McLaren Mühendislik Yaklaşımını Değiştiriyor

yazar:

kategori:

McLaren’ın mühendislik direktörü Matt Morris takımının 2014’ten ders çıkardığını ve işlerin yürüme şekli hakkında gerekli değişiklikleri yaptığını söyledi.

“Sezon boyunca odaklandığımız ana alanlardan birisi performans gelişimlerini nasıl gördüğümüz üzerineydi. Bundan kastettiğim şey şu, geçmişte bazı çok fazla matematik içeren modellemelerle yeni parçanın daha hızlı olduğunu anlıyorduk ve buna inanıyorduk. Şimdi ise bazı aerodinamik konseptlere bakmaya başladık ve bilgisayarın söylediği tur zamanı artışının da ötesini düşünmeye başladık.”

“Diğer bir deyişle artık genel sürülebilirlik ile daha fazla ilgileniyoruz. ‘Sürülebilirlik’ kelimesi sezon boyunca karar verme sürecimizde kesinlikle daha yukarılara çıkmış durumda.”

“Sezon başında sürücüler sürülebilirlikten şikayet etmişlerdi. Bunu çözmek için çok fazla şey denedik, ancak Japonya’ya gelene kadar işe yarayan bir şey bulamamıştık. Orada yeni bir ön aero paketi getirdik ve bu büyük bir fark yarattı.”

“Sürücüler birden şunu söylediler: ‘Araç değişti, şimdi çok daha iyi.’ Giderek sürücülerin sevdiği şeyleri bulduk ve bu sayede denge konusunda kendilerine güvenleri geldi ve daha hızlı olabildiler. Bu yaklaşım kesinlikle ileri yönde ilerlememize ve yönümüzü bulmamıza yardımcı oldu.”

“Yaptığımız şeyler aracı anlama şeklimizi değiştirdi, şimdi araca daha geniş açıdan bakabiliyoruz ve çok daha geniş çapta karar verebiliyoruz. Bu mühendislikte değiştirdiğimiz büyük şeylerden birisi.”

“Genel olarak son dört veya beş yarış bizim için oldukça olumluydu. Bu yarışlarda Jenson araçtan herşeyi çıkarabildi ve yarışlarda önlerde olabildi. Rekabetçiliğimize bakacak olursanız, Mercedes’i saymazsak muhtemelen Red Bull ve Ferrari’den daha rekabetçi bir hale geldik. Kış arasına temelimizi bilerek gidiyoruz ve MP4-30 bu temeller üzerine inşa edilecek.”


Yorumlar

“McLaren Mühendislik Yaklaşımını Değiştiriyor” için bir yanıt

  1. Vay be. Çok ilginç ve detaylı bir haber olmuş.

    Düzlükte aerodinamik ama pilotları güvensiz bırakacak kadar dengesiz. Güzel noktaya parmak basmışlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir