Yeni McLaren Piste Çıktı

yazar:

kategori:

McLaren’in yeni aracının tanıtımının ardından Pedro de la Rosa, İspanya’daki Jerez pistinde özel bir test kapsamında direksiyona bu sabah geçti ve böylelikle yeni aracın ilk pist turları atılmış oldu.

İspanyol pilot, üç günlük bir test sürecinde hazırlık yapmak için kurulum turunu yerel saate göre 09:00 civarlarında attı.

Araçta geçen sezon bazı yarışlarda kullanılan ön kanattaki köprü parça da bulunuyordu.

Yeni McLaren pilotu Heikki Kovalainen’in bugün içinde daha sonra Jerez’de piste çıkarak ikinci aracı kullanması bekleniyor.

delarosa_mp4_23_test_2_916139872.jpg

delarosa_mclaren_mp4_23_test_ilk_523100630.jpg


Yorumlar

  1. mclaren mercedes takımını tutumak bir ayrılacıktır..gecenseki fia anın bütün puanları silmesi cok sacma…yeni yılda mclaren mercedes daima zirvede olmaya yakışır..yıllardan beri hep seni tuttuk ..asla sen ferrarin arkasında kalmayacak bir araba…ferrari neymiş ama biz onlardan daha iyi sonuç çıkarırsak 2008 yılında şampiyon oluruz…yeni arabamız herkese hayırlı uğurlu olmasını dilerim..mclaren tarafdarları asla yanlız bırakmayın bu sene birlik olrusak sampyonluk olur…

  2. ….80lerin sonu ve 90'ların başındada pek izleyen yoktu sanırım. o zamanlarda F1 türkiyede daha yeni yayınlanmaya başladı meraklı olan fazla yoktu. Cevap:
    Tabiki var. Eurosport ve RTL kanalları o zamanki belediye başkanımız sayesinde normal antenle izlenebiliyordu. tabi diğer tüm avrupa kanalları da. bu yorumu okuyan aynı yaş gurubundaki 1 hemşehirlim anlayacaktır.

  3. birde karbon ve astronomic fren sistemini mercedes firmasi porche den aldilar vites kurusunu da yapan nissan skayliene dan alinmadir , bilgilendirirken dayanakli bilgilendirsek iyi olur ,,,,,,saygilar ……ama buyil ve buyildan sonra mercedes cok iddali olacaktir cunki dennisin ortak oldugu diger firmalar dennisin hisse paylarini almaya calisiyorlar ve aliyorlar yani bu yil mercedes mecbur bir sampiyonluk almaya, sututgartta turkheim de olan muzenin yanina yapilan pc ve ruzgar tunelide mekemmel olmus gezme imkanida buldum,oyle mukemmel oyle teknoloji varki herkesin gormesini cok isterdim gercekten cok para harcamis mercedes,umarim hakkiyla sampiyon olurlar

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Mc_LaReN_MeRcEdEs arkadaş… mclaren aleyhine istediğini yaz diyorsun bide ne yazmışım onu gösterebilirmisin rica etsem ? mclaren'in buluşlarına birşeymi dedim onu söyle bana. ''sezon başlamadan büyük konuşmamalıyız'' dedim benle yaptığın tartışmaya bak !!!

  5. slm arkadaslar ,,, ya mercedes taraftarlari biras tebki gostermis,arkadaslar baska takimin yaptigini taklit edebilirsin hatta daha iyisinide yapabilirsin , ama mercedes takimi ferrarinin agirlik dagilimi bile biliyordu bunu bmw de bilse daha degisik dereceler elde edebilirdi agirlik dagilimi ne ruzgar tunelinde nede yuksek donanimli pc lerde yapiliyor,sadece tecrube ve yeteneklerle elde ediliyor,ben cok koyu bir mercedes taraftariydim sirf buyuzden artik mercedes takimini f1 de bile olmasinin bos oldugunu dusunuyorum,,,,herkese saygilar

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    kemal arkadaşım…daha yakın tarihlerde F1 izleyen görmemişsin. 2005'ten itibaren izleyip (hani o zaman F1 yarışı türkiyeye geldi ya) ne olaylar döndüğünü bilmediği halde fia=ferrari diyenler var :))) ben 96'dan itibaren takip etmeye başlamışım yani 12 yıl mı yakın tarih oluyor? 80lerin sonu ve 90'ların başındada pek izleyen yoktu sanırım. o zamanlarda F1 türkiyede daha yeni yayınlanmaya başladı meraklı olan fazla yoktu.

  7. Mclaren Mercedes'e cevap: Ferrari'ye tek sponsor yetiyorda ondan 😀 siz daha sponsor arayın ancak borçlarınızı ödersiniz 😀

  8. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    yaa o parçadandamı nem kapmışlar yok artık hehehehe walla güldüm hee. oda hile arkadaşlar aracı 15 saniye hızlandıran bişey takın sizde zuahahah.LOst Boy arkadaşım yorumuna katılıorum tümüyle :))

  9. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    DAHA ILK TESTIMIZDE SANSASYON YARATMISIZ SU YAZILAN CIZILENLERE BAKARMISINIZ :)))

  10. Yarışırken radyo dinlemek için o anten. bir arkadaş üstün F1 deneyimini yorumuna aktarmış tebrik ediyorum 🙂 ayrıca aracımız ferrariye değil süper aguriye de benziyor hatta honda'ya bmw'ye ve son 20-25 yıldır yapılan tüm F1 araçlarına benziyor, dediğin gibi biz çalıntı tasarımımız anlaşılmasın diye anten kullanıyoruz malum 1.5 saat çocukların canı sıkılıyor yarışırken radyo dinlesinler ama sana yutturamadık demek ki biraz daha değişiklik yapalım belki korna falan takarsak anlaşılmaz ya da hareketli 3-5 parça kullanıp gizli yakıt deposu monte ederiz ve araç gövdesinde virajlarda ters yöne akan sıvı ağırlık (civa vb..) kullanırız. malum bunlar bizim işimiz ya ondan!!!

  11. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    hayır yani bu sezonda benim 12.sezonum olucak. McLaren aleyhine istediğini yaz gerçek hiç bir zaman değişmez ve f1 dünyasında McLaren-Mercedes daha ilgi çekici ve daha karizma bi takımdır.madem en çok şampiyon olmuş takımsınız neden çok fazla sponsorunuz yok ?? sanırım anlamışsındır 😉

  12. bazıları yine takımımıza laf atmış, sanırım bu arkadaşlar F1 daha yakın tarihlerde izlemeye başlamışlar, geçmişte neler olmuş, F1 tarihinde neler yaşanmış bilmeden lütfen sadece McLaren e çamur atmayın. geçen seneki McLaren aslında ferrariydi demeye getirmiş bazıları, geçen sene mart ayı itibarı ile aracımız bitmiş hatta yarışmaya başlamıştı bile. belgelerinizin sızması bizim suçumuz deil. McLaren ın icat ettiği ve geçen sene kullandığı farklı soğutma sistemi bu sene bütün takımlar tarafından kopyalandı. yeni nesil vites kutusunu honda ilk tasarladı diyorsunuz bakın herkes kullanıyor. böyle ferrari yapar diğerleri çalar mantığı ile biryere varamazsınız. ferrarinin geçen sene yaptığı çamurdu, başka bişe deil. çünkü 1 milyon kez söyledik,zaten bu hep F1 de varolan bişedi yeni bir durum deildi. McLaren dahil, takımlar F1 tarihince birbirlerinin bilgilerini elde etmeye çalışmışlar ve etmişlerdir bunu yapan takımların başında da ferrari gelir.at gözlüğü ile bakmayın mika salo nun, stepney in söyledikleri daha dün gibi hafızalarda.

  13. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    11 yıldır F1'i izlemen beni bağlamaz. bende 96'dan (şimdi 2008 sezonu 13.yılım) itibaren sıkı takip ediyorum ne olmuş? sen takip etmeye başdığından beri yani 90lardada fia=ferrariydi değilmi? 2000lerde de öyle değil ama neyse…

  14. massathebest sonuçta kesintisiz vitesi bu gün kulanan takımlar McLaren sayesinde kullanıyolar dimi? honda öle bişeyi ortaya atıyoda niye aracına yerleştirememiş??

  15. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    hahaha doğru !! şampiyonlukları daha fazla ama yarısından fazlası ŞAİBELİİ. fia=ferrari ben f1 izlediğimden beri sürekli dewam eden bir denklem… hee bu arada 11 senedir sıkı bir f1 ciyim :))

  16. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Mc_LaReN_MeRcEdEs…(1) mclarenle ilgili her habere yazmıyorum. (2)mclaren haberlerinde bile bazı mclarenciler ferrariyi tartışıyor. (3) ferrari hakkında haberlerdede sen eksik olmuyosun en son F2008'e çamur atmadan edemedin :))) (4) mclaren-mercedes'in bulduğu yeniliklere birşey mi dedim ? buluşları için mclaren-mercedes'e aferin iyi yapmışlar diyorum. (5) ferrari ÇAKMA takım olduğu için pilotlar ve takımlar şampiyonluğu mclaren'den fazla değil mi ?

  17. massathebest avatarı

    kesintisiz vites kutusu fikrini ilk ortaya atan ve üzerinde çalışmalar yapan honda'dır. geliştirme ve kullanıma hazır hale getirme olayında geri kalmışlarsa da, bu honda'nın icadı olmadığı anlamına gelmez. lütfen mclaren'e maletmeyiniz.

  18. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    Yorumunuz karşılıklı kavgaya ve tartışmaya neden olduğu için silinmiştir – Editör

  19. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bence sezon aşlamadan büyük konuşmamlıyız. belli olmaz hamilton ve kovalainen önlerinde kırmızı italyan aygırlarını görebilirler :)))

  20. bu ferraricilerr hiçç çekemem
    işlerdiirr zatenn MC_LAREN'i…bu sene göreceklerr GÜMÜŞ okalrınn ne kadar sivri olduğunuuu..!!!!

  21. ferrarici arkadaşlar yıllardır sıradışı tasarımları yapan bugün poli karbon. ve astronomik fren sistemini geliştiren kesintisiz vites kutusunu geliştiren f1 in bir teknoloji devine bu söyledikleriniz yakışmıyor. Bu casusluk olayını da abartmayın. f1 tarihini biraz araştırın anlarsınız. kimin ne olduğunu. siz kendinizi bunla avutun bu yıl nasıl mclarenin hakkını yedilerse ama 2008 de bu olmayacak ve kimi ve massa önlerinde gümüş renkli okları görmekten nefret edecekler.

  22. BURDAN MCLAREN CİLERE SESLENİYORUM ARAÇ FERRARİYE BENZEMESİN DİE Bİ TEK O ADI HER NEYSE ONU YAPMIŞLAR HERALDE:D

  23. …Köprü kanadı yine monte etmişler.Aracın profil görünüşünde arka kesimin birazcık daha kısaldığı göze çarpıyor aracın renginde geçen seneye oranla pek bir değişiklik olmasada burun kısmında arka kesimde felan değişiklikler olmuş.

  24. böylece buraya yorum yapanların profili ve bilgi düzeyi daha iyi anlaşılıyor…o yüzden kimseye laf yetiştirmeye uğraşmayacan

  25. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    su anten dıyen arkadasa amma guldum ha adas olmaktan utanıyorum:D:D

  26. aracın anteni de mübarek telefon direği gibi:)

  27. tabiki MP-22, geçen seneki araca çok benzer!! ne de olsa gecen seneki mclaren bir ferrariydi

  28. valla kardes sizin takimin burnu hic alcalmadi saten ferrarinin sayesinde , adamlar yapiyor siz keyfini suruyorsunuz ama yinede sezon sonunda cezalari yiyorsunuz ,,,,, eeee neyaparsin rondennis alismis bir kere calmayaaaaa

  29. Güzel bir araç yapmışlar buyıl tanıtılan iki takımın aracıda güzel ve hızlılar bakalım bmw ve reno onlara ayak uydurablecekmi.

  30. mclaren fan avatarı

    oooo köprü kanadıda takmışkar bizim aracın burnu epey bir havada geçen seneye göre bağlantı çubukları uzamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir