Williams Lotus’un Sponsorlarını Kapmaya Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Williams 2003 yılından bu yana  en başarılı sezonunu geçiriyor ve bugün Lotus’tan ayrılan bir sponsoru daha bünyesine kattığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Rexona markasını tanıtan Unilever’i açıklayan Williams şimdi de küresel iş teknolojileri konusunda uzman Avenade ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Her iki firma da birkaç yıldır Lotus ile birlikte çalışıyorlardı.

Bu ayrılıklarda Lotus’un bu sezonki kötü formu ve geleceğinin belirsiz olmasının yanı sıra Williams’ın yükselişi ve köklülüğü etkili olmuş gibi görünüyor.

Claire Williams yeni sponsorlar hakkında konuştu: “Mücadeleci markalarla çok fazla görüşme yapıyoruz, çünkü artık biz de mücadeleci bir markayız. İnsanlar bu hikayeyi seviyorlar, ancak biz her zaman mücadeleci olmuştuk, çünkü Ferrari ve McLaren’den çok daha küçük bütçelerle kazanabilmiştik.”

Williams bu sezon başarılı olabilmek için bir kumar oynadı ve takımına 17 milyon sterlinlik bir yatırım yaptı, ancak bu yatırım meyvesini verdi.


Yorumlar

“Williams Lotus’un Sponsorlarını Kapmaya Devam Ediyor” için 7 yanıt

  1. Insanlar gercekten de gunu baz alip yorum yapiyorlar. Williams basarili Lotus basarisiz oldu simdi. Yillarca kar elde etmek icin elini cebine goturmeyen tek amaci para kazanmak olan takim Williams degil miydi? Maldonado’ya sirf parasi var diye yillarca katlanan kimdi? GENII Renaultu satin aldigindan beri bu takim gercekten cok buyuk basarilar kazandi Renault F1 adiyla yarisilan 2010 yilinda son yarista sampiyonu bu takim belirledi. 2011 yilinda sezon basinda harika bir arac vardi Kubica dusunulerek hazirlanan bu aracin kilidi acilmasa da ilk iki yarisa 2 podyum ile baslandi. 2012 yilinda sampiyon olabilecek bir arac yapildi. Kimi zor bir pilot ona istedigi araci vermek gercekten cok zor direksiyon olaylari yuzunden araca alismasi cok zaman aldi Grosjean da caylakliginin kurbani oldu daha ilk yarista siralama turlarinda 3.olarak E20’nin ne kadar guclu oldugunu bize gostermisti ve bu arac iki pilot da dusunulmeden hazirlanmis bir aracti 2011 yilindan pilot ikilisi oturmus bir Lotus olsaydi Lotus 2012 yilinda sampiyon bile olabilirdi. 2013 yilina zaferle baslandi sezon sonunda RBR’den sonra en iyi arac Lotus araciydi ust uste podyumlar alindi Grosjean ile Kimi iki sezonu da zirveye yakin tamamladi. Tum bunlar olurken takim hic destek alamadi sponsor gelmedi yatirimci gelmedi simdi herkes tutturmus Williams basarili sponsor geliyor. Insan azicik elini vicdanina koyup yorum yapar son 10 yilda bu yili saymazsak Williams’in ne basarisi oldu? Bu yilki basariyi da ben daha cok Wolff’un Williams ile olan maddi manevi bagina bagliyorum. Mercedes en iyi motorunu kendisine saklarken ona en yakin motoru da Williams’a verdi hem hisseleri degerlendi hem de esi orada kariyerini daha da gelistirdi. Simdi bana kimse Williams basarili Lotus basarisiz. Williams yetenege Lotus parali pilota onem veriyor edebiyati yapmasin burada.

  2. İsabet olmuş.

    Sponsorlar paralı pilottan ziyade, başarılı takımın peşinde. Paralı diye Grosjean ve Maldonado ile yarışırsanız olacağı budur.

  3. Gerçekten de üzülüyorum takımın bu haline.

    Önce Birinci pilotlarını kaybettiler sonra teknik elemanlarını hem de beyin isimleri sonra takım patronunu ve şimdide sponsorlar gidiyor… Takımı zorlu zamanlar bekliyor ki pilotları bile Mercedes motoru ile birden uçuşa geçeceklerini düşünmüyorlar. Umarım bu giden sponsorlara Enstone pist üzerinde gerçek cevaplarını verir…

  4. iyi gün dostu sponsorlar kötü günlerdede williamsa sponsor olurmu yani bahsi geçen 2 sponsor williams için bir rbs olurmu imkansız.sponsorlarda piyasadaki duruma göre hareket ediyorsa ve piyasaya yeni sponsorlar gelmeyip takımlar arasında yer değiştiriyorsa o zaman bu işin para ve reklam açısından cılkı iyice çıkmıştır.2013-2012 sezonunda unilever ve avenade için işler reklam açısından iyiyken (yani raikkonnen ve lotus bir yıldız gibi parlarken) şimdi daha kötü ise bu işte williams takımınında (yani takımın yöneticisi claire williams ında bir tepkisi olmallıydı çünkü bugün lotusa yapılan şey yarın kendisinede yapılabilir muhtemelen) ve lotus da mercedes motoruyla umarım başarılı olur.ve o sponsorlara cevaplarını pist üzerinde verebilir.gerard lopez bunları hak eden bir yönetici değil.neticede mercedes motoruna daha fazla ücret ödeyerek yarışmayıda göze almış.

    1. Eğer sponsorluk gibi bir kavramda etik arayacaksak işimiz var.

  5. Kadem Yasin avatarı

    Bu formula da sponsorluk durumlarıda çok ilginç gelir dağılımlarıda çok ilginç sistem çok yanlış. Unilever 1-2 sene sonra biz çok büyük tüketiciyiZ markamızı daha da büyütmek istiyoruz deyip ferrari ye bile gidebilir.. Formula takımlarının düştüğü durumlar gerçekten kötü Takım’lar biraz Bernie amca şu orta seviyedeki takımlara yardımcı olsa her şey güzel olacakta adam para yı ancak kendine yatırıyor. Takım’lar hala isyan yapmadılar. Bir insan her şeyi yoluna sokar.

  6. Bakalım merso kac sene daha sıze motor verecek de hep mucadelecıydık anlayısınızı görücez o zaman…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir