Costa: "F2008 Melbourne'den Önce Değişecek"

yazar:

kategori:

Ferrari teknik müdürü Aldo Costa F2008 ilgili olarak Avustralya yarışına kadar çok değişeceğini söyledi.

Maranello kökenli takım, fotoğrafçıların alınmadığı lansmanda yeni aracın örtüsünü kaldırdı. Lansmanda konuşan Costa mart ayındaki ilk yarışa kadar araçta çok önemli değişikliklerin olacağını söyledi.

" Aerodinami üzerinde çok çalıştık. Lansmanda görülen hemen hemen eski araca benzeyen parçalar dışında aerodinami açısından baktığınız zaman araç tamamiyle farklı bir yapıya sahip." Fakat aracın evrimi devam edecek ve sezonun ilk yarışına bütün aerodinamik alanlarda yeniden yapılanmış bir şekilde gidecek."

" Ön ve arka kanatlar yeni olacak. Bu lansmandaki araç bir öncekine hemen hemen benzer nitelikte. Şasi ve sidepod’lar inceltildi. Etkilinliğini arttırmak için aracın görünen her noktasında çalıştık."

" Ayrıca sorunlar yaşadığımız Monte Carlo, Macaristan, Canada gibi pistlerle ilgili problerin çözümü üzerinde çalıştık. Bu özel pistlerde bize yardımı olacağını düşündüğümüz belirli aerodinamik yönler üzerinde yoğunlaştık."

Takım, 16 marttaki Melbourne yarışından önceki geliştirme programına başlamadan önce aracı yarın Fiorano’daki pistinde ilk kez deneyecek.

Costa, yeni kural değişikliklerinin özellikle de sürücü yardımlarının yasaklanmasının araca uyarlanması konusunda çok çalıştıklarını ifade etti.

" Elektronik sistem hakkında çok fazla çalışma gerçekleştirildi. Bu seneden itibaren ECU (Electronic Control Unit) sistemine sahibiz. Daha önce Magneti Marelli ile ortaklığımız vardı ve bu değişim bizi zorladı. Elektronik sistemin araca yerleştirilmesi gözden geçirildi ve sürücü yardımları olmadan sistemi adapte etmeye çalıştık."

" Vites kutusu üzerinde de birçok çalışma gerçekleştirildi. Sizinde bildiğiniz gibi dört yarış boyunca aynı vites kutusu ile yarışmak zorundayız. Pist üzerinde ve dışında çalışmalar bu yönde planlandı. Bu yüzden vites kutusu içerisinde yer alan bileşenlerin ömrünün arttırmak için vites kutusunun açısında değişikliğe gidildi."

" Süspansiyon sistemi üzerinde de çalışamalr yapıldı. Görünmeyebilir fakat amacımız geçen sene sorun yaşadığımızı gördüğümüz pistlerde, aracın davranışında ilerleme sağlamak."

" Son olarak çeşitli sistemler üzerinde çalışıldı. Aracın görünen her parçası, içerdiği bileşenler analiz edildi ve geliştirildi. Araç geçen seneye göre biraz daha kısa. Geçen sene aracın dingil mesafesini biraz daha uzun kullanmıştık."


Yorumlar

  1. O üç tane pist için diğer pistlerdeki performansımızı kaybetmeyiz İnşallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir