Lauda: Vettel Ferrari’de Hemen Başarılı Olamaz

yazar:

kategori:

F1 efsanesi Niki Lauda Alman Vettel’in Red Bull’dan ayrılmasına şaşırdığını kabul etti.

“Evet, en azından açıklamanın zamanlamasına şaşırdık. Kimse Suzuka’da olmasını beklemiyordu. Vettel görünüşe göre takımına Cuma günü sekiz buçukta gideceğini söylemiş.”

“Bana göre sadece tek bir soru var, daha önce bunu Mateschitz’e söyledi mi? Eğer yaptıysa, herşey yolundadır.”

Lauda Vettel’in açıklamasının Red Bull’un yöneticileri ile arasının artık iyi olmamasını gösterdiğini söyledi.

“Bildiğiniz gibi onlara kararını söylemedi.”

“Yıllar boyunca kriz yaşadıktan sonra Ferrari için yeni bir başlangıç. Schumacher gibi, şimdi dört kez şampiyon bir pilotları var ve herkes önüne bakabilir.”

“Ancak yeterince iyi bir araç yapmaları biraz zaman alacaktır.”

Lauda Ferrari’nin artık ortada olan Vettel anlaşmasını neden duyurmadığını anlamıyor.

“Neden hemen tepki göstermeme gibi aptalca bir şey yaptıklarını anlamıyorum. Red Bull’un basın bildirisine şaşırdıklarında ‘Vettel’in bize geleceğini’ söyleyebilirlerdi.”


Yorumlar

“Lauda: Vettel Ferrari’de Hemen Başarılı Olamaz” için 5 yanıt

  1. Herkesin hatırlayacağı üzere , Lauda ne söylerse tersi çıkıyordu bi aralar. Sanırım yine başlamış bu durum. Vettelin başarılarının habercisi bu demeci 🙂

  2. lauda halt etmiş

  3. Lauda doğru demiş ancak hemen’e bir parantez açmak lazım.

  4. Öncelikle Jules Bianchi’nin Fia’nın ihmal zincirinde yaptığı kazadan ötürü derin şekilde üzüldüm. Kim bilir belki de gelecek yıl Alonso-Bianchi ikilisi açıklanacaktı, o heyecanla iyi bir sonuç almak için mekanik yol tutuşu ve downforce’u gridin en kötü iki takımından biri olan marussia’yı yağmurda fazla zorladı. Kazaya kadar zannedersem 12. idi belki 1 puan alabilirim diye zorladı ve kötü marussia kendini pist dışına savurdu. Kafayı vinçe falan vurduysa korkarım kaderi schumachere dönecek. Kurtulmayı başarırsa bir daha pilotluk yapamasa dahi çok büyük bir iş yapacak. Tabii bu kazanın geleceği belliydi. Efendim yağmur azmışta, spreyler yoğun değilmişte yarışmakta mahsur yokmuş. Tabii gridteki her takım Mercedesin veya Red Bull’un downforce’un da yarışıyor ya hiç kaymaz arabalar, yere yapışır, yarışta güzelce yapılır. Zaten bu sene araçların downforce’u düştü, hele de japonya gibi viraj tutunması isteyen pistlerde yağmurda yarış yapılması marussia için, caterham için, lotus için, sauber için bir risktir. Ya bu takımları sıralama derecelerine göre sıralayıp yarışa çıkartmayacaksınız yahut yarışı erkene alacaksınız.

    Yarış Tsi 6.30 da başlamış olaydı en geç 8.30 da biter ve yağmurun yoğunluğunu artırdığı 8.35-8.55 arası pist kayganlaşmazdı. Öyle yağmur türleri var ki eğer soğuma fazlaysa çiselemesi bile yeri kayganlaştırır. Bunu en iyi kışın istanbulda sabah yola çıkanlar bilir. Biraz ihmal belki biraz Bianchi’nin heyecanı ve kendini kanıtlama arzusu bu talihsizliği ortaya çıkardı. Tek temennimiz artık tedavi surecinin Schumacher kadar uzamaması. Umarım kötü bir haber gelmez ve 1-2 ay da bilinci yerine gelir.

    Bu arada Vettel başlığına yorum yapmışım. Tabii günlük hayatta buna benzer birçok ölümcül kaza oluyor, eğer hassasiyetimiz insana yönelikse hepsine üzülmeliyiz. Bianchi sessiz sakin iyi bir insan olduğu için insanlar bu kadar üzüldü. Yanı sıra olaya canlı tanık olmak ve televizyondan canlı görmek insanların üzüntüsünü etkileyen faktörler. Yoksa aman ne bianchiymiş, amcanıza dayınıza bu kadar üzülmezsiniz diyenler olabiliyor. Benim tesellim ilk 6 saat ölüm haberi gelmemesi. Kaza anında beyin ölümü gerçekleşse kimsenin yapabileceğı bir şey kalmazdı.

    Fiaya artık mail mi göndereceğiz ne yapacaksak yapalım, mekanik yol tutuşu ve downforce’u belli bir seviye testini geçemeyen araçlar bu tip yağmurlarda yarışmasın. Büyük takım araçlarının ve pilotlarının yarışma isteğine ve izleyicilerin isteğine kimse birşey diyemez çünkü. Adam iyi araç yapmış ve yarışmak istiyor.

  5. Murat Aksoy avatarı

    Olay tamamen tazminat ile alakalı. Eğer Alonso ben ayrılmıyorum derse o zaman Ferrari’nin elinde sözleşmeli 3 dünya şampiyonu olacak! Böyle bir durumda Ferrari sezona hangi ikisi ile başlayacak? Veya hamgisinin tazminatını ödeyip gönderecek?

    Daha önce Raikkonen için Schumacher’i, Alonso için de Raikkonen’i göndermiş bir takımın Vettel için de Alobso’yu göndermekten çekinmeyeceğini en iyi *şu aralar tazminat peşinde koşan) Alinso’nun kendisi biliyor. Lauda nasıl bunu farkedemedi acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir