Button FIA’nın İyi Bir İş Çıkardığına İnanıyor

yazar:

kategori:

Jenson Button FIA’nın Japonya GP’sini yönetirken zorlu şartlarda iyi iş çıkardığına inanıyor.

“Büyük kazalar olur ve bu bir kazadır. Çıkar yarışırız, herşeyimizi veririz ve bazen bunun gibi bir şey olur. Dualarımız şu an Jules ve ailesiyle. Bu herkes için zor, özellikle de Jules için. Umarım iyidir.”

“15:20’de yarışa başladık ve tekrar güvenlik aracı arkasındaydık. Bence FIA durumu çok iyi kontrol etti. Çok zordu ve tüm zaman boyunca bizi dinliyorlardı. Yarışmak istedik, ancak bunu güvenli bir şekilde yapmak istedik. Sprey çok azaltığında ve neredeyse geçiş lastiklerine hazır olduğunuzda, altınızdaki asfalt olduğunda buna hazırdık.”

“Ciddi miktarda sprey vardı ve bu tutunmaya göre çok daha tehlikeliydi. Doğru zamanda doğru işler yapıldı ve bence durumu çok iyi idare ettiler. Onlar için de kolay değildi.”

“Yaırş 15:00’da güvenlik aracı arkasında başladığında çok şaşırdım. İki tur sonra doğru şeyi yaptı ve içeri girerek yarışı durdurdu. Sonra tekrar piste çıktık ve bence FIA inanılmaz zor bir durumdaydı. Taraftarlar için şov ortaya koymak istiyorlardı, ancak güvenliğimiz de çok önemliydi. Bence güvenlik aracının içeri girdiği zaman doğruydu.”


Yorumlar

“Button FIA’nın İyi Bir İş Çıkardığına İnanıyor” için 4 yanıt

  1. Şu yeşil bayrak olayı fazla abartıldı gibime geliyor. Sonuçta telsizden her virajda konuşuyorlar ve önlerinde de dijital bir panel var. Sadece o bayrağa göre hareket etme durumunu bırak orada sallanan bayrağı bile gördüklerini sanmıyorum ben araç içinde giderken.

    Yani size de öyle gelmiyor mu yağmur yüzünden zaten görüş berbat R130’da sallanan bir yeşil bayrağa göre mi hareket edecek araç içinden ona mı bakacak yoksa yola mı, rakibe mi yoksa önündeki direksiyona mı? Yarış geleneği olduğu için bayrak sallandığını düşünüyorum ben. Kazada etkisinin de sıfır olduğunu düşünüyorum.

    1. Bende katılıyorum.Pistten o bayrağın görülmesinin zor olduğu kanaatindeyim.Hala da güvenlik aracının girmesi gerektiğini düşünüyorum.Çünkü bu yarış normal koşullarda geçen bir yarış değil.Buna rağmen güvenlik aracı girmiyorsa Fia suçludur bu kadar basit.

  2. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    Button dan f1 e kattıgı seylere yakısmayan ve fıa yı,koca haftasonunu ve hatta bianchi nin hayatına hatalarıyla kast eden ınsanlara destek cıkan bır acıklama….

    Vıdeo dan defalarca seyrettık adrıan sonrası yesıl bayrak devam edıyor jules kaza yaptıktan cok sonra sarıya karar verılıyor…

    Yagmur tayfun gelıyor dıye bangır bangır soylendı yarısı erken saate alabılır veya zamanla ılgılı farklı stratejıler yapılabılırdı

    Charlıe ve fıa bernıe uclusu bu yarısta cuvalladı….Bos kurallar getıreceklerıne guvenlıge daha fazla onem verılmelı…..Dangalaklık baska bırsey degıl…

  3. mesele sc nin içeri girmesi değil.mesele orda çekici varken pit ve pist dışı aşırı ıslakken yani frenler kar etmezken yarışın sc altında devam etmesi veya devam etmesini sağlamak.bu nasıl mantık button.fia iyi iş çıkardıysa bir f1 aracının vince çarpması ve pilotunun komada olması normalmi.insanın sinirlerini ayağa kaldıran bir açıklama hiç bir şöylemese daha iyiymiş.fia kendi normal prosedürlerini işletmiş olabilir ama bu prosedür yanlış kazda görüldüğü gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir