Raikkonen, Schumacher'in Seviyesinde

yazar:

kategori:

Luca Baldisserri’ye göre Kimi Raikkonen sezonun 2. bölümünde Michael Schumacher gibi güçlü performans gösterdi.

Mclaren’den Ferrari’ye geçen Kimi Raikkonen ilk yarışı kazanmasına rağmen sezonun ilk bölümünde takım arkadaşı Felipe Massa’ya ayak uyduramamıştı.

Fin pilot Fransa yarışından sonra en çok puan kazanan pilot oldu. Raikkonen 9 yarışta 4 yarış kazandı ve uzakta olsa 2 defa yarış dışı kalmasına rağmen şampiyonluk adaylarından.

Baldisseri, Raikkonen’in artık takımına ve lastiklere alıştığını ve Michael Schumacher’in seviyesinde bir pilot olduğunu düşünüyor.

Baldisseri "Michael 7 dünya şampiyonu bir pilot ve onunla 10 sene çalıştık. Sonuç olarak onunla olan ilişkimiz problemi gözlerinden anlayabilecek düzeye gelmişti ve araç hakkında konuştuğunda ne söylediğini anlayabiliyorduk."

"İlk başlarda Kimi ile sorun yaşıyorduk çünkü kendi sürüş stilini aracımıza uyarlamada, tüm sistemleri öğrenmekte ve Bridgestone lastiklerine alışmakta zorlanmıştı. Ancak sezonun ortasından son çıkarttığı yarışa kadar olan dönemde Michael’in seviyesindeydi."

"Böyle zor koşullarda hiç hata yapmadan bu şekilde süren bir pilot mükemmel bir pilottur. " dedi.

Raikkonen’in şampiyon olabilmesi için Brezilya yarışını kazanmasının yanında Alonso’nun en iyi 3. Hamilton’ın 6. olması gerekecek.


Yorumlar

  1. gerçek bir haber…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir