Raikkonen Eğlenceli Bir Sezon Bekliyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, çekiş kontrol sistemlerinin yasaklandığı 2008 sezonunun eğlenceli bir sezon olmasını umuyor.

Bugün 2008’de yarışacağı F2008’in tanıtımında konuşan Raikkonen "Artık çekiş kontrol sistemi bize yardımcı olmayacak ancak benim için sürüş daha eğlenceli olacak. Pilotlar daha fazla hata yapacağı için geçişlerin daha kolay olacağını düşünüyorum"

"Spor öyle de böyle de çok tehlikeli. Çekiş kontrolün olup olmaması önemli değil. Eğer çok tehlikeli olduğunu düşünüyorsanız bu sporun içerisinde olmamanız gerekir. Ancak kesin olan bir şey varki daha aldatıcı olacak. Her şeye daha dikkat etmeniz gerekecek. " dedi.

Raikkonen’in takım arkadaşı Felipe Massa ise değişimler hakkında daha az iyimser. Massa, pilotların FIA ile güvenlik garantisi için yazıştıklarını söyledi.

Massa "E-postalaştık ancak henüz araçları test etmedik. GPDA sürüş güvenliğini arttırmak için uğraşıyor."

"Bu çok önemli bir değişim. Daha yumuşak sürüş stiline sahip olmak zorundayım." dedi.

Massa yeni araç için ise "Beklentilerim çok yüksek. Araca ilk baktığınız ilk an çok özel. Doğan çocuğu izlemek gibi bir an. Şimdi bu bebeğin mümkün olduğu kadar hızlı sürede gelişmesini sağlamalıyız." dedi.

Her iki pilotta yeni kural değişikliklerinin olduğu ve Fernando Alonso’nun Renault’ta yarışacağı 2008 sezonunda rakiplerinin kim olacağı hakkında bir açıklama yapmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Geçen sene yaşanan skandalın ardından tanıtıma fotoğrafçılar alınmadı ve aracın özellikleri hakkında daha az bilgiye yer verildi broşürde.

Şampiyonluk baskısına rağmen Kimi Raikkonen takımına ve aracına daha fazla alıştığını bu yüzden bu sezonun daha kolay geçeceğini söyledi.

F2008 ile ilk testi yarın Kimi Raikkonen yapacak.


Yorumlar

  1. massacığım, sonunu düşünen kahraman olamaz be koçum 😉 :D:D

  2. Eğlenceli olmasınu ummayalım çünkü umunca kötü bir sezon oluyor. Beklentimizi düşük tutalım…. Olağan üstü bir şey olursa tadı çıkar hiç olmazsa.

  3. "Spor öyle de böyle de çok tehlikeli. Çekiş kontrolün olup olmaması önemli değil. Eğer çok tehlikeli olduğunu düşünüyorsanız bu sporun içerisinde olmamanız gerekir.^^ çok güsel sölemiş kimi!. işte bu yüzden çok seviyorum bu adamı:)bence çok güsel bi sezon olacak başlasın artık…………

  4. Sonunda istedğimiz gibi oluyor sürücü yetenekleri ortaya çıkıyor. Bakalım kim daha iyi kontrol edbilecek otomobillerini. AAyrıca startlar çok daha heyecanlı hale gelecek,özelliklede ilk virajlar müthiş olacak galiba

  5. herkes içn deişik bi sezon olcak.kimi kendine güveniyo.yetenek ortaya çkcak bi yerde:D:D massa ise daha temkinli içine sinmeyen bişeyler var herhalde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir