Ferrari, Bahreyn’de Zor Bir Haftasonu Bekliyor

yazar:

kategori:

Stefano Domenicali, Ferrari’nin Bahreyn’de bir başka zor haftasonu geçirmesini bekliyor ama Maranello kökenli takımın İspanya için gelişim kaydedeceğinden ümitli.

Takım 1981′den bu yana en kötü sezon başlangıcını yaptı ve ilk üç yarışta hiç puan alamadı. 2009 aracı F60 ne dayanıklı ne de hızlı göründü.

Domenicali, umutlarını Avrupa yarışlarının başlangıcı olan İspanya GP’ye kadar yapılacak gelişimlere bağlamış durumda.

Domenicali: “Sezona çok zor bir başlangıcın sıkıntısını yaşıyoruz. Çin’de ızdırap çekeceğimizi biliyorduk, büyük ihtimalle bu haftasonu da öyle olacak.”

“Ondan sonra İspanya GP’den itibaren bir adım atmayı umuyoruz, bununla birlikte önümüzdekilerin bizi beklemesini de bekleyemeyiz. Onlar da araçlarını geliştireceklerdir.”

“En önemli nokta, bütün takım ve Maranello’daki herkes, bu durumdan en kısa zamanda kurtulmak için çok sıkı bir şekilde çalışıyor. Hiç puanımız yok henüz ve bu yüzden liderlerle olan fark büyük. Ama şuna açıklık getirmek isterim: bu senenin şampiyonaları için mücadelede pes etmedik”

“Ve bu sezon ortada teorik olarak hâlâ 252 puan varken neden yapalım ki (pes edelim ki)? Gelişme her sene olduğu gibi devam edecek. Gelecek yarışlardaki sonuçlar ne olursa olsun bu devam edecek”

“Durum bundan kötü olsaydı da yine de pes etmeyecektik. Çünkü bu, kesinlikle Ferrari’nin felsefesi değil. Şimdiki ile aynı grup insanlarla buna benzer durumlardan, imkânsız görünen şartlardan mücadeleye geri döndük. Aynı grup insanlar son iki senede mümkün olan 4 şampiyonluğun üçünü aldı.”

Çin GP sonrasında sorunların devam etmesi durumunda Ferrari’nin daha çok 2010′a odaklanabileceğini öne süren Domenicali, pes etmek için herhangi sebebin olmadığını belirtti.

Domenicali: “Bundan çıkarılan ders, sezonun nasıl gelişeceği hakkında hüküm vermede çok erken olduğudur. Bu da Ferrari adına, şampiyonlukları kazanma amacını sürdürmesi için bir başka nedenidir.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir