Ve Mclaren Mercedes MP4 23 Tanıtıldı

yazar:

kategori:

Vodafone Mclaren Mercedes takımı 2008 sezonunda yarışacağı MP4 23 aracını bugün Almanya Stuttgart’taki Mercedes müzesinde tanıtıyor.

Mclaren Mercedes, Ferrari’den sonra 2008 sezonunda yarışacağı aracı tanıtan ikinci takım oldu.

2008 sezonunda Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen tarafından kullanılacak olan MP4 23’ün Mp4 22’ye oranla daha uzun dingil uzunluğuna sahip olduğu açıklandı.

Aracın burnu biraz daha uzun eski araca göre ve tamamen elden geçirilmiş şasinin yanında takım tamamen yeni bir karbon fiber vites kutusu kullanacak.

Mclaren Mercedes yeni aracı MP4 23’ü geçtiğimiz sezon ilk senesinde şampiyonluğu son yarışta kaybeden Lewis Hmailton’ın doğum gününde tanıttı. Lewis Hamilton bugün 23. yaşını kutluyor.

Ron Dennis "Bugün Lewis’in doğum günü. 23 yaşına girdi, aracımız MP4 23 ve Lewis 23 numarayı taşıyacak. Ancak şunu söylemeliyimki tüm bunlar düşünerek değil şans eseri oldu." dedi.

mclaren_mp4_23_dik_827804655.jpg

Büyük boy resim için Tıklayınız

mclaren_mp4_23_2_605623612.jpg

hamilton_kovalainen_mp4_23_1_875902914.jpg

mclaren_mp4_23_3_976152797.jpg

mclaren_mp4_23_4.jpg

mclaren_mp4_23_5.jpg

mclaren_mp4_23_7.jpg

mclaren_mp4_23_8.jpg

mclaren_mp4_23_9.jpg

mclaren_mp4_23_10.jpg

mclaren_mp4_23_11.jpg

mclaren_mp4_23_12.jpg

mclaren_mp4_23_motor_2.jpg

mclaren_mp4_23_13.jpg

mclaren_mp4_23_14.jpg

Mclaren Mercedes MP4 23 Lansman Fotoğrafları

Mclaren Mercedes MP4 23 Lansman Videosu


Yorumlar

  1. yasİNG,, 1988 yılında 16 yarışta 15 zafer %93.75 ile tüm zamanların 1 sezonda en çok yarış kazanma rekoru ve dünya şampiyonluğu, 1998 yılında McLaren double yaparken 3. aracın 1 tur geriden yarış bitirmesi ve dünya şampiyonluğu vb.. örnekler çoğaltılabilir. McLaren-Mercedes nickli arkadaş 10 yılda 1 tarihe geçtiğimiz için 2008'i manen hedef seçmiş umarım haklıdır. Yani ara sıra da olsa dayanıklı araç yapıyoruz öyle deme.

  2. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    mclaren mercedes nıcklı arkadasım amma sallamısın ha mclaren nezmn dayanıklı oldukı bu sene olsun lewısın yolda kaldıgı anları hatırlıyrmda o vıtes sorunu hanı son yarıstakı:D:D

  3. McLaren-Mercedes adlı arkadasım dereyi görmeden paçayı sıvama böle konusunca saçma oluyo daha 2008 sezonu başlamadan mantıksız..anlatabildim mi?

  4. Araçlar daha güzel görünmeye başladı.

  5. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Bu araç ortalığı darma duma edicektir,kıskananlar çatlasın..bu sene artık dayanıklılık sorunları görüceğimizi sanmıyorum takım iyi yolda gidiyor bu yıl şampiyon McLAREN-MERCEDES!

  6. bu araç dayanıksız çıkıcak

  7. Sanat Eseri.

  8. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    bence gecen senekı arac daha sekıldı önden cok kotu gozukuyo arac ferrarının f2008ın de yandan gorunusu guzxel fakat herzmnkı gıbı onden kotu gozukuyo arac bknz kımının ılk test goruntulerı sımdı merakla 31 ocagı beklıyrz reno bu akdar bekledı umarım guzel bısey cıkar ortaya ama su turuncu aracta olmasa süper olcak keske telefonıca ve mıld seven gerı donse renaulta turuncu yakısmıyo efsaneye seneye su beslı cok can yakcak r28 f2008 mp4 23 f108 ve fw30 bu 5 lının de zırveye ortak oldugunu dusunsenıze ne guzel f1 olur ama

  9. Ron amca Lewis 23 no'yu kullanacak diyo ama bu araç 23 numara ve kokpitin gerisinde Kovalainen yazıyo, FIA'nın açıkladığı listede de Kov 23 Ham 22 numara gözüküyo.

  10. Boynuzlar güzeldi ama terketmişler. Onun yerine çok daha ince kanatçık gibi bişiy var araca yatay olarak seyrediyor nerdeyse

  11. mclaren fan avatarı

    sizide o pistler haricindeki yerlerde görücez..bakalım hangi takımın kumarı tutacak..

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bakın birşey daha var bu sefer MP4-23 uzun dingil ve monaco, kanada, italya ve macaristanda görücez mclaren'i :))) bu sefer mclaren'in bahanesi uzun dingil olacak. insan niye uzun dingil yaparki ferrari'den görüp ders almaları gerekirken…ferrari bile hatasını anlayıp standart'a döndü.

  13. mclarenin tasarımlarını herzaman beğenmişimdir:) heikkide çok tatlı 😀

  14. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    ayrıca bacanın altındaki bölümde de çok net farklılıklar var ilk bakışta. önceden tek parça dikey çubuk vardı şimdi ise 2 ve ayriyetten başka bir hava girişi var aynı bölgede

  15. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    ve burun ve kanatı birleştiren çubuklarda daraltılmış burnun uzamasının haricinde. aracın önüde biraz kaldırılmış gibi duruyor.

  16. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    yahu nasıl göremezsiniz değişiklikleri :)) otomobilin burnu uzatılmış. MP4-22 de burun kanadın ön kenarından gerideydi şimdi ön kenarı geçiyor hemde burun bayağı bi uzatılmış.

  17. bi tifosi olarak öncelikle f2008'i ben biyonik araç olarak gördüm çok güçlü olmuş, mclarene gelince umarım bu sene şaşırtırlar en büyük arzum yolda kalmaları olur :)) sezonu dört gözle bekliyom…

  18. F2008 daha güzel daha asil!!!!

  19. bence dıs görünüs olarak f2008 daha güzel zaten tam detayıda görünmüo

  20. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    boynuzlar geçen sene nurburgringde kalkmıstı sanırım yada daha spada olabilir 🙂

  21. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Boynuzlar araca çok daha iyi hava katıyordu ama performans daha önemli…Mp4-23'ün MOTORU===>http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2008/01/mercedes-benz_fo108v.jpg

  22. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    boynuzlar kalkmıs aractakı ılk bakısta bu gozume carptı mclarenle ozdeslesmıs bısydı boynuzlar

  23. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    tek kelımeyle gorunus 10 numara mclaren dıs gorunus yapmada ustune yok süper olmus renk uyumu harıka bı kere grı kırmızı:D 2007 nın en guzel gorunuslusu mp4 22 ydı bu senede ıddalı ama 2006 da en sekıl arac r26 ydı tabıkıde:D

  24. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Bence boynuzları 1-2 yarış dışında kullanmıcaklardır o yarışlarda yüksek yere basma kuvveti isteyen pistler olucaktır misal Monaco %99 kullanıcaklardır boynuzları köprü konusuna gelicek olursak takım daha farklı bişi tasarlıyor olabilir bekleyip görelim şuan erken olduğu için diğer takımları fazla ipucu vermek istemiyorlar zaten Whitmarsh söyledi araç daha çok değişicek Melbourne kadar şimdiki hali bile Mp4-22 den hızlı olduğuna göre takım baya çalışmış..

  25. tony_montana avatarı

    ne kadar bende tartışmak istemesemde bunlar acı gerçekler ama tifosiler tarafından yıllarca utançla anılacaksınız.

  26. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    ya arkadaşım artık bu konuları açmasak diyorum şurda yeni sezona girdik yine tartışma açıyorsunuz Ferrariyi beyaz çamaşır sanıyorsun herhalde..

  27. sana cevap vermicem toni,tartışmaya girmeye gerek yok,sanırım bizim takım boynuzları ve köprü kanadı bırakmış gibi duruyor belki zaman içinde tekrar takarlar…

  28. tony_montana avatarı

    mclaren 2005 ten sonra nasıl araba yapacağını şaşırdı.sözde ferrari bilgilerini kullanmıycaklar ama ron amca kullanacağını kullandı.kesinlikle aklında ferari ile ilgili birkaç bilgi olacaktır ve onları kullanacaktır.max mosley tehdit etmedi ya aklındakileri unut diye ron amcaya.mclaren in 2008 de yarışması çok saçma.

  29. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Evet gece yarışını merakla bekliyor olucağım bu harika arabayı gece izlemek oldukça zevk vericektir bana..evet dingil mesafesi uzamış ama takım aşırıya kaçmamıştır çünkü Ferrari bile biraz olsun ksıaltma kararı almıştı hemen hemen aynı olduklarını düşünüyorum dingil mesafelerinin..

  30. Işık efektleriyle her araba güzelleşir. Zaten gri ve siyah karanlıkta güzel olacaktır.

  31. mclaren fan avatarı

    evet araç gayet güzel en göze çarpan özelliği üst havalandırma bacasının farklı tasarımı olmuş çok agresif,arka kanadın bağlantı noktası,uzun dingil mesafesi,yeni eklenen kanatçıklar..uzun dingili tercih etmeleri beni memnun etti…

  32. roller değişti biri uzadı biri kısaldı bu işin sonu casusluk gibi

  33. ferrari kısalmış mc laren mercedes uzamış hadi bakalim hayırlısı herhalde her ikiside zayıf kaldıkları pistlerdeki zafiyetleri kapatmayı amaçlıyorlar..ayrıca numarada aracın ismine tam uymuş :))

  34. uzun dingil mclaren,kısa dingil ferrari
    acaba hangisi birbirinden uzun kısa.
    yada kim basarılı olacak bekleyelim görelim.

  35. uzun dingil mclaren,kısa dingil ferrari
    acaba hangisi birbirinden uzun kısa.
    yada kim basarılı olacak bekleyelim görelim.

  36. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Arkadaşlar araç çok değişmiş iyi bakın http://www.xpb.cc sitesine girin ben Mp4-22'nin aerosunu adım gibi biliyorum bu araç ondan çok daha üstün aero olarak gerçekten çok heyecan verici bi araç rengi daha da koyu yapmışlar ve harika görünüyor yine en karizma ve en asil araç bizden çıktı çok sevinçliyim umarım performasıda bi bu kadar iyi olur 14.000 kişi bu araç üzerinde çalışmış 3000 saat boyunca rüzgar tünelinde kalmış harika bi araç bu..

  37. tanver_KIMI avatarı

    hiç bişe anlaşılmıyorki ilk bkışta tek fark aracın numarası gibi başkada bi fark gözükmüyo

  38. tanver_KIMI avatarı

    hiç bişe anlaşılmıyorki ilk bkışta tek fark aracın numarası gibi başkada bi fark gözükmüyo

  39. Araç çok tombul olmuş 😀 Sanki burnu daha kısa gibi. Çoğu ek kanat da kalkmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir