Ferrari Mattiacci’yi Niçin Görevden Aldı?

Ferrari takımı bir süredir yeniden yapılanma sürecinin uzun zaman alacağını söylüyordu ancak takıma henüz 8 ay önce takım patronu olarak katılan ve bir çok değişiklik yapan Marco Mattiacci’nin de görevine son verilmesi Formula 1 dünyasını şaşırttı.

Mattiacci arka planda doğru kararlar veriyor gibiydi. Fernando Alonso’nun yaptığı açıklamalara cesurca karşı çıkan Mattiacci, Ferrari’ye adanmak istemiyorsa devam etmeyebileceklerini söyledi.

Bunun dışında Sebastian Vettel ile yapılan anlaşma Red Bull’u şoke etti.

Mattiacci yeteri kadar iyi olmadığını düşündüğü teknik personelin işine son verirken yeni isimlerin kiralanmasında etkili oldu ve James Allison’un liderliğindeki teknik ekibe tam destek verdiğini söyledi.

Bunun yanında politik olarak da Mattiacci cesurca davrandı. Motorların sezon içerisinde gelişimi için zorlayan Mattiacci, daha fazla teste izin verilmesi ve taraftarların spora daha fazla dahil edilmesi gibi konularda da baskı yapmaya başlamıştı.

Ancak tüm bunlar Ferrari Başkanı Sergio Marchionne için yeterli olmadı.

Marchionne kararlılığı ile bilinen birisi. Bu yüzden Mattiacci’nin görevine son verip yerine Maurizio Arrivabene’yi getirmek tamamen kendi kararıydı.

Ferrari çalışanlarına gönderilen mektupta Marchionne, bu kararda 2014’te alınan kötü sonucun ya da yeniden yapılanma sürecindeki şüphelerin etkili olmadığını söyledi.

Bunun yerine Marchionne, Ferrari’yi tekrar olması gereken yere getirebilmesi için doğru insana sahip olmak istediğini söyledi.

Mektupta “Ferrari’nin F1 yönetimini etkileyebilecek durumda olmasını istiyorum.” dedi.

Yapılan bu değişiklikte Ferrari’nin asıl amacının F1’in kontrolünde daha fazla söz sahibi olmak istemesi.

Mattiacci’nin Bernie Ecclestone’a eski Ferrari patronları kadar yakın olmadığı düşünülüyor. Hatta Mattiacci’nin Ferrari’nin tekrar canlanması konusunda Ecclestone’a çok yanlış bir şekilde yaklaştığı iddia ediliyor.

Bu konuda Williams’ın eski CEO’su Adam Parr, bir takım patronunun Ecclestone ile iyi anlaşamaması halinde o takımın yalnız kalma riskiyle karşı karşıya kalacağını söylüyor.

Bu kapsamda yıllarca Formula 1’de sponsorluk yapan Marlboro’da üst düzey görevde bulunan ve hem Ecclestone’u, hem de Ferrari’yi yakından tanıyan Arrivabene’nin çok daha güçlü olacağı düşünülüyor.

Eskiden Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’nun Marlboro’nun Madonna di Campiglio’daki kayak tesisini ziyaret etmesi şaşırtıcı olmuyordu.

Arrivabene yıllardır F1 Komisyonu’nda yer alanlar arasında. Bu yüzden sporun çalışma şeklini ve sporun geleceğini nasıl şekillendirebileceğini iyi bilen insanlardan birisi.

Bernie Ecclestone - Sergio Marchionne -  Maurizio Arrivabene
Bernie Ecclestone – Sergio Marchionne – Maurizio Arrivabene

Marchionne “Maurizio yegane bir deneyimle geliyor. Takımımızla olan uzun süreli ilişkisinin dışında o aynı zamanda F1 Komisyonu’nda yer alıyor ve ne tür mücadelelerle karşılaşacağını biliyor.”

“Yönetim mekanizmasını ve spordaki rekabet seviyesini çok iyi biliyor. Ve F1’in yeniden canlandırılmasında her zaman yeni fikirlerin kaynağı oldu.” dedi.

Marchionne pist üstünde başarının kısa sürede gelmeyeceğini ve yeniden yapılanma sürecinin daha fazla zamana ihtiyaç duyacağını biliyor.

Ferrari, F1’in yönetiminde daha fazla söz sahibi olabilirse, gelecekte kendisini daha rekabetçi konuma daha hızlı getirebilir.

Mattiacci’nin Ferrari’ye daha adanmış bir sürücünün gelmesine odaklanmış olması gibi Marchionne takımın başına daha yönetim odaklı birisini getirmeyi tercih etmiş gibi görünüyor.


Yorumlar

“Ferrari Mattiacci’yi Niçin Görevden Aldı?” için 32 yanıt

  1. Montezemolo nun ekibi dağıtılıyor… Bu kadar basit, dibine kadar sıyıracaklar.. Öyle görünüyor

  2. FerrariFanTR avatarı

    ben artık bıkmışım valla. tekrar kazanmak için lobi mi yapıcaklar ali cengiz mi yapıcaklar ne yaparlarsa yapsınlar yeter artık ben tekrar şampiyonluk görmek istiyorum

  3. Sayın diğer takım taraftarları..
    Aşağıda da yazdım…Oyuncudan değil, oyundan nefret edin..Özellikle Bernie’den.

    7-8 yıldır lobicilik yapmayan yarış dahi kazanamadı. Redbull..Bu yıl pilinin bittiğini nerden anladınız? Doğru..Sene başında yakıt akışından diskalifiye..Sene sonunda kanat esnemesinden sıralama ihracı..4 yıldır birkez dahi olmadı.
    Mercedes, Ferrari’nin 1000km test yaptığı ortaya çıksa geçen yıl, emin olun ceza genç sürücü testinden ihraçla kalmazdı. Mercedes lobisi Redbull’dan çok çok daha önemli ve büyük. Kuralların değişmesi, Pirelli ile gizli testler..2014’te minimum 1sn hızlı araç ve kış testlerinden bu yana diğerlerine göre sorun yaşamadılar desek yeridir.

    Bu iş böyle arkadaşlar..Ne zamandır böyle.? Daha iyi bilen varsa o söylesin. Benim takip ettiğim ilk zamandan 2000’Den günümüze kadar şiddetini artırarak gelmiştir.

    Ferrari bu yıl lobiyi kurar 2015’te kural değişimleri ve ya motor gelişimleri açıklanır..Bummm 2016 yep yeni fırsatlar yılı..Bakalım:

    Bu şartlar altında bu sporu izlemek ne kadar sağlıklı..O size kalmış.

  4. böyle herkesin düşündüğü gibi alengirli işlere ne gerek var ferrari !!!! doğru insanları doğru zamanda doğru yerde birleştirmeye çalışsanız bu sorunları çoktan aşmıştınız … gerek yok böyle işlere …

  5. ya ne uğraşıyosunuz alın Briatoreyi değil v6 ları pancar mtoruyla yarıstırmazsa mılletı bende bişey bilmiyorum karıştırır çarşıyı pazarı valla… 😀

  6. Yani 2000’lerin başında izlediğimiz çadır tiyatrosunu ilçemize tekrar getirmeye çalışacaklar he! İnşallah döndürmeyi düşündükleri dolapların altında kalırlar.

    1. Kaçışı yok abi.Agnelli bunlar ecc ölmeden son bi kumar daha oynayacaklar 🙂

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Tam da dün düşünüp yazdığım gibi olmuş.Michael üstad da güzel şeyler yazmış.Bu adamlar f1 içerisinde ciddi güce sahip olabilir,zaman göstericek.Bunun dışında Mattiaci kısa zamanda bana göre iyi iş yaptı ve yapmaya devam ediyordu ama bu gelişme oldu.Umarım takım yapılanma sürecinde bu doğrultudan şaşmaz.

  8. Buraya bir yorum atmıştım ancak çıkmamış inş onay da kalmıştır. Bazen burada yazıyoruz siteye yansımıyor bozuluyor tabi insan. Vakit değerli.

    Adam nedir necidir değildir bilmiyorum açıkçası ismi çok da ilgilendirmiyor beni bilindik bir isim değil e niye yazıyorsun o zaman 🙂 onu da bilmiyorum.

    Bildiğiniz üzere filip moris bey F1’in en eski sponsorlarından birisi Mclaren ile de bilindiği şekliyle öncesi ve sonrasıyla Ferrari’nin ana sponsorlarından birisi ancak özellikle son dönem için normal düzey sponsorlardan birisi değil. Acer AMD ile de çok büyük, derin alış verişlere dayanan sponsorluk bulunuyor ancak şirketin Marlboro markası ile ortaklığı biraz daha derin ve F1 içerikli değil sadece. Ferrari’nin neredeyse var olduğu her yerdeler. Logo, yazı kullanamadan devasa paralar yatırmasıyla da bilindik, garip bir marka. Marlboro sadece Ferrari ile de değil Shell, Petronas, AT&T gibi gridin ve dalların eski ve en büyük sponsorlarından birisi ve yine Shell, Redbull, AMD, Intel gibi şuan motorsporlarına en çok katkı sağlayan markalardan birisidir. Bizde kent, olivetti neyse ondan öte birşey.
    Bu transfer olan kişi bütün bu ilişkiler, organizasyon ağını yöneten kişiymiş ve incelendiğinde gerçekten de etkin bir zamandır motorsporlarının içerisinde. Bay virgin gibi adamlar nasıl yapıyorsa bu işi daha iyisini yapabileceğine dair bir background var yani. Geri kalan nedenler kısmını da zamanla öğreniriz zaten. Bay Ceo sadece bu nedenlerle getiriyor olamaz benim için.
    Birileri italyanlaştırma felan diyordu yıllardır al sana italyanlaştırma. Bu fiat-chrysler işinde devletleri ilgilendiren birşeyler var mutlaka ama ne… zamanla çıkar ortaya. İsim seçimlerinin mutlaka ilgisi olmalı.
    Bakın bu konuştuğumuz şeylerin de F1’in spor olmasıyla bir ilgisi yok 😀

  9. Mattiacci gelmeden önce F1 ile hiçbir alakası yoktu. Geçici olarak geldiği ve sezon sonunda gönderileceği belliydi. Ancak Maurizio kimdir, neden seçilmiştir, hiçbir fikrim yok. Adamı tanıyan varsa bilgilendirsin lütfen.

    1. İsmi kolay biri olmasın diye alınmış biri işte. 🙂 Telaffuzla öldürecek bizi bu italyanlar her seferinde acayip bir isim ezberlemeye çalışıyoruz.

      “Mr Arrivabene comes to Ferrari from Philip Morris, which he joined in 1997 after a 20 years career in marketing and promotions in Italy and abroad.Maurizio Arrivabene has held a variety of posts in Philip Morris, leading up to his appointment in 2007 as Vice President of Marlboro Global Communication & Promotions for Philip Morris International and, in 2011, as Vice President Consumer Channel Strategy and Event Marketing. He has been an independent member of the board of Juventus FC since 2012 also. From 2011 to 2012 he has been a member of the Sport Business Academy (SDA Bocconi School of Management and RCS Sport), in the Advisory Team Program.”
      http://formula1.ferrari.com/news/ferrari-appoints-maurizio-arrivabene-lead-gestione-sportiva
      http://it.wikipedia.org/wiki/Maurizio_Arrivabene

      Kısaca italyan mafyasının global adamlarından biri işte geri çağrılmış 🙂
      chrysler ile bağlantısını aradım ama henüz birşey bulamadım.

      1. Yine F1 ile alakası olmayan biri yani. Ferrari’ye yazık valla.

        1. Alakalı olması önemli değil perde arkasında işleri çevirebilecek reddedemiyecekleri teklifleri yapabilecek biri.Teknik taktik konusu daha kolay artık.Masabaşında güçlüysen en büyük sensin.

          1. Öyle düşünmek iyi de, Formula 1’i tanımayan, perde arkasında nelerin döndüğünü bilmeyen birisi ile bunu nasıl başaracaklar anlamıyorum.

  10. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Yani sportif başarıyı siyasette arama yoluna gidiyoruz. Kim ne derse desin, F1 bir spor değil, şunun bunun biz saf ve keriz kitleyi oyaladığı bir TV şovu

  11. Benim için kısaca 2 kısa cevabı vardı var. Ya mattiacci vekaleten, geçici olarak geldi. Organizasyonu henüz oluşturamadıkları için getirdiler alternatifini koydular. Bu doğrultuda bu transfer anlaşılabilir. Ki ilk haber günleri sonrası ben böyle düşünmeye başladım. Ya da kurumsal zeka ile baktıklarını sanıp böyle bir transferin ekmek edebileceğine dair kafayla gerçekten ahmaklar. Bu da olabilir çünkü ben ciddi olarak Luca gönderilişini ve gönderiliş şeklini anlamlandıramıyorum.
    Diğer cümle ile ilgili de bunun böyle olması gerektiğini rahatlıkla söyleyebilirim Scuderia’nın başında ki isim F1 konsülünde etkili olmalı hatta en etkili kişi olmalı. İşe sportif yönüyle bakan arkadaşlar bunu kabul edemiyor tabi ancak işte bu yüzden F1 ve zirve motorsporu dalları en başından beri spor değil. F1’in nasıl başladığını düşünün bir nevi aktif savaş içerisinde sosyolojik güçtü. Almanlar yani Mercedes bu yüzden asıldı. İngilizler bu yüzden bu kadar önemsiyor ve güçlüler. İtalyanların gururlandırıcı tarihi buralarda saklı. F1’in son 30-40 yılında Ferrari her zaman çok güçlüydü kuralları esnetecek kadar. Bu bay Enzo’dan devranılmış bir iktidar bu yüzden başarı devam edecekse bu böyle olmalı. Eşsiz Scuderia dominasyonu da bunu hatırlatabilecek bir iktidar ve teknik güç ile geldi. Politik güç tek başına bir işe yaramaz hiçbir zaman diğer silahlarınızın hazır olması gerekir. İşte bakacaksanız işin burasına bakın derim yoksa diğer kısmı bizi çok aşıyor ve biz insanların ruhuna hitap etmiyor. Peki Luca? Luca bu yönde Bernie ve FIA’nın herşeyini bilen biri olarak bunu sağlaması ile birlikte tekrar sağlayabilecek güç ancak burada bizim bilemediğimiz Luca, Ferrari’nin açıklarının bilinmesiyle el zayıflatma da olabilir. Böyleyse ismi değiştirmek anlaşılabilir bir durum.
    Kısaca her kim ezici bir şekilde başa geçmek istiyorsa gördüğümüz makinelerden daha fazlasını sağlamak, yapmak zorundadır bu uzun yıllardır böyle. Dominasyonlar için teknik yükseliş ile birlikte politika şarttır bu F1’e özel değil. Çünkü siz yapmazsanız başkası daha iyi oynar ve yapar bu durumda da bizler domino göremeyiz kısa birincilikler ve finishim. Bugün ve sezon da aynı bu şekilde yürüyor. O yüzden arada Mercedes’e dair global federasyona EU kafasına dair birşeyler karalayıp duruyorum.
    Eşitliğin diğeri tarafı sadece Bernie değil. Ancak Bernie gençlerin sık kullandığı gibi sadece para odaklı bir bunak değil o adamı alt etmek kolay değil ve F1 ruhunu köküne kadar halen yaşayan biri. Geçenlerde bir pilota yaslanır resmiyle kısa bir yorumla çok güzel ifade etti bunu bir arkadaş. Bunların hiçbirini kabul edemiyorum ancak anlayabiliyorum. Bu sebeple dahilinde Ferrari’ye ve F1’e hayran değilim Schumacher Senna Prost dahil pilot olan politik insani kişilikler bir yere kadar benim için…. sadece Ferrari’nin makinelerini, zanaatını seviyorum o kadar teknikten başka hayran olduğum birşey yok bu mecra ile ilgili.
    Siz sanıyor musunuz ki Audi, Citroen sadece çok iyi makineler ürettiği için bu kadar dominant. Ferrari sadece F1’de kuralları belirleyebilen bir marka değil. Bu sadece Ferrari’ye özel de değil bunu amerikalılar da çok defa yaptı halen el değiştirerek birileri yapıyor. Mclaren, Lotus hakimiyetlerinde arkalarında devletlerinin, politikanın olmadığını mı sanıyorsunuz. Bay williams bugün halen ayakta ve buralardaysa Senna olayında eyvallah dedikleri ve teslimiyeti içindir belki de. Çok iyi makine üretmek yetmez onu yürütebilecek şartların da oluşturulması gerekir. Ve aynı anda diğerleri de sizin kadar olamıyorsa işte onun adı dominant olmaktır. Tüm bilindik motorsporları böyle.

  12. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Şimdi FİA bize yardım etmedi diyen taraftarlar ne diyecek?

    Zaten biliyorduk şimdi iyice resmiyete dökülmüş oldu.

    2010-2014—–Redbull’a verildi

    2014 – ? ——Mercedes’e verildi

    ?—?———-Sırada Ferrari var anlaşılan 🙂

    1. vettel turnayı gözünden vurdu mu o zaman 😀

  13. M1CHEAL’ın kulakları çınlasın bekliyorum bu habere..

    Bir lobicilik uğruna neler oluyor..
    Mattiacci insanevladıymış..

    1. Ne diyem… olanlar mahmut dan öte bir şey dedirtmiyor. 🙂

      Zannımca lobicilik yönünde yazabileceklerime şaşıracaksın. Çünkü ben yukarıda Marc.’ın ifade ettiği şeyi kabul edebiliyor, haklı görüyor ve hatta destekleyebiliyorum. Yıllarca bunları anlattım insanlara özellikle Mclaren taraftarlarına ancak işin mantığı yönüyle anlattım yoksa olur dediğimden ruhuma uyduğundan değil.
      Matti’nin geçici olacağı belliydi. Yeni atama şaşırttı ancak matti kadar şaşırtmadı doğrusu. Geçiş dönemi için bile çok uzak bir kişilikti. Fırsat bulunca daha uzun yazarım inşallah çünkü yukarıda ki ve arkadaşların söylediği şeylerle ilgili aklıma çok şey geliyor.
      Selam ile.

  14. FerrariFanTR avatarı

    Eski lobi gücümüzü özlemiyor değilim

  15. Mektupta “Ferrari’nin F1 yönetimini etkileyebilecek durumda olmasını istiyorum.” dedi. Yapılan bu değişiklikte Ferrari’nin asıl amacının F1’in kontrolünde daha fazla söz sahibi olmak istemesi.

    Sonra birileri çıkıp Ferrari takım değildir, FIA ve Bernie ile ortak olmadan şampiyon olamaz dediğinde tepki geliyor. Adamlar açıkça haksız şekilde şampiyon olmak için hareket ediyorlar. Yakışıyor mu? Olması gereken bu mu?

    1. FerrariFanTR avatarı

      Son 6 7 yila bakarsak once rb sonra mercrdesin F1in ruhu olan sesi kaybetme ugruna avantajini kaybetmemek icin yaptığı baskilarina bakarsak evet olmasi gereken bu

      1. Bu böyle olduğu sürece Ferrari’ler gridde anlamsız yere geçiş üstünlüğü olan kırmızı renkli makam araçlarından başka bir şey değildir, bu şekilde kazanırlarsa da kazanan kendileri değil ikinci olandır. Spor diye buradaysan sportmen olacaksın. Araba satmak için buradaysan, Mercedes’ten farkın yok demektir.

  16. her sorunlu yöneticinin kendi adamını istemesini normal karşılarız ama yerine getirilen adamın özellikleri bir araç yapmayız siyaset yaparız demeye geliyor işte aradığımız ferrari.
    montiye ve diğerlerine yazık olmuş olan bu

  17. Bu adam Montezemello’nun yerine getirilseydi anlardimda takim patronu olarak gelmesi sacma duruyor. Takim patronundan ne bekleriz? Hem aracin tasarlanmasi asamasinda hem sezon icinde gelistirilmesi asamasinda birazda teknik bilgiyle takimi yonlendirmesini, ustune yarislar esnasinda muhendisleri kontrol edebilmesini, ve hatta stratejiye mudahale edebilmesini bekleriz. Bunlarin disinda takimi yonetimsel olarak gerekli yerlerde takimi temsil eder ve takiminin vizyonunu, misyonunu anlatir/gelistirir. Yada ben yanlis biliyorum 🙂

  18. Çok fazla hayal kuruyosun Rambo.

    1. Orhan Tifosi avatarı

      bu adamlar isanın çocuklatı tarikatından mı ne dir yeaa 😀

    2. İpler Bernie nin elinde olsaydı V6 Motorlar olmazdı.Bernie nin işine gelen tek şey para dır.

  19. “Ferrari’nin F1 yönetimini etkileyebilecek durumda olmasını istiyorum.”

    İlla benım sozum gececek dıyorsan; ali cengiz oyunu yapıp,dürüstçe çalışan takımda tekrar ileri yöne hamleler yapan adamı sırf bernıe e yalakalık yapmıyor ve sızın daha kayırılmanıza yardımcı olmuyor dıye bu adamı gönderecegine, 2015-16 da özlediğimiz ferrari ayarında bir arac yap ve bunu alın terıyle özveriyle yap zaten gerisi gelecektir..

  20. Buna göre Mattiacci 8 ayda üzerine düşeni yetkinliğince yapmış. Kendisini tebrik etmek gerek. Bunca değişikliğin ve doğru yolun sebebi o oldu.
    Bernie kansızıyla ilişki kuramayacak kadar insan olabilmişse kendisini ayrıca kutluyorum. Hayatım boyunca böyle insanları sevdim.
    Başkanın hamlesi tıpkı zamanında Redbull’un Merco’nun yaptığı hamleler gibi doğru. Malesef ve malesef oyun böyle oynanıyor.
    Yani oyuncudan değil oyundan ve bernie’den nefret edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir