Hamilton: “Babam Arabayı Çalmışım Gibi Sürmemi Söylerdi. Öyle Yaptım”

Lewis Hamilton, geçmiş yıllardaki ve şampiyonluk mücadelelerindeki deneyimlerinin bu seneki mücadelede kendisine çok fayda sağladığını söyledi.

Amerika’da art arda 5. zaferini kazanan ve bu sene 10. kez kazanarak en yakın rakibi ile puan farkını 24’e çıkaran Hamilton, geçmişteki deneyimlerinden ders çıkardığını söyledi.

Hamilton “O dönemki halime göre kesinlikle farklı bir yerdeyim. Ya o yüzden ya da deneyimle ve yaşlanmayla alakalı, kazandığım ve kaybettiğim mücadelelerin ardından nasıl yaklaşıma sahip olmam gerektiğini biliyorum.”

“Özel bir tarifi yok. Sadece sıradaki 2 yarışa odaklanmam ve gelişmeye çalışmam lazım. Bugün sadece kazanmadım. Sürüşümle ilgili bir çok ders çıkardım. Geçmişe baktığımda açık olan ancak sıralamalarda yapmam gerekip de yapmadığım şeyler vardı. Ufak tefek şeyler. Hepsine bakacağım ve yerinden oynamamış taş bırakmayacağım.”

“Özellikle sıralamalarda zayıftım ve bunun iki sebebi vardı. Sadece frenler sorun değildi. Fren noktalarında sürüş çizgilerim en iyisi değildi bu yüzden gece çalıştım ve yarışta onları düzelttim. Oldukça işe yaradılar.”

“8 yaşımdan beri yarış günü nasıl sürülmesi gerektiğini biliyorum. Bugün de durum aynı. Babam her zaman ‘Arabayı çalmışsın gibi sür’ derdi. Hala bunu yapıyorum!” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Babam Arabayı Çalmışım Gibi Sürmemi Söylerdi. Öyle Yaptım”” için 6 yanıt

  1. Olur da şampiyonluğu kaybedersen de bu kadar “şirin” gözükmeyi başarabilecek misin acaba.

  2. Yok babamin divaninda buyudum yok at hirsizi gibi suruyorum. Bu argo mizaci sevdim.

  3. F-one-Driver avatarı

    İyiymiş:))) Süper felsefe, ama sen yine de başkasının arabasıymış gibi sürme, arabanı sapasağlam finish e getirmeye devam et…

  4. Zamanında Hamilton için arabayı ‘çalmış gibi‘, Button için de ‘seneye de kullanacakmış gibi‘ sürüyor diyorlardı 😀

    1. Evet ya birisi söylemişti bunu ama hatırlayamadım şimdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir