Alonso Şampiyonanın Erken Bitmesinden Korkuyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Jenson Button’un sezonun ilk yarışlarındaki üstün performansını devam ettirmesi halinde şampiyonanın erken sonuçlanacağından korkuyor.

Brawn pilotu ilk 6 yarışın 5’ini kazandı  ve mümkün olan 55 puanın 51’ini kendi hanesine yazdırdı.

Alonso, Button’un 6 yarış içerisinde şampiyonluğunu ilan edebileceğinden şüpheli.

Türkiye’deki basın toplantısında konuşan Alonso “Jenson kazanmaya devam ederse şampiyonanın matematiksel olarak 12 ya da 13 yarış içerisinde bitme olasılığı var. Ve ne yazıkki bizim için daha erken bitecektir.”

“Bu onun için iyi ancak açıkçası utançverici bir durum çünkü şampiyonun son 2 sezon son yarışta belli olması çok güzeldi. Bu spor ve seyirciler için iyiydi çünkü insanlar bu tür mücadeleleri seviyor.”

“Bu senenin sıkıcı olduğunu söylemiyorum ancak biliyorsunuz ki… sonunda en iyi olan kazanır ve Jenson sezonun ilk bölümünde çok iyiydi ve eğer bu seviyede devam ederse kısa süre içerisinde şampiyon olacak.” dedi.

Alonso, Brawn GP aracında sezonun geri kalanında geriye düşecek bir zayıflığın olmadığını da kabul etti.

Alonso “O şüphesiz en iyi araç. Aerodinamik olarak çok iyi, mekanik olarak iyi ve iyi yol tutuşu var çünkü körblerde gerçekten zorlayabiliyorlar. Çok güçlü araçları var ve her iki araçları tüm yarışları tamamladı.”

“Çok iyi kalkış yapıyorlar, bu yüzden şu anda zayıf yanları yok. Onları yenmek zor olacak çünkü zayıf nokta bulmak zor. Her alanda en iyiler ve bu etkileyici.” dedi.

Şu ana kadar 11 puan kazanabilen Alonso, yukarıda olmamaya alışmaya çalışmasının devam ettiğini söyledi ve İspanyol basınında çıkan “kızgınlık” haberlerini yalanladı.

Alonso “Ben o yorumların yanlış tercüme edildiğini düşünüyorum. Ancak 2005, 2006 ve 2007’de zirvede mücadele etmemin ardından orta grupta mücadele etmek kolay değil. Yarışlar kazanıp şampiyonluklar da kazandım.”

“Ve geçen sene ilk 6 yarışın ardından orta gruptaydım ve 1-2 puan için sıkı mücadele veriyordum. Bu yüzden farklı bir duygu ancak buna alışmak zorundayım, sıkı çalışıp mümkün olduğu kadar kısa sürede durumu tersine çevrilmesini umuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. faruk sapmaz avatarı

    alonso…futbol karşılaşmasına gelmediğin için öncelikle çpok teşekkür ederim…ben o maç belki seni görürüz hasbel kader bir fotograf çektiriz dedik ama esamen okunmadı sahada…neyse…daha bağışlamadım seni….diğer konuya gelince ne desen haklısın…bu kural değişiklikleri renoyu mahvetmesi yetmedi herkesi mahvetti….saolsun çok zevkli bir sezon geçiriyoruz…6 yarış 2 farklı pilot zafer kazanıyor…inan çok zevk alıyorum…

  2. bizde öyle umuyoruz. ama alonso nun dediği gibi şampiyona 6 yarış sonra belirlenebilir. açıkcası ben bu sene çok zevk alamıyorum. ve alonso nun tersine ben bu yılın oldukça sıkıcı olduğunu söyleyebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir