Andretti: İsyancı Takımları Spordan Atmak Gerek

yazar:

kategori:

Eski F1 dünya şampiyonu Mario Andretti Amerika GP’sini boykot etmeyi düşünen takımları sert bir dille eleştirdi.

Caterham ve Marussia’nın yokluğunda zaten 18 araca düşmüş gridde Force India, Sauber ve Lotus takımları boykot tehdidinde bulunmuştu.

“Bu çirkin boykot dedikoduları her yönden moral bozucu. Bu insanlar kendilerine zarar verdiklerini anlayamıyorlar mı? Kimi cezalandırıyorlar? Taraftarları, size ödeme yapılmasını sağlayan ve sizi görmeye gelen insanları cezalandırıyorsunuz. Sporun çekirdek temelini cezalandırıyorsunuz.”

“Sadece dar düşünceli insanlar bunu düşünür. Bunu gerçekten yanlış buluyorum, Michelin’in 2005’te Indy’de yaptığına bakın. Bunu yapan insanlar veya takımlar spordan sonsuza dek men edilmeliler. Burada onlara yer yok. Bu yıkıcı bir düşünce.”

“Her zaman küçük takımlar olacaktır. 1976’yı hatırlıyorum, F1’deki ilk tam sezonumdu ve genç Frank Williams bana dedi ki, ‘Mario, bir gün Colin Chapman gibi olacağım.’ Bunu hiç unutmadım, bu küçük takımları sevebilirim, ağlamak yerine McLaren veya Ferrari gibi olmaya çalışmalılar.”


Yorumlar

“Andretti: İsyancı Takımları Spordan Atmak Gerek” için 9 yanıt

  1. Aşağıda arkadaş doğru demiş. Bu seneki anlaşmada istediğini alana kadar sürekli lemans ve ayrılma tehditlerinde bulunan Ferrari gitsin o zaman spordan en başta 🙂

  2. Bu ne bu ara türedi ya..Amerika’da yarış oldu falan US citizen diye o ara bi Andretti türedi. Birader biz Brezilya’ya gittik artık açıklama almayın şu adamdan, US’de kaldı o 😀

  3. Yıllardır Ferrari F1’den ayrılacağız, kendi serimizi kuracağız diye tehtidlerde bulunurken sen nerdeydin? Şimdi söylediğin şeye bak:

    ağlamak yerine McLaren veya Ferrari gibi olmaya çalışmalılar.

    McLaren ve Ferrari’ye sırf isimleri var diye diğer takımlardan daha fazla para dağıtılıyorken küçük takımlar ne yapsın?

    Adamlar piste çıkmaya paraları yetmediği için isyan ediyor, sen Formula 1’den men edelim diyorsun. Belli ki olayı zerre kadar anlamamışsın.

  4. hani v6 lar butun dertlere care olacakti 😀 sezon bitmeden iki takim iflas etti

  5. hani v6 lar butun dertlere care olacakti 😀 ???

    1. olduuu olduuuu…;)

    2. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Küçük takımlar baştan beri karşı çıkıyordu masraflar artacak diye çünkü V6 daha pahalı.

  6. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Senin gibi köleci ahmakların da ağzıa kürekle vurmak gerek.

  7. Mentalite ye bak…Boykot yapan veya haksızlıkları dile getirmeye calısan takımları f1 den atmak lazımmış…3 senede bir iflas edip kacan,istikrarsızlıgın adaletsız dagıtımın oldugu bır f1 izleyelim yani…

    Mattıachı bir bu iki…

    Bunlar ne içip böyle erkek olup konuşuyorlar anlamadım…matamfetamin fln uyarıcı mı???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir