Şampiyonluk Yolunda Tarih Alonso'nun Yanında

yazar:

kategori:

Fernando Alonso patronlarının kendisinin 3. şampiyonluğunu kazanma yolunda kendisine karşı olduğunu düşünsede tarih onu favori gösteriyor.

Takım arkadaşı Lewis Hamilton pole pozisyonunda başladığı Çin yarışında yarış dışı kalsada şuan için şampiyonluğun en büyük adayı gibi görünüyor.

Hamilton yarışın ardından herşeyin yolunda olduğunu, gelecek yarışta sonuca ulaşabileceğini söylemişti. Fernando Alonso ise takım arkadaşının 4 puan gerisinde olmasına rağmen şampiyonluk için umutsuz konuşmuştu.

Ancak tarih Alonso’nun beklediğinden daha çok şansa sahip olduğunu gösteriyor.

Bu sene olduğu gibi en son 3 pilotun son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi verdiği yıl 1986 olmuştu. Nigel Mansell, Alain Prost ve Nelson Piquet, son yarış Adelaide öncesi mücadeleye ortaktı. Mansell’in lastiğinin patlaması üzerine Prost şampiyon olmuştu.

1950’den beri toplamda 8 defa bu tür şampiyonanın son yarışına kadar 3 pilotun şampiyonluk için mücadele ettiği sezon yaşandı. Bunlardan sadece 3’ünde son yarışa lider giren pilot şampiyon olmayı başardı. 4ünü ise 2. sırada son yarışa giren pilot kazandı.

Alonso Renault ile kazandığı her iki şampiyonluğu Brezilya’da ilan etti ancak Hamilton henüz Brezilya’da tecrübeye sahip değil. Ancak bu büyük bir etken değil çünkü Hamilton daha önce yarışmadığı 3 pistte kazanmayı başarmıştı.

Avlanmaktansa avlamak daha kolay. Bunun yanında Hamilton’ın psikolojik olarak Shangai yarışını da geride bırakması gerekiyor.

Herşeyin sonuçlanacağı güne yaklaşırken Hamilton’ın zihinsel olarak güçlü konumda olan iki deneyimli rakibine karşı kendisini iyi koruması gerekiyor. Şampiyonluğun diğer adayları Alonso ve Raikkonen psikolojik olarak güçlü konumdalar çünkü her iki pilotun kaybedecek birşeyi yok.

Hamilton için Brezilya’da kazanacağı galibiyet kesin çözüm olacak ancak kendisinin 4. olması ve Ferrari pilotlarının duble yapması bile ona şampiyonluğu getirecek.

Hem Hamilton hem de Alonso takımlarından eşit derecede destek görmek istiyor ancak takımın 1999’dan sonra kazanılabilecek şampiyonlukta kimi tercih edeceği konusunda şüpheler ortaya çıkabilir.


Yorumlar

  1. bu sefer sıçrayamadı çekirge…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir