Taraftar Kamerasından Bianchi’nin Kaza Anı! (Güncel)


Yorumlar

“Taraftar Kamerasından Bianchi’nin Kaza Anı! (Güncel)” için 106 yanıt

  1. alonsoburak avatarı

    dikkatli izleyince bianchi sanki kafadan carpmamak icin hafif bi direksiyon kiriyo gibi

  2. Anlaşılan kimsenin suçu yok. O kadar tartıştık, kimleri suçladık ama görünen o ki herkes üzerine düşeni yapmış. Böyle birşeyin olması çok çok düşük bir olasılık. FIA özellikle yağmurlu yarışlarda kaza olduğunda derhal SC sokmakla bu işi kolayca engelleyebilir. Kuru zeminde böyle bir şey olma olasılığı çok çok daha düşük.

  3. Bu resim kısmen umut verdi..

  4. Kesinlikle bayraklarla ilgili bir ihlal var, çünkü bayraklar net görülüyor virajda, dediğiniz gibi lastik bariyerler viraja göre çukurda kalıyo, bianchi orada yeşil bayraklardan dolayı zorlayınca ve de yağmur daha da artmıştı zaten, büyük ihtimal kızaklama yaşadı ve göremediği vince çarptı senaryo böyle yaşandı bence

  5. Net’te böyle bir resimle karşılaştım, bu kazanın resmimi emin değilim..

    1. Burada biri daha paylaştı yorumlarda, daha net fotoydu hemde.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Şansın böylesi.

    O çekici biraz geri gelmese Bianchi ona çarpmayacak. Hadi geri gitti, birazcık daha geri gitmiş olsa çekicinin altına girmeyecek tekerine vuracak.

    Hayat ne tuhaf…

  7. Bu kazada illa ki bir suçlu aranmamalı diye düşünüyorum. Sadece şans bariyerde sonlanabilecek bir hata çok daha vahim bir şekilde sonuçlandı. Yanlış zamanda yanlış yerde olmak diye buna denir işte.. Dün Hamilton’a sinirlenmiştim ancak bugün aslında düşününce mantıklı bir açıklama yapmış. Pilotlarında burada çok dikkatli olmaları gerekir. Ancak bu tarz kuralların da FIA tarafından belirlenmesi gerekiyor.

    Kaldı ki ben Bianchi’nin aşırı zorlama yüzünden böyle bir hata yapacağını düşünmüyorum. Kızaklama yaşamış olması kuvvetle muhtemel. Sonuçta bu durumda pilotun yapabileceği hiç bir şey yok. Mercedes’te sürsen sonuç aynı. Belki aracın ayarlarından da kaynaklanmış olabilir. Birden fazla neden var. İçimden bir ses bunu atlatacağını söylüyor. Ancak yarış hayatı için kesin konuşamam ne yazık ki…

  8. ya herkes sarı bayrak sarı bayrak diyorda ne sarı bayrağı yahu bianchinin çarptığı yerde adam yeşil bayrak sallıyor kaza oluyor hala yeşil bayrak sallamaya devam ediyor bianchi bu yeşil bayrağa aldanmış olabilir

  9. alonsoburak avatarı

    ta bana mi ole geliyor yoksa bianchi sanki biraz iceri cokmus gibi yani sağlam araba resimlerine gore bana ole geldi

  10. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Artık kapalı kokpit oalyıı gerçekten ciddi bir şekilde düşünülmeliii !!!!

    Tama belki araçta sıkışma ve yangın halinde dezavantaj bir durum yaratabilir ama gelişen teknoloji ile beraber risk anında kolay açılabilen ve pilotun araç içinde eli kolu bağlı olarak kalması ihtimalini en aza indiren bir tasarım düşünüleilir…

    İşin bir de istatistik tarafı var.. Yani ben yangında sıkışıp kalan lauda ve birkaç olaydan başka bir şey hatırlamıyorum kokpit oalyında.. Ama video da ki gibi pilotun baş bölgesine aldımış olduğu kaza ve bunun sonucunda birçok ölüm ve cidddi şekilde yaralanma olayları çok daha fazla.. ( Senna , Massa, Kubica, Jules) bunlar aklıma gelenler..

    Yani kısaca demek istediğim her ne kadar Kapalı kokpit olayı F1 ve motor sporlarının geleneğine ters olsa da gelişen olaylar ile birlikte ciddi bir şekilde gündeme getirilmelidir.. Çünkü pilot ve insan sağlığı F1 den ve herşeyden daha önemli.. Zira video da görüldüğü gibi Bianchi’yi bu şiddette ki bir kazada koruyan tek faktör kaskı. Başka hiçbir önlem ve koruyucu meteryal yok..

    Gelişen teknoloji ve tasarım endüstrisiyle birlikte artık kapalı kokpit oalyı gelecek sene itibari ile faktöre geçmesini düşünüyorum…

    İyi dileklerim seninle Jules.. O hastaneden çık ve Padok’da bu zamana kadar göstermiş olduğun etkileyici formunu şampiyonluklarla tamamla….

  11. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Allah kahretsin halen daha kabullenemiyorum yazık çok yazık…

  12. Neredeyse 36 saat oldu ses çıkmıyor deli olcam Hadi kardeşim benim daha çok erken sakın pes etme !

  13. Yusuf Hitay avatarı

    bir ihmal söz konusu mu bilmiyorum ama bayağı bayağı hızlı çarpmış. gerçekten çok üzücü, ne denilebilir ki?

  14. Allah yardım etsin resmen korku filmi gibi kaza nasıl bir kuvvetse bilmem kaç tonluk aracı kaldırıyor bu kazadan sonra takla barının sağ çıkmaması normal.O kuledeki adamın yeşil sallaması doğrumu acaba bana kalırsa sarı sallaması gerek ama adam bianchinin kazasından sonra hala hiçbir şey olmamış gibi yeşil sallamaya devam ediyor.Fia bunun hesabını bir an önce vermeli ne kadar çok şaşırsak da böyle kazalarda oluyormuş.Bu kazadaki gibi fianın kazayı oluşturabilecek her ihtimali düşünmesi gerekti sonuçta ortada bir insanın canı var.

  15. çok kötü kaza yapmış bianch .. ordan o kazadan sağ çıkması büyük olay olur…. arabanın kontrölünü tamamen kaybetmiş bianch resmen kayarak geliyo vince çarpıyor

  16. öndeki kameramanı farkeden oldumu, fom ekibinden muhtemelen ve herşeyi yakalamış.

    1. Evet, Bianchi’nin kopup geldiğini görüp kamerayı hemen ona doğru çeviriyor ve bütün
      olayı kaydediyor.Ayrıca vince görebildiğim kadarıyla önce sidepod sonra Bianchi’nin
      baş kısmı daha sonra ise takla barı çarpmış gerçekten çok kötü bir kaza…

  17. sarı bayrak altında yavaşlama veya arabaların pit limitörüne geçmesi bu tür kazalara önlem değil zira ıslak pistte bir hata ile pist dışına çıkınca hızınız azalmıyor çünkü frenler tutmuyor kökten önlem lazım.nedir ?kurtarma amaçlı bir ekipman piste girmişse yarış 1 tur dahi atmadan durdurulmalı.biraz bahsetmiştim daha önceki yorumlarımda.kapalı kokpit meselesi;bu kazada daha az hasarla atlatmaya etkenelki biraz olurmuydu.belki biraz ama tamamen demir yığınına çarpmada kapalı kokpitin hasarı azaltacağını sanmıyorum.başka durumlarda azaltabilir ama bu kazada maalesef çünkü önlemde veya güvenlikte hata var.

  18. İzlerken içim cız etti resmen. 🙁 Çok çok kötü bir kaza.

    Bir de kuledeki eleman daha Sutil in aracı pist ışına çıkarılmamışken yeşil bayrak sallamaya başlıyor ve Bianchi çarptıktan sonra da hala sallamaya devam ediyor dakikalarca. Bu nasıl bir saçmalıktır ?

    Telemetre verileri ve onboard görüntü incelenmiştir muhtemelen. Fren arızası mı? Sallanan bayrakların görülmeyecek bir yerde olması mı? Ya da direksiyondaki bayrak ışıklarında mı bir sorun oluştu? Zaten havanın kararması görüşü güçleştiriyor. Yoksa Bianchi mi hata yaptı? Bunu er ya da geç öğreniriz.

    Ama ortada kesinlikle çok çok büyük bir skandal var. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. Olmamalıdır da! Bu yarış daha erken hatta Cumartesi bile yapılabilirdi. Hafta boyunca belliydi yağmur yağacağı. Tayfun riski dahi vardı. Ama deprem bile olsa bu yarış saatinde yapılacak diyen; sponsorları, parayı düşünen Bernie moruğu ve daha nicesi bunun hesabını vermelidir.

    Bundan sonra piste böyle demir yığınları girmemeli bence. Ya pist dışından bir vinç yardımıyla kaldırılmalı araçlar ya da kenardan alınamayacak bir yerde ise ve bu BobCat denen şeyin girmesi gerekiyorsa herhangi bir çarpma ihtimaline karşı altları kapatılmalı etrafı da çarpışma sırasında açığa çıkan gücü absorbe edebilecek şekilde tasarlanmalıdır. Buna ek olarak burada bir arkadaşın dediği gibi pistin herhangi bir noktasında yavaşlanması gerekiyorsa, Yarış Kontrol tarafından kullanılacak bir düğmeyle araçları gaza basılsa dahi belli bir hızın üstüne çıkarmayacak bir sistem yapılabilir.

    Kapalı kokpit bana pek iyi bir çözüm gibi gelmiyor. Onun da kendine göre riskleri var. Ve de pek iyi karşılanacağını düşünmüyorum F1 izleyicileri tarafından.

    Aslında bu çözüm önerilerimizi FIA ya mail atabiliriz, ne dersiniz ?

    Umarım bundan sonra böyle kazalar görmeyiz ve umarım Jules Bianchi en kısa sürede sağlığına kavuşur…

  19. burda bianch,nin hatası yok .. yeşil bayrak sallanıyordu orda … sutil araçtan çıkarken yeşil bayrağı sallıyordu görevli

  20. Daha önceki yorumda bahsetmiştim kulenin olduğu yer ancak viraj ortasını geçince görülüyor ve çukurda kaldığından bobcat’ı görmek imkansız. Kulede o an yeşil bayrak sallanıyor. Kendimce yaptığım tarif;

  21. bu kazanın sorumlusu pilot olamaz çünkü pilot hata yapabilir pist dışına çıkabilir veya arabasında arıza olabilir ama o anda önlem alması gereken ana organizatör fia.suçlu kim veya kimse cezasını çekmeli.o kadar basit değil.gencecik gelecek vaad eden bir pilot.senna nın kazası dahil böyle kötü bir kaza görmemiştim.çarpmanın şiddetiyle bilmem kaç tonluk vinç havaya kalkıyor tasavvur dahi edemiyorum.

  22. http://imgur.com/SMLaW6w

    Normal insanların aklına gelen şey neden FIA’nın aklına gelmiyor ? Ah pardon, Benjamin’i unutmuşum.

  23. Gerçekten çok kötü bir kaza ama kaskında hasar göremedim, resimlerde belki sol tarafında göremediğimiz bir hasar vardı. Benim korkum boynunun kırılması 🙁

  24. bobcat ın arkası havaya kalkıyor resmen. çok hızlı vurmuş.

  25. Of of of, bu kadar kötü çarptığını düşünmemiştim. Çok şanssız bir an a denk gelmiş. Kask ve Hans umarım işini doğru yapmıştır, koca bobcat i havaya zıplatan böyle bir kuvvet herşeye yol açabilir. İnşallah birazda olsa şans yanında olmuştur Bianchi’nin..

    1. O hayvan bobcat de değil. 6.5 tonluk büyük traktör. Ama onu havaya kaldıran bianchinin başı değil, sidepodun içindeki yan kaza yapısı ile başlıyor, en son takla barı altına giriyor. arkası da eğimli olduğundan kolayca kalkıyor. Bianchinin kafası arada kalmış ne yazık ki.

      1. Ustad yan kaza yapısı pilotun kask hizasının altında kalıyor, o yüzden işin büyük kısmı Kask ile Hans’a kalıyor gibime geliyor, yukarıdan büyük bir basınç yemiş olmalı ki o yüzden kask ve özellikle hans işini doğru yapmıştır dedim. Kask başı korusa bile Hans eğer dayanmadıysa omurilik göçmüştür. İnşallah diyorum inşallah bu kadar şanssızlığın ortasında birazcık şans yanında olmuştur..

  26. yarıştan önce, Vettel’in Red Bull’dan ayrılacağı haberde Bianchi için ŞU yorumu yapmıştım.

    Cidden talihsizlik Bianchi’nin yaşadıkları. Ya da kader diyelim.

  27. Kapalı kokpitin getirilmesi için illa birinin ölmesine gerek yoktu. Sadece bir kask malesef korumaz ki koruyamadı da. Her ne kadar yangın çıkması gibi bir durumda kapalı kokpitte sıkışma gibi bir tehlike olsa da f1 için gerekli bir önlem. O kadar teknoloji varken içinde sıkışılmayacak bir şekilde yapılabilir elbet.

    Bu olmaz havaya fırlayan bir lastik 300 km hızla giden bir pilotun Kokpit kısmına gelir, tam kaskına çarpar yine öldürür. Çift sarı bayrak sallanmasına ve muhtemelen pilot hatası olmasına rağmen önlemler alınmalı.

    Videodan sonra umudum biraz azaldı ama umarım yaşar. Sadece kask olsa da son derece sağlam malzemeden yapılıyor. Ve en azından direk çarpma olmamış. Temastan sonra araç ileriye doğru gitmiş. Yani kazanın tüm şiddetini kafa almamış.

  28. olayın anladığım kadarıyla sarı ya da yeşil bayrakla alakası yok. Virajda kontrolü kaybeden Bianchi zamanında yavaşlamak yerine toplamaya çalışıyor ancak orada yavaşlamadığı için 200 km üstü hızda pist dışına çıkıyor ve artık duramıyor. ilk darbede göründüğü kadarıyla kafaya geliyor. Aracın hızı ve şiddeti kocaman traktörün ayaklanmasından belli.

    Dün bir yerde okumuştum o şiddetle traktör yerinden oynamış yazmışlardı. Hatta tam video eklendiği sırada bunu yazıyordum buradan. kazanın şiddetiyle liftteki sauber aracı bile yere düşmüş diye ama video hızlı davrandı.

    bir de olayın tek olumlu yanı varsa o da pist görevlilerinden birisinin de bu kazaya direkt dahil olmaması. traktörün solunda ve sağında çalışanlar var. Sağ tarafındaki nerdeyse traktör ile bariyerler arasında ezilecekmiş ama kurtarmış sanırım. Şok edici bir kaza cidden.

    Çok zor ve görmek istemediğimiz bir durum.

    Zaman zaman hep bu durumun olmasından endişe duyuyordum. Kafamızda canlandırmamız gerekirse Japonya’da ilk virajın dışı çakıl havuz. Orada çoğu zaman pist dışına taşan araçları kaldırmak için bu iş makineleri giriyordu içeriye. her yerde öyle ya aslında… aklıma geliyordu araçlar orada işlem yaparken birisi dışarı taşsa ne olur diye…

    hatta 2007 Nurburgring yarışında benzer durumlar olmuştu ama araç yavaşladığı için kurtarmıştı uçan sürücü.

    http://www.dailymotion.com/video/x9t9hs_f1-german-gp-2007-nurburgring_auto

    6.30dan sonrasında görebilirsiniz.

    Bir çare bulmaları lazım. her ne kadar sarı bayrak sallansa da, ister doğal şartlarla olsun isterse sürücü hatasıyla, sürücülerin pist dışına çıkıp kurtarma araçlarına, pilotlara ya da çalışanlara vurma ihtimali var bu şekilde.

    Japonya’da normal prosedürlere göre bir hata yok gibi. Yağmur da olsa kaza da olsa normal prosedür işlendi ama gördük ki kaza anında uygulanan kurtarma prosedüründe bir hata var. buna bir çözüm bulunmalı.

    1. bir de Formula 1 kaskları gerçekten çok sağlam olmasaydı şu anda az da olsa iyi bir haber alma umudumuz olmaz ve direkt yarış anında çok feci bir sonucun haberini yapmak zorunda kalabilirdik. Kaskın aldığı darbe cidden hiç birimizin hayal edemeyeceği seviyede olsa gerek.

      Bu arada ne yazık ki izlediğimiz, gönül verdiğimiz sporun, genel anlamda motor sporlarının riski her zaman büyüktür. Şu ana kadar benzer çok olay yaşadık. Son dönemde hatırladığımız Kubica’nın kazası, Massa’nın kazası ve bunun yanında bir çok sürücünün diğer sürücünün kafasını teğet geçerek uçması. Bunun yanında taklalar da gördük. Şu ana kadar şanslıydık… İnşallah yine şanslı oluruz. Her türlü önlemi alalım ama yine illaki bir yerden bir aksilik çıkabilir. Bu tür olayları görmemek umuduyla.

    2. Kuru zeminde olmasa da, yağmurda her kazadan sonra SC girmesi mantıklı çözüm olabilir. Orada traktör olmasa, monakodaki gibi yüksek olanlar olsa kayan araç önceki aracı vince takmaya çalışan görevlilere de çarpabilir. Yağmurda aynı yerde patlama olasılığı yüksek olduğu için SC girmeli ve vinç derhal piste dalmamalı. Benim anladığım bu. Prosedürler doğru gibi görünüyor.

      1. ya da bundan böyle sarı bayrak altında ciddi bir hız sınırı getirilmeli. Güvenlik aracı arkasında bile konvoy çok hızlı ilerlerken sarı bayraklar altındaki yavaşlama o kadar da ciddi bir yavaşlama değil. Dünden beri merak ediyorum sarı bayraklarda ne kadar yavaşlamak gerekiyor diye.

        Hatırladığım kadarıyla ECU ile sürücülere sarı bayrak sallanan sektörlerde belirli bir delta süresi veriliyor. O süreyi sürücülerin aşmaması gerekiyor ama ciddi bir yavaşlama olmuyor gibi.

        Sarı bayrak kuralları şöyle:

        A single yellow indicates danger ahead, such as debris from a crash. Drivers must slow down as they pass; no overtaking is permitted, unless it is unavoidable such as a driver retiring in the section, or a driver is lapped[citation needed].

        Tek sarı: Önünde tehlike ya da bir araçtan bir şey olabilir. Yavaşlamalı ve geçiş yapmamalı.

        Two waved yellows at the same post indicates great danger ahead. Drivers must slow down and be prepared to stop; no overtaking is permitted unless a driver is lapped[citation needed].

        Çift sarı: tehlikenin büyük olduğunu gösterir. Sürücüler yavaşlamak zorundadır ve durmaya hazır olmalıdır.

        1. Durmadım ve biraz daha sarı bayrak kuralını araştırdım. Başka yerde aramaya gerek yokmuş aslında sitede haberini yapmışız.

          http://www.trf1.net/formula1_haberler/47603-formula-1-pilotlari-yeni-sari-bayrak-kurallarina-dikkat-etmek-zorunda-olacaklar.html

          Autosport’a göre sürücüler sarı bayrakların sallandığı bölümde en iyi sektör zamanından 0.2 sn yavaşlamak zorunda. Ancak çift sarı bayrak sallanıyorsa o zaman 0.5 sn yavaşlamak zorunda olacaklar.

          Önceden sarı bayrak sallandığında, sürücüler sarı bayrağın sallandığı sektörde en hızlı zaman yapmayarak yavaşladığını kanıtlamak zorunda kalıyordu.

          Bu açıklamalar doğruysa eğer sarı bayrak aslında pek bir şey ifade etmiyor gibi. Gerçek manada sürücüleri yavaşlatan bir prosedür yok gibi.

          1. Haklısın. Sarı bayraklar altında “pit limitörü” etkili bir uygulama olabilir derim.

          2. Le Mans’ta sarı bayrak alanından pit limitörü ile geçme kuralı varmış. Onu da uygulayabilirler ama bu kez de sarıyı gören frene asılır, arkadaki gömer.

            1. Telemetre ve pit duvarı sayesinde pilotların tamamı kendi ekranlarında sarı bayrağı aynı anda görecekler… Bu uygulama şu “yellow zone” alanlarının büyütülmesini gerektirebilir belki. Hatta belki tüm pisti sarartıverirler!

  29. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    O kadar vıdeoya baktım hıcbırı bu acıdan gostermıyordu…Sutıl ın nıye dondugu net bellı…Acıkcası kanım dondu…Nedır bu cocugun talıhsızlıgı yaaa…

  30. Videoyu korkarak izledim kanım dondu resmen bu saaten sonra iyi haberlerin gelmesini bekleyemiyorum malesef 🙁

  31. Bu ne biçim bir kaderdir! Ferrari’de yarışmak için ne kadar da hevesli, adeta can atıyor demeçlerinde. Hayalleri olan hırslı bir pilot. Umarım en kısa sürede koltuğunda görürüz onu.

  32. http://imgur.com/a/Soz3X

    Çarpmadan önceki, çarpma anı ve sonrası ile ilgili shot aldım. açtıktan sonra sol-sağ tuşlarıyla üç kare gidip gelebilirsiniz. Önce sidepod ve kafası çarpmış. Sonrası takla barının işi, Bianchi geçmiş artık.

    1. İçim kalktı 3. de kask nerede ?

    2. shotlarda açıkça kafa bölgesinin ne kadar ağır darbe aldığı belli.. daha da kötü hissettim kendimi.

    3. Söyleyecek söz bulamıyorum. Buna şanssızlık da diyemiyorum artık, bu başka bir şey.

    4. Yeni Link: http://imgur.com/a/LU6dN#0

      Bunda 36 kare var. 6 öncesi, gerisi sonrası.

      Redditte hızını ölçmeye çalışmışlar. Garip sonuçlar çıkmış. Bilen aydınlatsın. Fotodaki çekicinin iki tekerinin dıştan mesafesi 2 metre. Bianchi 4 karede ilk tekeri geçip ikinci tekere ulaşıyor. Video da 30 kare saniye. 4 karede 2 metre gittiyse 30 karede yani 1 saniyede 15 metre gider. Bu da 15 x 3.6 = 54 km/saat çıkıyor. Millet redditte 80-145 arası bulmuş ama bence yanlış ölçüyorlar.

      1. bence burda hızı ölçmeye çalışmak gereksiz. hem gerçek oranı bulamayız hem de pilotun durumunu anlamamıza yardımcı olmaz. ama fotoğraflarda ilk temas sanırım kaska gelmiş ama kask dağılmamış, aksine aşağı doğru inmiş. traktörü asıl yerinden oynatan kısım ise takla barı. yani umut verici bir görüntü.

      2. F1 otomobillerinin lastik çaplarını düşünürsek 100 km\h ile saniyede 27m kadar yok katedebilir. Yani senin 54 km\h hesabın daha doğru…

      3. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
        OtonomAktor #PrayForJules

        çok detaylı olmuş gerçekten için fena olarak da olsa teker teker bir ileri bir geri her ayrıntıyı görmeye çalıştım. bu kaskların baskıya dayanma oranları ne kadar acaba ilk darbe kaska olmuş ve jules in kafası kaskı geride ilk çarpmadan sonra. kaskı parçalanmamış ama boynu dahil tüm omuz bölgesinde hasar olmuş olabilir. esas yaralanma başında diye söylendi bu kaskların dayanma ve koruma oranları umarım çok yüksektir. kaza çok şanssız ve talihsiz olmuş umarım bundan sonrasında şans julesle olur da atlatabilir bu kazayı.

        bir nebze schuminin kazasına benziyor kask kafada çok sert bir şekilde sert bir yere çarpma olarak yani. shuminin kafasının sağ tarafındandı sanırım aldığı yara juleste soldan almış darbeyi. Allah iki pilota da yardım etsin.

  33. Bütün videoları kaldırmışlar resmen üstünü örtüyorlar ya. Noktası sonrası yok o kule o viraja ait virajın sonumu orası yeşil sallıyor orda viraj devam ediyor tam ortası viraj çıkışında yeşil sallansa eyvallah vinç çıkmamış ve virajın ortası..

    Şöylede bir durum var o viraj hızlanmanın olduğu ve hafif yukarı çıkılan bir viraj ve bariyer tarafı biraz çukurda, viraja girerken virajın dışını görmekte pek mümkün değil en fazla kuleyi görürsün belki vincin ucunu falan görürsün. Kuleyi görüyorsa o virajda yeşil bayrak var olarak görüyor ve vincin büyük bir bölümünüde gördüğünü sanmıyorum. FIA sorumluluk alsa ve artık araç üstü görüntüyü verseler ne dediğimi daha iyi anlarsınız.

  34. Yavaşlatarak izledim ancak bu kadar pis bir kaza olur aracın burun kısmı bobcatin altına doğru girmiş sipodlar da aynı hizada ilk darbeyi ne yazık ki kafasına almış gözüküyor 🙁

  35. Çok şanssız bi an Allah şifa versin.Bir de hiç çakıl alanına girmemiş herhalde.direk oradaki küçük asfalttan geçince hiç yavaşlama olmamış gibi geldi

  36. kask direksiyona çarptığı görünüyor bu fotoda, boynunu kırmış olabilir ve basını oyalamak adına söylemiyor olabilirler öldüğünü

      1. Ayrıca takla barı kırıldığı için yanıltıyor foto dikkatli bakarsın anlarsın.
        Çizdiğin siyah çizgi sidepodun ortasından başlıyor kokpit biraz daha ileriden başlar.

        1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
          OtonomAktor #PrayForJules

          aynen takla bari geride çarpmanın etkisiyle.

    1. alonsoburak avatarı

      ooooo gerçektende ya inanamiyorum…

    2. Yorum yok…

  37. kırılan takla barı olmasaydı büyük ihtimal şu an bir haberde beklemiyorduk. sadece 0.5 saniyelik önde olsaydı bir şey olmayabilirdi. işte yaşam böyle, saliselerle ya hayatta kalıyorsun,ya ölüyorsun. dün yarışın ardından da yazmıştım. beyin kanaması, boyun kırılması herşey olabilir. eğer hayatta kalırsa felçli kalma durumu bile olabilir. tabiiki temennimiz yarışması veya yarışamasa bile en azından günlük hayatına devam edebilmesi sağlıklı olarak.

  38. burdada görülüyor tam kafa hizasına geldiği

  39. tam köşeye kafası çarpıyor altı çizili yere dikkat ederseniz (ince çizgi )

    diğer taraftanda dıştaki yuvarlak , monokok kırılıyor dikkatli bakarsanız 2 ye bölündüğünü görürsünüz

    bunu gördükten sonra benim çok bi ümidim kalmadı. Allah yardımcısı olsun

  40. alonsoburak avatarı

    sennadan sonraki formula 1 de ki en kotu kaza icim gitti be Allah acil sifa versin

  41. video için teşekkür ediyorum TRF1

    sayenizde izleyip gördüm büyük kazayı

    şimdi de kaskını merak ediyorum

    çarpmanın etkisi ile kask ne durumda olmuştur acaba

    onun da fotosu yakında yayınlanır.

  42. araçlara nerde ne var bildirilir. çift sarı bayrak sallamasının sebebi geçişe tamamen kapanmasıdır. yani araçlar durmaya hazır olmalı.kötü olan durum,yeşil bayrak sallanma zamanı. yeşil bayrak tüm pist için sallanır ve tehlikeli durumun bittiğini haber verir. hadi diyelimki o bölge için verilsin, yine skandal. araç bariyerlerin arkasına taşınmadan nasıl o bayrağı sallarsın ? kazayı bu durumla bağdaştırmadım açıkcası fakat bir daha o hakemi yarış pistlerine almamaları gerekir. defolup gitsin şusi yesin.

    1. Açıp bayrak kurallarını okuyacağım iyice

  43. Ulan çok kötü çarpmış ya.

    Şimdi kaç yaşında diye baktım. 89’luymuş 🙁

    1. bu fotoğrafı ilk defa görüyorum. teşekkürler. keşke diğer taraftan da görebilsek ama durum çok kötü görünüyor.

  44. Tıpkı söylediğim gibi sol arkadan çarpmış.Olabilecek en kötü kaza olmuş.Umarım bir an önce iyileşir.

  45. alonsoburak avatarı

    guvenli yere yuklenince videoyu paylasirmisiniz

    1. Güncellendi zaten. Yukarıdan izleyebiliyorsunuz.

  46. Bianci oraya gelip çarpmadan önce yeşil sallanıyor daha da ilginci adam kaza olduktan sonra yaklaşık 1 dakika daha yeşil bayrak sallıyo bu neyin kafası ?

  47. FIA’nın bütün videoları kaldırma sebebi belli oluyor.

    Kaçış bölgesinden kurtarma aracı çıkmadan yeşil bayrak sallanmaya başlamış. Hem de böyle bir havada. Hadi kuru zemin olsa anlayacağım.

    Bianchi hızlanma sırasında ya arızadan frenlerini ya da zemindeki sudan kontrolü kaybediyor. Orası bilinmez. Ama tipik bir kaza yaşayacak iken ve kurtarma aracı olmasa arkadaki bariyere çarpacak iken çok kötü olan bu kazayı geçiriyor.

    Yarış hakemlerinin çok büyük hatası var gibi. Ya da orada yeşil bayrak sallayan personelin.

  48. Videoya dikkat edin; 00:50’de çift sarı bayrak sallanıyor. Ama nedense çekici hala içerideyken 00:59’da yeşil bayrağa dönüyor. Bianchi de yeşil bayrağa dönüşten 5-6 saniye sonra viraja geliyor olmalı ki 10 saniye sonra çarpmış oluyor zaten.

    Açık şekilde bayrak hatası. O adama kim yeşil salla dediyse o vinçten sallandırmalı.

    Daha önce Bianchi’nin çift sarı bayrak altında nasıl yavaşlamadığını ve direksiyondan görmediğini sorgulamıştım. Sarı yok ki adam neyi görsün!

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      bu noktadan sonra sarı bayrak bitiyor anlamında imiş o yeşil bayraklar dün bir arkadaş yazmıştı. bayraklar noktasında sanırım bir hata yok.

      1. Samet Demirel(GillVill) avatarı
        Samet Demirel(GillVill)

        Bu noktadan sonra anlamına gelmesi değil bence. Adam başta çift sarı sallıyor mantıklı bakınca bundan sonrası için başlangıçta çift sarı bayrak sallanırken ne oluyorda bundan sonrası için bir anda yeşil bayrak sallanıyor ki . Gerizekalılar ya. Ayrıca dün Sutilin Degner’den kaza görüntüsü verildiğinde hakemin yeşil bayrak salladığı yer allta çıkan pist haritasında sarı olarak gösteriliyordu. Yani o bölgede hakemin sarı bayrak sallaması gerekirken güzelim yeşilini sallıyor ilginç gerçekten

      2. Bu noktadan sonrası olayı var tamam da, o noktada bu geçerli mi acep. Vinç daha kulenin önünde. Birisi adama telsizden yeşil salla demiş olmalı.

        Aslında bu hakem kulesi ile de ilgilenmemek gerekiyor. Bianchi orayı gördüğünde zaten hızla viraja girmiş olur. Geldiği virajın girişinde ve çıkışında hangi bayrakların sallandığını bilmek gerekiyor. Ki burada bile yeşil sallıyorlarsa adamın geldiği yerde bayrak bile yoktur.

        Hakem ne dendiyse onu yapmıştır muhtemelen, ona kim yeşil salla dediyse onu bulmak lazım.

        1. oradaki durumu haber veren kaza yerinde bulunan hakemler. yani ordaki hakemler bilgi vermeden, kimse onlara şunu bunu salla demez. tamamıyla kule ve çevresindeki hakemler hatalı.

  49. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    offf içim gitti ya 🙁 çok büyük süratle geliyor hiç yavaşlayamamış gibi sanki bir fren arızası mı vardı acaba. telemetre verileri incelenmeli kesinlikle. araç paramparça olmuş traktör altına kafasını çok fena vurmuş. çok üzgünüm bütün şanssız anlar bir arya toplanmış ve bu kaza oluşmuş. keşke monacodaki gibi pist dışından tahliye uygulansaymış. Allah yardımcın olsun bianchi. 🙁

    1. Bu saatten sonra bobcat’ler yerine bariyer arkasından Monaco’daki gibi vinç kuralı getirirlerde iş işten geçmiş olur mu bilinmez

  50. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Ne kadar büyük bir şanssızlık, sadece birkaç saniye önce olsa araca değmeden geçecek :/

  51. Kesinlikle frenlerle ilgili bi arıza olmuş gibi fikrimce, viraj çıkışında tam hızlanırken kontrollü fren yapıp dönmeye kalkmış ve frenler çalışmayınca o ivmeyle birlikte pist dışına kadar çıkmış ve yerlerin kaygan olmasıyla birlikte aracı adeta hiç yavaşlatamamış sanırım. Bu kadar hızlı bi şekilde oraya gelip hiç bişey yapamadan çarpmasını açıklamak çok zor herhangi bi arıza olmadan gibi geldi bana.

  52. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    offf içim gitti ya 🙁 çok büyük süratte gelmiş paramparça olmuş araç. of valla çok kötü oldum bütün kötü anlar bir araya toplanmış ve gerçekleşmesi çok zor bir kaza olmuş. Allah yardımcın olsun jules 🙁

  53. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    İçim gitti ya. Naptın be Bianchi. Ayrıca kulede sarı bayraklarda sallanıyor. Görmedimi desem bilmiyorum da. Direksiyonda zaten sarı uyarı verilmiyormu? Yanlış mı hatırlıyorum?

    1. Oha şimdi fark ettim kazadan hemen önce yeşil sallamışlar

      1. bahadır sezgin avatarı
        bahadır sezgin

        Bende şimdi fark ettim o sırada yeşil bayrak var. Acaba frenleri ile ilgili bir problem falanmı oldu ki? Serhan Acar dün bir tweet atmıştı. Otomobili kontra verip toparlamış ama kaçacak bir yer kalmamış şeklinde. Ya da o su birikintisinden dolayı araç kaydı da aracı toparladığında çok geç olmuştu?

      2. O yeşil bayrak “Bu noktadan sonra” anlamında olmalı.

        1. Bayrak kurallarını tam bilmiyorum ama Bianchi oradayken yeşil sallanıyorsa ve aracında her hangi bir uyarı almadıysa sarı ile ilgili çok büyük bir skandal var demektir ortada

  54. Bariyerlerin önünde ki korumaya bakarsak tehlikeli bir bölge olduğu kesin bobcat’in orada olması fazla tehlikeli olmuş son turlarda artan yağmuru da göz önüne alırsak öte yandan çift sarı bayrak ve hız konusuna girmek istemiyorum tam bilmiyorum

  55. Direkt girmis. Resmen sol tarafi traslamis. Icim gitti yeminle

  56. Ben yandan çarptı gibi düşünmüştüm bu beklediğimden daha kötü, böyle bi tesadüf mü denir artık ne denir bilmiyorum ama çok şanssızmış.
    Ayrıca kuledeki adam çift sarı bayrak sallıyor bana fazla hızlı gidiyormuş gibi geldi ama diyecek bir şey yok artık umarım iyileşir.

  57. Belki saçma ama insan söylemeden edemiyor şu kaldırma işlemini bariyerlerin diğer tarafından yapsaydılar ?

    1. Bilmiyorum ama o traktör orada olmasa sivil araçların oraya kadar da uçabilirmiş. Öyle gördüm.

  58. Video güvenli bir yere yükleniyor. Az beklerseniz hazır olacak. FOM derhal kaldırıyor Youtube’dan.

    1. alonsoburak avatarı

      yüklenince link atacakmisiniz

  59. Onur Gentas avatarı

    Çok ciddi bir kaza. Traktörün tekerlekleri yerden kesilmiş. Yan falan girmemiş direkt dümdüz gelip çarpıyor. Ya çok hızlı girdi ya da frenlerde sıkıntı yaşadı.

  60. İzleyemedim

  61. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Video kaldırılmış..

    1. Samet Demirel(GillVill) avatarı
      Samet Demirel(GillVill)

      Videoyu indirmiştim kaldırılma riskine karşın şu an bilgisayarımda duruyor. İzleyemediysen eğer gönderebilirim farklı platformlardan

  62. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Çok hızlı giriyor altına frenlerde sorun mu vardı acaba?

  63. Kafasını muhtemelen sağ alt tarafa çarpıyor. Çok kötü. Ah be Bianchi 🙁

  64. Aras Tekiner #ForzaJules avatarı
    Aras Tekiner #ForzaJules

    Tahmin edilenden daha kötü bir kaza olmus. Yanlamasina denmisti ama görüldügü üzere dümdüz altina giriyor kurtarma aracinin 🙁

  65. cidden çok kötü ya:(

  66. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Dehşet verici bir kaza. İzlerken bile gerildim. Allah acil şifalar versin.

  67. Çok Kötü 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir