Mercedes Brawn GP’nin Kaderini Yaşamak İstemiyor

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Toto Wolff, 2015 yılında tüm avantajlarını kaybedebileceklerini itiraf etti.

Brawn GP 2009 yılına harika bir başlangıç yapmış, ancak sezonun ikinci yarısıyla beraber performans düşüşü başlamıştı.

Ertesi sezon takımı Mercedes satın almış ve takım sadece puan savaşı verebilmişti.

Mercedes, 2015 yılında avantajlarının kaybolma ihtimaline karşın daha hızlı olabilmek adına gelişim çalışmalarının devam ettiğini söylüyor.

Wolff “Onlar sezon boyunca liderdi. Ama Mercedes takımı satın aldıktan sonra yeterli hızları yoktu. Bu yüzden Brawn GP deneyimini asla unutmamalıyız”

Onlar ilk yılında dominant şekilde liderdi ve bizde bu sen öyleyiz. Bu nedenle 2015 yılına net bir avantaja sahip olmadan başlayabiliriz. Öyle olsa bile gelişmek için hazırız” dedi.


Yorumlar

“Mercedes Brawn GP’nin Kaderini Yaşamak İstemiyor” için 10 yanıt

  1. Brawn Gp nin avantajlı olduğu nokta çift katmanlı difizördü.. adamlar o teknoliyle şampiyon oldular 2010 da yasaklandı avantajları yok oldu.Mercedes in böyle bir endişeye kapılmasına gerek yok zira motor avantajı malum ve motor sezon içerisinde geliştirilemeyecek. Sonuç olarak boş bir konuşma .. Sezon arası unutulmayayım az basında çıkayım tarzı bir haber olmuş Toto Wolff

  2. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Brawn’ın parası olmadığı için Brawn adeta tüm sezonu ilk yarıştaki parçalarla geçirdi. Mercedes için ise durum çok çok farklı. Ciddi bir yatırım yaptılar ve Brawn’a göre çok daha baskınlardı.

    Hiçbir şey yapmayıp 2014 aracıyla yarışsalar bile şampiyonluğa oynarlar. Mercedes, muhtemelen ayak yapıyor. Diğer takımların ya da üreticilerin homurtularını kesmeye çalışıyor gibiler.

  3. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Sağlam para

    Sağlam ekip =Şampiyonluk

    Sağlam pilot kadrosu

  4. İlyas Salman’ın filmde dediği gibi ”Polüm yapıyorlar Ağam.”
    Brawn GP ile siz bir misiniz? Brawn Gp bir atımlık kurşundu. Siz fabrika takımısınız. Motor departmanınızda rakiplerinizden 2 kat fazla personel çalışıyor. Denizde kum, sizde para. 2015’te de şampiyonsunuz.

  5. Adamlar sağlam yatırım yaptılar ve motor avantajları da ellerinde. Pilotları arasındaki rekabet bile takımı yarım saniye hızlandırmıştır. Seneye onları zorlayabilecek ekipler Mclaren ve Red Bull. Mclaren’in durumu belirsiz, Honda iyi motor yapsa bile şasiyi düzeltebileceklerinin garantisi yok. Red Bull’da şasi iyi ama motorun yetişebileceğinin garantisi yok. Ferrari’yi niye saymadın diye soracak olursanız, pilotlar, motor ve değişen kadro derim. Bu şekilde önlerde olmaları mucize olur bence.

  6. Yalan dolan palavra. Önceden marko paşayla yaveri horner atıp tutardı böyle. Öyle yavaşız böyle yavaşız. Sonra 0.8 saniye ile pole alinca bizde beklemiyorduk böyle büyük farki vs. Hep aynı terane. Motor kurallarında önemli degişikliķler olmadıği sürece mercedesin tek rakibi kendisi.

  7. 2015’te yine şampiyon olabilirler ama 2016’dan sonra motorlarda köklü bir değişim söz konusu. 2016 ve sonrası için Mercedes şampiyon olabilmek için çok uğraşmalı diye düşünüyorum.

    1. 2015 ten sonra f1 de kalırlarsa 😉

      Pılı pırtılarını toplayıp kaçarlarsa şaşmam…

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Yeni Turbo motorlar için 500 Milyon, Takım satın alma ve diğer harcamalarla birlikte yaklaşık 1 Milyar $ gibi bir harcama yaptılar. Kolay kolay Formula 1’den ayrılmazlar.

  8. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    korkunun ecele faydası yok toto’cum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir