Heidfeld: “Güncelleme Ekskliği BMW’ye Engel Oluyor”

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, sezonun başlangıç bölümünde BMW’nin etkileyici olamamasının nedeni olarak güncelleme eksikliğini görüyor.

Alman takım sezona şampiyonluk adaylarından biri olarak girdi ama ilk yarış sonrasında sadece 4 puan toplayabildi ve şimdiden şampiyona lideri Brawn GP’nin 32 puan gerisinde kaldı.

Heidfeld: “Sanırım yeteri kadar güncellememiz olmuyor, ilk bir kç yarışta hiç yeni parçalar yoktu”

“Kış testi sürecinde tempomuzdan çok memnunduk. Ayrıca diğerlerinin ne kadar yakıt yüküne sahip olduklarını bilemezsiniz ama verileri ve tur zamanlarını değerlendirirsiniz. İyi bir konumda olduğumuzu düşünüyorduk. Ama sonrasında bana göre gelişim eksikliği yaşadık”

“İlk üç yarışta performansımızın adım adım biraz kötüye gittiğini düşünüyorum. Sanırım diğer bazı takımların güncellemeler getirip bizim getiremememiz yüzünden. Burada da herhangibir büyük değişim olmaması ile çok farklı bir manzara beklemiyorum. Durum daha çok diğerlerinin güncelleme yetirip getirmemesine bağlı”

“Ama Çin’de yaptıklarımıza kıyasla çok fazla farklılık beklemiyorum. Çin’den önce McLaren, Renault, takımların bir kaçının güncellemer getireceği yönünde konuşmlar vardı, bu yüzden durum muhtemelen daha çok aracın piste uyup uymaması ve işlerin biraraya ne kadar iyi bir şekilde getirilmesiyle ilgili; şu anda ne yazık ki içinde bulunduğumu orta gruptaki tur zamanları çok yakın”

Heidfeld, liderlerle olan puan farkının, kapatmak için çok daha büyümesinden çekiniyor ama İspanya GP’ye getireceği yeni parçalarla BMW’nin gelişim kaydeceği konusunda umutlu.

Heidfeld: “Barselona’da itibaren çok zor olacağını düşünüyorum. Umarım orada diğerlerine kıyasla puanlar kazanma geri dönecek iyi bir araca sahip olacağız. İlk olacak çünkü sahip oldukları avantaj, özellikle Brawn’ın ve şimdi de Red Bull’un, tur zamanlarında oldukça büyük”

“Bu yüzden iyi bir adım bile atsak bu bizi onlara saklaştırabilir ve umarım orta gurunda önüne taşır. Ama açıkçası neler olacağını bilmiyorum. Onları yakalamamız pk mümkün gibi görünmüyor. Çünkü onlar da araçlarını geliştiriyor”

“Buranın ardından 4 yarışı geride bırakmış olacağız, bu da zaten sezonun büyük bir bölümünü geride bıraktığımız anlamına geliyor”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir