Dennis: “Alonso ile Bitmemiş Bir İşimiz Var”

yazar:

kategori:

McLaren’in Patronu Ron Dennis, gelecek sene Fernando Alonso ve Jenson Button ikilisiyle Formula 1’de en iyi pilot kadrosuna sahip takım olacaklarını söyledi.

Fernando Alonso’nun McLaren’e dönmesi ve Jenson Button’un takımda tutulmasıyla birlikte McLaren toplamda 3 şampiyonluğa sahip bir kadroyla çalışacak. Bu iki sürücünün Formula 1’deki yarış sayıları ise toplam 501. Böylece McLaren gelecek sene en deneyimli kadroya sahip olacak.

Basın toplantısında konuşan Ron Dennis “Fernando’yla birlikte bitmemiş bir işimizin olduğunu hissediyoruz. Her iki tarafıngeçmişe göre daha fazla şeyi kanıtlaması gerekiyor.”

“Fernando ve Jenson toplamda 500’ü aşkın yarışa çıktılar. Ve bunların 47’sini kazandılar. Bu yüzden gelecek sene Formula 1 takımları içerisinde en iyi sürücü kadrosuna sahip olacağımızı rahatça söyleyebilirim.”

“Fernando takıma dönüyor ve a)kesinlikle kazanan birisi olduğunu kanıtlayacak ve bu kolay bir şey b) takımla yeniden entegre olabileceğini, hedeflerimize ulaşabilmemiz için gerçekten birlikte çalışabileceğimizi gösterecek.”

“Jenson ise kendi rolünü oynayacak. Jenson’un önüne bilerek konulan bazı engelleri aşması gerekiyordu ve oldukça uzun olan bir süreçte karara yardımcı oldu.”

“Kevin’e bu sene yaptığı harika işten dolayı teşekkür etmek istiyorum. O, takımın bir parçası olmaya devam edecek.”

“Bizim test, yedek ve 3. pilotumuz olacak. Gelecek için büyük bir umut olmaya devam edecek.” dedi.


Yorumlar

“Dennis: “Alonso ile Bitmemiş Bir İşimiz Var”” için 26 yanıt

  1. o değilde, 2005 Aralık ayında bana Alonso Mclaren’e gidecek radyoda duydum diyen arkadaşıma, bütün gün ‘sen benle dalga mı geçiyorsunun’ argo versiyonuyla karşılık vermiştim, geçen yıl Mclaren haberleri çıkınca da aynı şeyleri düşünmüş ama bu sefer hiç ama hiç ihtimal vermemiştim…

    Alonso ne diyim sana ben…

  2. Jenson’un önüne bilerek konulan bazı engelleri aşması gerekiyordu

    Bu ne demek şimdi?

  3. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    O kişinin McLaren imde yarışmasını sadece takımlar şampiyonluğunu kazanmamıza faydası olursa sindirebilirim

  4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Ron bey bizim pilot ikilimiz daha iyi yalnız. Şimdi galibiyet, pole, podyum, şampiyonluk sayılarını bir toplayalım isterseniz :p

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Sizin ikili Senna-Berger ikilisindende daha iyi o zaman 🙂 ?

      1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
        ForzaFerrariForzaFelipe

        Ortada Senna ismi varken iyi kötü tartışması yapılmaz.

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Demek ki istatistik her sey demek degil.

          1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
            ForzaFerrariForzaFelipe

            “Fernando ve Jenson toplamda 500’ü aşkın yarışa çıktılar. Ve bunların 47’sini kazandılar. Bu yüzden gelecek sene Formula 1 takımları içerisinde en iyi sürücü kadrosuna sahip olacağımızı rahatça söyleyebilirim.”

            ‘den yola çıktım ben.

            1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              Tamam. Ben direk yorumun uzerinden gittim. Haberle baglanti kurmadim acikcasi. K.bakma muhabbeti uzattigim icin.

  5. Mclaren dar yıllar ölçeğinde tekrar en iyi kadroya ulaşan oldu. Bunun sabiti de Fernando değil Jenson.
    Ama bu sefer Jenson’ın işi zor görünüyor. Sene başlamadan böyle de oyun kurulmaz ki. 🙂
    Adam arada farklı şeylere imza atarsa 2007’yi mumla ararlar yada birilerini kovarlar.

  6. kaçtı gitti mi?yoksa kaçırmak için ellerinden geleni yaptılar mı ? :)))kimi fanları neden gerçekleri görmek istemiyorlar ki?rahat olun,kimi’yi nasıl ezdiyse,button’unda altta kalacağını dennis senden benden iyi biliyor dostum.sıra hamiltona da gelecek merak etme sen 😉

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Hamilton çaylakken cevabını verdi,sıkıntı yok 😉

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Hamilton çaylakken cevabını verdi,sıkıntı yok. 😉

  7. Jenson ise kendi rolünü oynayacak.

    Bu sözden başka anlam çıkarmak için farklı düşünmeye çalışmak, dünyadan bihaber olmak veya polyanna olmak gerekiyor. Adam açıkça Jenson ikinci pilot olacak ve bizim için puan toplayıp aracı geliştirecek demiş. Geçen sene Montezemolo da aynı şeyleri Raikkonen için söylemişti, geçen haberin birine iki tane link attım bunları.

    Alonso takıma çok büyük güç ve destekle gelmiş burası belli. Mclaren gibi bir takıma yakıştıramasam da Honda ne derse o oluyor, Dennis değil.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      O Degil de Honda’nın istediği nasıl oluyor?

      Hisse felan mı aldılar bilginiz var mı?

      @xtrabit-racing

      1. Hisse almak istediklerinin haberi vardı ama sanmıyorum.

        Motoru bedava vermek, üzerine fabrika takımı yapmak, başka takıma motor vermemek ve Alonso’nun maaşını ödemek adamları gerçekten çok güçlü bir pozisyona sokar, hele ki maddi sıkıntıları olan, pist üstü başarısı düşmüş olan ve reklama ihtiyacı olan bir takımın önünde…

    2. bu sözlerden istediğinizi çıkartabilirsiniz, sen bu şekilde düşünüyorsun ama adamlar iddia ettiğin gibi böyle bir şey söylemiyor… Honda’nın takım içi bu kadar gücünün olduğunu düşünmenin bir kaynağı vs. var mı ? Jenson’ı 2. pilot yapacaklarsa bile, İngiliz basınının egemen olduğu bir sporda basına böyle bir demeç mi verilir ? Bugün haberlere ve yorumlara göz atarken bir kaç kere yok Honda patron yok patron en soldaki falan diye yazmışsın ama Ron Dennis takımı Honda’nın üzerine yaptı bizim haberimiz mi yok 🙂 Mclaren nasıl başarı, reklam ve tabiki işin sonunda daha çok kar elde etmek istiyorsa, Honda’da aynı şeyi istiyor. Mclaren Honda’ya nasıl gereksinim duyuyorsa, aynı şey Honda içinde geçerli… Motorlarını gidip Marussia yada Caterham’a verip onları fabrika takımı yapcak sonrada ilk 15 e girmek için uğraşacak halleri yok herhalde…

      Kısacası olaya bir çok açıdan bakmak lazım, sadece tek bir açıdan değil ( Mclaren Hondaya muhtaç, Honda’nın dediği olur, Honda Alonso’yu istedi, JB göz göre göre 2. pilot yapıldı, gibi… )

      1. Bu sözlerden çıkarılabilecek tek şey bu. Başka bir şey çıkarmak için başka türlü düşünmek gerekiyor. Kimse durup dururken iki pilotundan birine senin rolün bu demez.

        Honda’nın takımın patronu olması olayını yukarıda açıkladım. Taa sezon başından bu yana Honda’nın Alonso’yu istediği de söyleniyordu. Bedava motor ve fabrika takımı olmak da hediye edilecek bir şey değil.

  8. Benim düşüncem ise şöyle; Alonsoyu Hondanın ısrarla istemesi sebebiyle Mclaren için fedakarlık yapıp geri adım atmıştır Ron Dennis… Hondayı Mclarene tamamen kazandırdıktan sonra kısa vade içinde gelecek vaadeden pilotları Magnussen ve Vandoorne ‘a yöneleceklerdir şüphesiz.

  9. “Fernando ve Jenson toplamda 500’ü aşkın yarışa çıktılar. Ve bunların 47’sini kazandılar. Bu yüzden gelecek sene Formula 1 takımları içerisinde en iyi sürücü kadrosuna sahip olacağımızı rahatça söyleyebilirim.”

    Bir insan kadrosunu över de bu şartlar altında buna saçmalama denir. 1 aydır Magnussen mi Button mı diye tartışıyorsunuz sonra en iyi pilot kadrosu ıvır zıvırı laflar ediyorsunuz. Çok samimiyetsiz ve boş laflar bence.

  10. F – E – R – N – A – N – D – O——————————– A – L – O – N – S – O

  11. sukru gurbuz avatarı

    yapılabilecek en iyi seçimi yaptı. takımımla gurur duydum. önümüzdeki sezonu iple çekiyorum

  12. “Jenson ise kendi rolünü oynayacak. Jenson’un önüne bilerek konulan bazı engelleri aşması gerekiyordu ve oldukça uzun olan bir süreçte karara yardımcı oldu

    Sene sonunda da soyle yendim boyle yendim dersin Alonso.

    1. O sözler den Alonso ya nasıl pay çıkardınız hayret

    2. Orda Button son yarışlarda iyi performans gösterdi o yüzden seçtik demiş fakat sen bunu çevirip Alonso’ya getirmeyi başarmışsın.Tebrik ediyorum.

      1. ben yazacaktım sen erken davranmışsın, evet doğrudur, bu kadar beklenmesinin sebebi ya çaylak bir pilot yada tecrübeli bir pilot istenmesindendi , button tecrübeli pilot ama 2. pilotluk yaparmıydı ? evet yapacak, alonso fanları niye itiraz ediyorsunuz, alonso eşit araçlarla yarışmaz, 1 kere yarıştı, sezon sonu kaçtı gitti, ben nasıl ki fanı olduğum kimi nin eksilerini yazıyorum ,sizde artık kabullenin ,dikkat ederseniz, button kendi rolünü oynayacak diyor ,button gibi bir pilota artık emekli olacak pozisyona gelmiş bir pilota ,hangi rol oynatılacak ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir