Button: “Yeni McLaren-Honda’da Yarışmak İçin Sabırsızlanıyorum”

yazar:

kategori:

McLaren ile Formula 1 kariyerine devam edecek olan Jenson Button, Honda motorlu yeni McLaren aracıyla yarışmak için sabırsızlandığını söyledi.

Uzun zamandır geleceği belirsiz olan Button’un gelecek sene de takımda kalacağı ve Fernando Alonso’nun takım arkadaşı olacağı bugün duyuruldu.

Basın toplantısında konuşan Button “Yeni McLaren-Honda’nın bir parçası olmak hepimiz için harika bir fırsat. Bu birliktelikte üstüme düşeni yapmam konusunda teklif geldiği için çok memnunum. Kesinlikle yarışmak için sabırsızlanıyorum.”

“Kevin’in de takımın bir parçası olarak kalacak olmasından dolayı çok mutluyum. O çok hızlı bir sürücü ve gerçekten hoş birisi.”

“Daha önce 2003 ile 2008 yılları arasında onların motoruna sahip Formula 1 araçlarını kullandığım için Honda çalışanlarını çok iyi tanıyorum.”

“Onlara çok büyük saygı duyuyorum ve McLaren ile başladıkları bu ortaklıkta başarılı olmaları için % 100’ümü verme sözü veriyorum.”

“Son olarak Fernando gibi çok hızlı ve deneyimli bir sürücüyle takım arkadaşı olacağım için sabırsızlanıyorum. Birlikte oldukça iyi çalışacağımızdan eminim.” dedi.


Yorumlar

“Button: “Yeni McLaren-Honda’da Yarışmak İçin Sabırsızlanıyorum”” için 10 yanıt

  1. Button işini bilir, kamuoyuna çaktırmıyor fakat bence alacağı paranın yarısını Mclarenden düştü, Honda verecek diğer yarısını. Yine bu seneki parayla yarışır.

    Boru değil bu Jenson Button. Britanya’nın şampiyonlarından birisi. Uzun yıllar Honda çalışanı oldu. Button’un 2 senelik anlaşma imazalamasında bile Honda faktörü etkili olmuştur.

    Alonso Honda’nın reklam yüzüyse, Buton duygusal yüzüdür. Alonsodan gelen reklam paralarıyla, Buttonun maaşını öderler. İki pilotun da duruma göre serbestçe rekabet etmesine izin verebilirler.

    Eğer Honda motoru yavaş kalırsa, 1 puan 1 puandır stratejisiyle Buttonun Alonsoyla yarışmasına izin verilir. Honda motoru rekabetçi olur da Mercedese en yaklaşan motor olursa takım Alonsonun şampiyonluk ihtimali dahilinde, Buttona yardımcı pilot rolünü keser.

    Gelecek seneki Mclaren bu seneki Ferrari gibi olursa Button araçla olan deneyiminden dolayı 1 adım önde olur. Yok rekabetçi bir araç olursa Alonso 2 adım öne çıkar.

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Biz de sabırsızlanıyoruz büyük şampiyon Button Alonso çekişmesinde kazanan Button olacak.

  3. pissedasafart avatarı
    pissedasafart

    kalmak icin egilip bukulmus alıcagı parayı yarı yarıya dusurmus. bole yarısacagına hiç yarısma

    1. Onur Gentas avatarı

      Neden bu kadar acımasız bakıyorsunuz? Bu farklı bir tutku ve yarışmak için bir çok fedakarlık yapmak durumunda kaldı. Bana göre saygı duyulacak bir hareket Button’ın yaptığı.

      1. Napsakta bir yerlerden birşey bulsak diye düşünüp duruyorlar. Yarış tutkusu denir buna.

        1. O halde bile aldığı parayı acaba kendisi hayatında hiç görmüşmü kendi elinde onu da bi düşünmek lazım

      2. pissedasafart avatarı
        pissedasafart

        tek yarıs serisi F1 mi ? sporun durumdan herkes şikayet ediyor. burda kalmak için bu kadar egilip bukulucegine baska seride yarıssan 10 kat daha iyi.

        1. Onur Gentas avatarı

          Tek yarış serisi F1 değil ama bu işin zirvesi F1’dir.

  4. İngiliz lobisi muradına ermiş…Gençlere yazık oluyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir