Raikkonen Bahreyn’de Cuma Günü KERS Kullanmayacak

yazar:

kategori:

Kimi Raikonen, Shakir pistinde Cuma antrenlanlarında KERS’i kullanmayacağını doğrulad ama Ferrari, Fin pilotun takım arkadaşı Massa’da bu sistemden yararlanmaya çalışacak.

Dayanıklılık sorunları nedeniye Ferrari Çin’de KERS’i kullanmama kararı almıştı ama MAssa bu donanımın eksikliğinin, aracı daha da rekabetten uzaklaştırdığını hissettiğini belirtmişti.

Anlaşılan o ki Raikkonen’in ağırlığı, bu KERS kararında kilit nokta. Ferrari, bu durumu geliştirmek için Fin pilota Bahreyn için daha hafif yeni bir şasi üretti, bu şasi de dün çarpışma testine girmişti.

Ama buna rağmen Raikkonen, henüz KERS’e geri dönmeyeceğini söyledi.

Raikkonen: “(KERS’i) yarın kullanmayacağım. Diğer araç yarın onnla piste çıkacak ve sonrasında hangi yoldan gideceğimize karar vereceğiz. İki aracı kıyaslayıp farkı görmek istiyoruz”

McLaren, özellikle uzun düzlüğü ve sert fren alanları ile Şhakir istinde KERS’in daha da önem kazandığını söylemişti ama Raikkonen bu sistemnden ne kadar yarar sağlandığından henüz emin değil.

Raikkonen: “Bir kaç yerde muhtelemen daha hızlı ama sıralamaların ardından araç pekde kötü değildi. Orada daha (KERS’le) daha hızlı olabilridik ama onunla veya onsuz sürmek arasında çok da fark yok”

KERS kullanan diğer takımlarla ilgili olarak BMW’den Nick Heidfeld, Bahreyn’de de bu sistmei kullanmaya devam edecek ve Çin’de KERS’siz yarışan Renault, enerji geri dönüşüm sistemini kullanıp kullanmama kararını Cuma günkü çalışmaların ardından verecek gibi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir