Massa “Alman” Rosberg’e Şampiyonluk Mücadelesinde Yardım Etmeyeceğini Söyledi

yazar:

kategori:

Felipe Massa, çifte puanlı sezonu finali Abu Dhabi’de şampiyonluk mücadelesini etkileme gibi bir planının olmadığını söyledi.

Nico Rosberg, Brezilya’da yarışı kazanmasının ardından Abu Dhabi’de şampiyonluğu kazanabilmesi için Williams pilotlarının kendisine yardımcı olabileceğini söylemişti.

Rosberg Abu Dhabi’de yarışı kazansa bile şampiyonluk kazanması Hamilton’a bağlı olacak. Hamilton, Rosberg’in kazanması halinde 2. olursa şampiyon olacak.

Massa “Kimseye yardımcı olmayacağım. Ona yarışı kazanmak istediğimi ama ona yardımcı olmak istemediğimi söyledim. Ben şampiyonluğu kazanabilecekken kimse bana yardımcı olmadı ve hatta bir Alman bana zarar verdi.” dedi.

Massa bu sözleriyle 2008 Brezilya yarışında son turun son virajı öncesinde Lewis Hamilton’a geçilen Timo Glock’u kastetti.

Massa, o dönemde kendisini yenen Hamilton için “Hamilton’un şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyorum. Ancak bazen işler tersine gidiyor ve bunu bir çok kez gördük.” dedi.


Yorumlar

“Massa “Alman” Rosberg’e Şampiyonluk Mücadelesinde Yardım Etmeyeceğini Söyledi” için 27 yanıt

  1. Massa severim seni ama bu sözler sana yakışmadı.Ros la arkadaşlığını ham la husumetini herkes biliyor.Senin elinde yapacak birşey yok zaten.Ham arabasına bodozlama girersen o ayrı tabi.

  2. Kimsenin yardımına ihtiyacımız yok mas bizim. senin gibi yeteneksiz pilotlar yüzünden f1 bu hale geliyor.

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Şampiyon olmak için başkalarının yardımına ihtiyaç duyan bir pilot: Nico Rosberg. Şampiyonluğunu haketmediğini her açıklaması ile gösteriyor. Formula 1’in bu tür şampiyonlara ihtiyacı yok.

  4. Massa’ya yakışmayan sözler bunlar. Glock’un Alman olmasından bahsetmesi çok ayıp.

  5. ”Yav massaya bakınca her seferınde güdük necmi geliyor aklıma…Amma benzıyor yahu…”

    aynen katılıyorum hatta bende defalarca yazdım bunu

    konuya dönersek ey massa efendi keser döner sap döner derler

    hatırlarsan sen de kimiye yol verip işlerin seyrini değiştirmiştin yine brezilya idi sanırım tarih tekerrür etti demekki.

    bu perhiz demekten alamıyor insan kendini

    etme bulma dünyası işte

    1. +1 😀

  6. Yav massaya bakınca her seferınde güdük necmi geliyor aklıma…Amma benzıyor yahu…

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Saçlar uzun olsa gideri var 😀

      1. 😀 😀 😀

  7. umitisbilen avatarı

    fazlaca ırkçı bir yorum yapmış Massa, gereksiz bir eziklik göstergesi olmuş, hiç istemiyorum Rosberg’in kazanmasını fakat Alman olmasıyla bir alakası yok, Hamilton kadar hak etmediğini düşündüğüm için, hileci hurdacı ve sinsi bir şekilde oyunlar oynamaya çalıştığı için. zaten kendi de farkında Hamilton’dan daha yeteneksiz olduğunu. seneye Mercedes’e rakip bir takım çıkarsa (muhtemelen çıkacaktır) ve elinde herkesten 1 saniye daha hızlı bir araç olmazsa şampiyon olamayacağını biliyor… umarım Hamilton şampiyon olur…

  8. bu işte ülkelerin yeri yok

    22. olan da kazanmak için çıkıyor 1. de

    kimse kimseye yol vermez

    yedirmez kendine

  9. Massa Nico’ya yardım etmek istesede istemesede Williams her türlü yarışını mahvettiği için sorun yok 😀

  10. Alın size adam gibi adam.

  11. Bottas yardım edecek, dertler bitecek 🙂 Bottas Fin’dir. Finliler cermen uluslarından birisidir. Neredeyse tüm Kuzey Avrupa Hollanda dahil Cermen Ulusudur. Fakat ilginç olan İngiltere de Anglosakson adı verilen Cermen kavimlerinin kurduğu ülkedir. İngiltere’nin asıl adı Angle-land’tir. (England)İngiltere italyanların verdiği isimdir. Ingıl=Anglosakson Tere=Toprak.

    Bu durumda Hamilton’da bir nevi cermen oluyor. Çok uluslu cermen şirketi olan Mercedeste de Hamiltonun şampiyon olması takıma bir şey kaybettirmez. Mclarenin sponsoru Sap’ta bir Alman şirketidir. Mclaren boşuna yıllarca mercedesle ortak olmadı. Alman ve İngilizler Avrupada iyi polis-kötü polistir. Şampiyon kim olursa olsun kazanan tektir.

    1. haha devşirme 😀 Rambo bu sözü bir tek senden beklerdim 😀

      1. Onu bende çok merak ediyorum bak.

        1. ocean_pasific avatarı
          ocean_pasific

          aslında yarı fin yarı alman . annesiyle beraber yaşaması ve almanyanın motorsporları kariyeri için firsat yakalaması daha kolay olacağından almanyayı seçmiş olabilir

          1. Haklısınız aklıma gelmedi değil hani o konuda 🙂

        2. ocean_pasific avatarı
          ocean_pasific

          grosjean örneği gibi . normalde grosjean isviçreli ancak kariyeri için fransa vatandaşlığını almıştır

        3. Yukarıda sebebini açıkladım ya Finlandiya ve Almanya soyları aynı olan birer Cermen Milletidir. Almanyada Finlilere her zaman kardeş gözüyle bakarlar. Hollanda, Belçika, İsviçre’nin Alman sınırına yakın yerleri hep Cermen ulusudur.Grosjean’ın Fransız vatandaşlığına geçmesi de bunla alakalı güneybatı isviçrede de Normanlar yaşardı. Normanlar da Fransızların kurucu ulusu kabul edilir.

      2. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Almanları kullanarak daha iyi lobi yapıyor @ampul 🙂

      3. adam fince bile bilmiyor

    2. Melezdir melez :DD

    3. ocean_pasific avatarı
      ocean_pasific

      finlandiyalıların cermenlikle alakası yoktur . hatta ve hatta fince ural dil grubundadır ve biz hariç avrupada başka ural altay dil grubundan olan ülke de yok .bazı finli araştırmacılara göre kökenleri tam bilinmemekle beraber orta asyanın kuzeyiden buraya göç ettikleri söyleniyor . gözlerde hafif bir çekiklik olanlar bile var (bknz. mika hakkinen ve bu tek örnek de değildir) ayrıca kuzey avrupa ülkelerinde iskandinav olmayan tek ülke finlandiya .yani kısacası cermen olmadıkları kesindir .zamanında finliler hakkında yaptığım araştırmalar sonucu bunları yazıyorum .

      1. ocean_pasific nickli arkadaş doğrusunu söylemiş,dil zaten bilinen bir durum ancak finler ve türklerin benzemesinin sebebi orjinlerinin aynı olması,hatta tarih öğretmenim kıpçak türkü derdi finlere.Ancak ben eskiden aynı coğrafyada yaşamış iki farklı grup olduğu savının daha olası olduğunu düşünüyorum.

  12. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Reissin massa 🙂

  13. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Adam ya .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir