Vettel: “Yeni Takımımı Düşünerek Zaman Kaybetmiyorum”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, kısa süre içerisinde resmen duyurmaya hazırlandığı yeni takımının 2014 sezonundaki performansını düşünerek zaman kaybetmediğini söyledi.

Bir kaç gün sonra uzun yıllardır bünyesinde bulunduğu Red Bull ile yollarını ayıracak olan Vettel’in Ferrari’ye geçmesine kesin gözüyle bakılıyor ancak bu anlaşma henüz duyurulamadı.

Yeni takımının performansına uzun süre bakıp bakmadığının sorulması üzerine Vettel “Pek sayılmaz. Ben her zaman o gün için elimden geleni yaparım ve adım adım ilerlerim. Dışarıdan performansı değerlendirmek her zaman zordur. Bu yüzden en kolayı kendi takımın içerisinde ne olduğunu söylemektir. Diğerlerinin neler yaptığını söylemek çok zordur.”

“Williams’a bakalım mesela. Cuma günü onların ne yaptığını bilmek çok zor. Yavaşlar mı yoksa çok mu şanslılar anlayamıyorsunuz. Onlar başka bir şey yapıyorlar ve gerçek performanslarını saklıyorlar. Bu yüzden bunu düşünmek vakit kaybı olur.” dedi.

Vettel ayrıca Red Bull’dan ayrılacak olması nedeniyle 2015 aracıyla ilgili konuşmaların kendisiyle yapılmamasının çok normal olduğunu söyledi.

Vettel “Neler olduğunu bilecek kadar uzun süredir buradayım bu yüzden dışlanma gibi bir şey yok. 5 senedir birbirimizi tanıyoruz ve karşılıklı güven var. Gelecek seneki araç hakkında benimle görüşme olmuyor ve bu çok normal.”

“Ancak aynı şekilde pist üstünde test ettiğimiz parçalar var. Takım o parçaları her iki araçta denememizin daha iyi olacağını düşünüyor. Gizemli bir şey olsaydı zaten bana söylemezlerdi çünkü onlara ayrılacağımı söyledim. Dediğim gibi dışlandığımı ya da aracın bagajında yedek lastik olduğunu düşünmüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Yeni Takımımı Düşünerek Zaman Kaybetmiyorum”” için 3 yanıt

  1. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sadece bu sporda değil birçok yerde yuvadan ayrılana eskisi gibi muamele yapılmadığını görürüz.
    Vettel yatsın kalksın dua etsin ki bu transfer şampiyonluğa oynarken gerçekleşmedi.
    Vettelin 2014 yılı için herhangi bir beklentisi ve iddiası yok.Hal böyle olunca da Redbull takımının vettelden bişeyler gizlemesi, konuşmaması veya diğer araca daha çok yoğunlaşması vettel için hiç sorun değil.Diyelim ki vetelin hızlı bir aracı var üstelik sezon çok kritik ve şampiyonluğa oynuyor ( 2012 yılı olabilir mesela) , tam o esnada ise vetelin rakip takıma transferi açıklanıyor.İşte asıl zor olan durum bu olsa gerek.Hızlı bir aracı varken transfer yüzünden dışlanmakla , yavaş bir aracı varken dışlanma arasında dağlar kadar fark vardır.

    Alonso bu durumu kariyerinde 2 kez yaşadı.Özellikle 2006 yılında henüz 24-25 yaşında toy bir delikanlı iken bu durumla yüzleşmiştir.Dennisin bu transferi erkenden duyurmuş olması , şampiyonluğa oynayan Alonsoyu mevcut takımı ile ilişkilerinde zor duruma sokmuştur.Alonso ise sezon boyunca hem bu durumla hem MSC ile başetmek zorunda kalmıştır.
    Diğeri ise 2007 yılında yine şampiyonluğa adayken macaristan sonrası başka bir takıma takas yöntemi ile transfer olmuştur.
    Vettel bu sporda henüz böyle birşeyle karşılaşmamıştır ki öte yandan Alonsonun bu sporda öpülmedik bir kulağının arkası kalmıştır.

  2. Maaş iyi, performans sorun olmayacak.

  3. yap bence yapmassan hata edersin sana test için izin vermeyen bir takım sahibine o gidecem dediğin gün yapacaktın sallayacaktın ense yapacaktın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir