Mclaren "Hamilton'un Güveni Zedelenmedi"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’ın Çin yarışından üzücü şekilde puansız ayrılması, onun son yarış Brezilya için kendisine olan güveni zedelemeyecek.

Bu görüş McLaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh’a ait. Whitmarsh, Hamilton’ın ilk yarış dışı kalmasının ardından tekrar önlerde olmakta sorun yaşamayacağını söyledi.

Whitmarsh, Formula 1 tarihinin ilk çaylak pilotu olmayı amaçlayan Hamilton’ın güçlü karakterinin kendisine yardım edeceğini düşünüyor.

Whitmarsh "Lewis yarışı kazanamadığı ve şampiyonluğunu ilan edemediği için üzüldü. Ancak yarışın ardından herkes ile konuştu ve bir süre pit duvarından yarışı takip etti. Bu onun ne kadar güçlü karaktere sahip olduğunu gösterir."

"Fantastik bir iş çıkardı ve üzülebilir. Ancak bu onun Brezilya’da yapacağı iş için kararlılığını etkilemez. Çin’de yarışı kazanıp şampiyon olabilirdi ancak o yine Brezilya’da çıkıp yarışı kazanmak isteyecek. Bu onun doğasında var." dedi.

Whitmarsh, Fernando Alonso ile yaşadıkları sorunlara rağmen Hamilton ile olan ilişkilerinin yarış sonrasında bir kere daha göründüğünü söyledi. Her iki tarafta yarışta yaşananlar nedeniyle kendisini sorumlu göstermişti.

Whitmarsh "O profesyonel ve eminim bir noktaya kadar kendisini suçlu görecek. Bizde takım olarak kendimizi suçlayacağız. Bu ortaklıkta mükemmel bir görüş."

"Tüm olayları tamamen farklı yapabilirdik. Şuan için gerçek olan ise onun çaylak olarak son yarışa lider durumda girdiği. İlk defa yarış dışı kaldı ve bu yüzden o kadar şaşırtıcıydı."

"Belki yarış dışı kalmak için doğru zaman değildi ancak eminimki o Interlagos’a gidip yarışı kazanmak için yeteri kadar kendisine güveniyor."

"Fantastik bir haftasonu olacak. Kuru zeminde yarışı tercih ederiz ancak Brezilya’da yağmurlu olabilir. Bunu tahmin edemeyiz."

"Son 2 yarış izlenmesi inanılmaz yarışlardı. Brezilya’nın da aynı olacağından eminim. " dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir