Jackie Stewart: Kaza Olağanüstü Durumların Birleşimi

yazar:

kategori:

Sir Jackie Stewart Jules Bianchi’nin Suzuka’daki kazasından dolayı her kazada güvenlik aracının çıkması isteklerinin karşısında.

Adrian Sutil kaza yaptığında piste güvenlik aracının alınmaması eleştirilmişti, ancak Stewart cevabın bu olmadığını ve Bianchi’nin kazasının çılgın olasılıkların bir araya gelmesi olduğunu söylüyor.

“Eğer her olayda güvenlik aracını çıkarırsak çok fazla kesinti olur. Bu durumda parmakların organizasyonu göstermesi gerektiğini düşünmüyorum.”

“Bu neredeyse çılgın şartların bir araya gelmesiyle olan bir şey ve iki kazanın da neredeyse aynı olmasının trajedisidir. Bundan dolayı kimi suçlayabilirsiniz?”

Üç dünya şampiyonu ve Formula 1’deki güvenlik şartlarını iyileştirmek için sıkı çalışmış olan Stewart Formula 1’in rekorunu savundu.

“Dünya sporunda risk yönetiminin en iyi örneğini F1’de görüyoruz. Daha önce birileri hayatını kaybedeli 20 yıl, beş ay ve dört gün oldu. Başka hiçbir sporda, motor sporu olması şart değil, F1’den daha iyi bir durum yok.”

“Bununla birlikte her biletin arkasında motorsporlarının tehlikeli olduğu ve özel şartlarda kazalar olabileceği yazılıdır. Ve bu bunun çok şanssız bir örneği. Bir kaza olur ve aynı yerde hemen bir tane daha olur.”

“Görevliler müdahale etmekte doğru şeyi yaptılar. Bunu önlemek için neredeyse hiçbir şey yapamazsınız. Belki sporun kural koyucuları vinçlerin kullanımını değerlendirebilirler.”

“F1 her zaman ders çıkaran bir spor olmuştur. Sürücü olduğum günlerden bu yana F1’in güvelik rekoru ciddi şekilde arttı. Benim zamanlarımda insanlar her ay ölüyorlardı. F1 bildiğim herhangi bir spordan daha inisiyatifli bir spor.”


Yorumlar

“Jackie Stewart: Kaza Olağanüstü Durumların Birleşimi” için 2 yanıt

  1. bence adam haklı motorcular ne yapsın ozaman adamlar iki teker üstünde allaha emanet gidiyolar.
    şansızlık aynı yerde vinç`in altına girmiş olması kimse önyargıyla bakmasın bence bu konuda fiaya

    1. Aynen katılıyorum.Olay çok sıcak ve taze bu yüzden farklı fikirler ortaya çıkabiliyor.
      Ancak her olaydan sonra dışarıdan yarışa müdahale edilirse yarış yarış olmaktan çıkar.
      Dediğiniz gibi MotoGp pilotları ne yapsın,adamlar kelle koltukta son sürat yarışıyorlar.
      Elbette kimse ölmesin veya yaralanmasın ancak motor sporlarında bu tür olaylar hep
      oldu bundan sonra da olacaktır.Sonuç olarak motor sporları demek hız demek ve hız
      demekte tehlike demektir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir