Şampiyonluk Senaryolarında Massa'da Var

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Felipe Massa, şampiyonluk mücadelesinin dışında olmasına rağmen kendi evinde, Brezilya’da 21 Ekim’deki yarışta kilit isim olabilir.

Felipe Massa, 1993’te Ayrton Senna’dan bu yana Brezilya’da yarışı kazanan ilk Brezilyalı olmuştu. Massa, yarışa ilk sıradan başlayarak kazanmıştı.

Geçen seneki yarış öncesinde Massa, takım arkadaşı Michael Schumacher’e yardım edeceğini söylemişti ama sıralamalarda ve yarış esnasında Schumacher’in başına gelenler nedeniyle geriye düşmesi sonucu, yardım etme durumu ortadan kalkmıştı.

Bu sene de Massa aynı görevde gibi görünüyor. Son yarış ve takım arkadaşı şampiyonluk mücadelesinin içinde yer alıyor.

Pazar günkü yarışı kazanmasının ardından Raikkonen, 100 puana ulaştı ve şampiyona lideri Lewis Hamilton ile arasındaki farkı 7 puana indirdi. Diğer şampiyonluk adayı Alonso’nun ise 3 puan gerisinde.

Çin’deki zafer, Ferrari’nin tarihindeki 200., bu seneki 16 yarıştan ise 8. galibiyeti idi.

Fin pilot Brezilya’da bir Ferrari’nin ilk ikiye oturmasına ihtiyacı var. Alonso bu şekilde saf dışı kalacak. Bundan sonra da Hamilton’un 6. veya daha gerilerde yer alması gerekiyor.

Mücadelesindeki üç pilotun şampiyonluk şansları için çok çeşitli senaryolar üretiliyor.

Massa: "Eğer Kimi, yarış sırasında şampiyonluğu kazanmak için bir fırsata sahip olursa, takım için iyi olduğunu düşünürüm ve ayrıca takıma yardımcı olmaktan çok mutlu da olurum"

"Eğer Lewis ve Fernando, yarışın ortasında olur ve bizim de şansımız kalmazsa, yarışı kazanmaya çalışacağım"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir