastiklerine hazır olmanız gerekir.”

“Bana göre durumu çok iyi idare ettiler çünkü onlar için de kolay bir durum değildi.” dedi.

Lauda ise kazanın motor sporlarının tehlikeli olduğunu hatırlattığını söyledi.

Lauda “Motor sporları tehlikelidir. Hiç bir şey olmadığı için bu duruma alışmıştık ancak bir anda bu yaşananlara şaşırdık.”

“Ancak biz her zaman motor sporlarının her zaman tehlikeli olduğunun farkındayız. Ve bugünkü kaza bir çok şeyin etkisiyle oldu.”

“Bir araç kaza yapar, kamyon gelir ve yeni bir kaza daha olur. Bu büyük bir talihsizlik” dedi.


Yorumlar

“Lauda: “FIA Yanlış Bir Şey Yapmadı”” için 26 yanıt

  1. Lauda kendinden baska birini dusunmeyen agir morugun tekidir. FIA yanlis bir sey yapmadiysa Jules niye Ferrari koltugunda degil?

  2. Bu yaştan sonra imanın para olmuş ya da hep öyleymiş be Lauda, filmden dolayı insanlar birde seni iyi bir adam biliyor. Yazık be bukadarda avuçlanmaz! bazı şeyler.

    Ulan o filmde bile kendi lafın var onu yiyorsun. Nerdeyse 40 yıl oldu sen yağmur yüzünden yaralandın, yağmur var diye yarış öncesi ağladın millete hava attın ‘ben zaten iyiyim bu pistte ama ölmek istemiyorum’ dedin Bianchi’nin canı için kaç para alıyorsun sen.

    Hadi hava şartlarının ağırlığı birşey değil, hava kararmaya başlamış adamlar zaten birşey göremiyor 3 saat öncede yağmur ihtimali aynıydı yarışın uzama ihtimalini düşünmeden ısrarla o saate koyup yarış sonu pilotları kör ettiler budamı fia’nın hatası değil? Koskoca vinçin ne işi var pistin kenarında daha güvenlik aracı girmeden, budamı fianın suçu değil. Sen ne pislik ne iğrenç bir adammışsın Lauda, kirli yüzün keşke böyle acılı zamanlarda ortaya çıkıp daha fazla midemi kaldırmasaydı.

  3. Niki Lauda son yıllarda hep godomanların tarafındasın be oğlum. Parayı veren düdüğü çalar mı diyorsun anlamadım. Sonuçta o vinç orada olmasaydı, jules su an Rusya yarısını düşünüyor olacaktı. Demek ki birilerinin hatası var.

  4. fia yanlış bir şey yapmadıysa bu olayın sorumlusu kim öyleyse ? organiatörler diyemezsin sponsorlar diymezsin çünkü karar alma ve uygulama yetkisi sadece fia da.fia kural koyucu olarak sc ve güvenlikle ilgili eksik kurallar koymuşki bu olay yaşandı.1.si aşırı yağmur nedeniyle yarış erkende yapılsa böyle pistlerde bir yağmur bulutunun ne zaman gelip pisti vurup geçeceğini tam olarak bilemezsiniz.3-4 saat önce yapılsa yine bir yerden kara bulutlar gelerek pisti yağmurla ciddi olarak vurabilirdi.demekki doğa olayına çare yok ama buna önlem alınabilir.risk asgariye indirilebilir..bir kere sc pit çıkışından sonra piste giriyor ve arakasındaki arabalar 1 tur daha pistte kalarak riskli bölgeden en az 1 tur geçiyorlar.demekki ya sc girmeyecek tüm pilotlara görsel ve telsiz mesajıyla start düzlüğünde durmaları sağlanacak yada sc start düzlüğüne çıkılmadan önceki pit girişinin yanında olan start düzlüğünden önceki son virajda bekleyip arabalara tur attırmadan konvoyu start düzlüğüne yerleştirecek yani sc nin çıktığı yer yanlış.artık bu bana göre kesin.ve arabalar sc arkasında gereksiz turlamayacak ve kaza mahalindeki çaışmalar rahatlıkla yapılacak ve olası 2.-3.kazalar önlenecek.ama ne yazıkki bir musibet başa gelmeden böyle kararlar alınamıyor maalesf.bundan sonra alacaklardır ama umarım işişten geçmemiş olur ve bianchi tekrar sapasağlam pistlere dönebilir.

  5. madem ölümden korkuyorsunuz neden buradasınız peki.geçmişin cesur pilotları enayimiydi peki.en iyi örnek msc 20 yıl yarıştı ama kayakta komalık oldu.buda demek oluyorki kaderde varsa aynı yerde 3 değil 5 kazada olur.2003 brezilya 3.cü virajı gibi.ölüm bile olsa bu sporu yapmak zorundalar.yoksa pılını pırtısını toplayıp gitsinler.6 sene öncesinde araçlar çok çok hızlıyken şimdi neden araçlar tutunamıyor.bence pirellinin tasarımını sorgulamak lazım.değil izmit babam üretse bu spordaki şovun içine ediyorsa tepkimi gösteririm.carlinin saçmalıklarını saymıyorum bile.pist kuruyana kadar dolanmak nedir.bir söz varda demek istemiyorum yiyemiyeceğin nesnenin altına yatmayacaksın.en sevdiğim massa bile yağmurdan şikayet etmiş.hiç iriniz umrumda değil.ben yağmurda rekabet istiyorum. 2009 çin 2007 fuji ve geçmişi gibi hepsi bu.

    1. O hastanedeki küçük kardeşin olsa, ” hiç biriniz umrumda değilsiniz” demezdin heralde. Böyle bilgisayar başında atıp tutmuyor musunuz hasta oluyorum sizin gibilere.

  6. Eğer Hamilton bu kazayı yapsaydı Lauda öyle bir konuşurdu ki Fİa hakkında şaşırırsınız.Bu Lauda’nın sözünün esirgemediğinden değil sinsi oluşundandır.

    1. senin o hakkında konuştuğun lauda fia nın yanlış karar almasından dolayı hem şamiyonluk kaybetti hem bütün yüzü yandı aynı lauda 75 de enzo ferrariye dönemin en büyük patronunada bu araba bi sike yaramaz diye posta koyan adam ama senin gibi kültürsüzlerde bu adama sinsi desin…

      1. Evet posta koyabilir fakat kovulmamasının tek nedeni Enzo’dur.Ayrıca bu Lauda’nın sinsi olduğu gerçeğini değiştirmez.Bu adamın yanar döner açıklamalarını biliyoruz.Sözünü açık bir şekilde konuşamaz.Duruma göre renge bürünen birisidir.

  7. yarışın durması için illa birimi ölmesi yada yaralanması lazım … biz ne saçma sapan güvenlik araçlarının girdiğini gördük

  8. Sutil’in kazası için güvenlik aracının gerekmediği konusunda Lauda ve Hamilton’a hak veriyorum ki
    yarışı izlerken aynı düşüncedeydim.Burada asıl sorun, yarış gününde fırtına ve yoğun yağmurun
    olacağı bir haftadır yüksek dille dile getirilirken, fia ve organizatörlerin bu duruma kulaklarını
    tıkaması oldu.Bu yarış daha erken saatte hatta cumartesi günü yapılmalıydı.Ama bazıları için para, insan
    hayatından ve sağlığından daha önemli olduğu için inatla yarış saatinde bir değişikşiğe gitmediler…
    Dünya maalesef artık böyle bir dünya, herşey para olmuş…

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yıldırım iki kez aynı yere düşmez derler ama resmen düştü Jules çok şansız dı orada olmakla

  10. lauda eğer kendi pilotları kaza yapsaydı ….bundan adım gibi eminim …. scandal fia bırak gitti bu şartlarda yarış başlamazdı …

    1. Yine aynı yorumu yapardı.
      Lauda lafını esirgemez.

      1. hadi sizin dediğiniz olsun sizimi kıracam

  11. Kaza esnasında hataları yoktu belki ama yarışın o saatte ve o şartlarda başlaması bir facia, bunu konuşmak ve tartışmak bile saçmalık. Hafta başından beri herkes “tayfun gelecek” diye bağırırken bu çağrılara kulak asmamak en hafif ifade ile aptallıktır.

    1. aynen Lauda’nın da dediği bu:

      Lauda “Yarış güvenlik aracı arkasında başladığı için yanlış bir şey yoktu. Yanlış bir şey yapıldığını söyleyemezsiniz. En mantıklı şekilde başladı.”

      “Ancak biraz daha erken başlayabilirdi. Bu konuda şüphe yok. Yarışa 13:00’da başlayabilirdik.”

      bu sorumluluk kime ait bilmiyorum. Ama bugün ciddi manada hafta başından beri yapılan tüm hava tahminlerine rağmen yarışı bu kadar geciktirerek 22 pilotu ve pist etrafındaki tüm görevlileri risk altına soktular. Göz göre göre

  12. Bianchi’ye fazlasıyla üzülüyoruz ancak Lauda’nın açıklamaları doğru

    1. diyelim hamilton kaza yapıp yarış dışı kalsaydı aynı açıklamayı yaparmıydı farketmez yada rosberg

      1. Onur Gentas avatarı

        Lauda yapardı gene sen merak etme. Ne zaman lafını sakındı adam.

        1. geçmiş te yaptıkları referanstır yapmazdı sende emin ol

          1. Onur Gentas avatarı

            Neyse yapmazdı diyelim senin dediğin olsun. Uzatacak havada değilim gerçekten.

  13. geçen sezon ortalıklarda olmayalar şimdi dolaşıyo konuşuyo ortalıklarda bakıyorumda

  14. Hamilton’un yorumundan nispeten daha mantıklı. Motorsporları tehlikelidir.

    Yağmurda yarışa izin vermeyeceklerini düşünüyordum. Neyse ki yarış olmasına izin verdiler. Ancak yağmurda kazalar konusunda daha dikkatli davranılmalı. Kuru zemin olsa sorun yok, ancak pist ıslakken ve pilotun biri patlamışken aynı yerde bir başkasının da patlama olasılığı çok yüksek. Bu risk hesaba katılmalı.

  15. FIA’nın hata yapıp yapmadığını bianchi’nin telemetri verilerinden sonra anlayacağız. Eğer sarı bayrak altında yavaşlamadıysa söylecek birşey yok demektir. Ancak “sarı bayrak” uyarıları doğru yapılmadıysa bianchi masum demektir. Yok çocuk yavaşladı ancak yine de pist dışına savrulduysa ya fren arızası ya da süspansiyon sorunu yaşamış demektir ki o zaman çok yazık.

    Ama her ne olursa olsun kaza sonrası ilk yardım helekopterinin uçmaması tamamen FIA’nın sorunu ve hatasıdır. (Helikopterler yağmurlu havada uçabilir ancak yoğun elektrik yüklü havalarda sorun yaşarlar. Hava durumunun önceden bilindiği ve fırtına beklendiği bir günde yarışı erken başlatmayarak FIA büyük bir yanlış yapmış ve bianchi’nin hastaneye geç ulaştırılmasına sebep olmuştur)

  16. Alınan bunca önleme rağmen cidden bu sporun ne kadar tehlikeli olduğunu tekrar hatırladık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir