Lotus’un Seneye Yarışacağı Kesin Değil!

yazar:

kategori: ,

FIA önümüzdeki yıl Formula 1’de yarışacak takımlar ve pilotların listesini yeniledi. Manor ve Caterham takımları listede kalırken şimdi ise Lotus’un girişi de “teyide tabi” olarak değiştirildi.

Lotus önümüzdeki sezon için Romain Grosjean ve Pastor Maldonado ile devam edeceğini açıklamış ve Mercedes motorlarını kullanmaya başlayacaktı.

Ancak son giriş listesindeki ibare takımın 2015 sezonuna çıkamayabileceği anlamına geliyor.

2015 Giriş Listesi:
Mercedes (Motor: Mercedes)
44. Lewis Hamilton
6. Nico Rosberg

Red Bull Racing (Renault)
3. Daniel Ricciardo
26. Daniil Kvyat

Williams (Mercedes)
19. Felipe Massa
77. Valtteri Bottas

Scuderia Ferrari (Ferrari)
5. Sebastian Vettel
7. Kimi Raikkonen

McLaren (Honda)
14. Fernando Alonso
22. Jenson Button

Force India F1 Team (Mercedes)
27. Nico Hulkenberg
11. Sergio Perez

Scuderia Toro Rosso (Renault)
33. Max Verstappen
55. Carlos Sainz Jr.

Lotus F1 Team (Mercedes)*
8. Romain Grosjean
13. Pastor Maldonado

Sauber F1 Team (Ferrari)
9. Marcus Ericsson
12. Felipe Nasr

Manor F1 Team (Ferrari)*
Açıklanmadı
Açıklanmadı

CF1 Caterham F1 Team (Renault)*
Açıklanmadı
Açıklanmadı

*Teyide tabidir


Yorumlar

“Lotus’un Seneye Yarışacağı Kesin Değil!” için 18 yanıt

  1. Az önce işten geldim,hastayım ve sıtma gecırıyorum ama dayanamayıp mobılden gırdım….

    Gunün en kötü haberi oldu f1 şe ilgili.Her zaman saygı duydugum ve enteresan dır asalet ve asilik karakterli bir takım olduğunu düşündüm…

    Çok üzücü,bernie ve markocan kulaklarınızı çınlarıyorum gene….

  2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Şu Rekabet kurulu sezon öncesi kararını verse de takımlara sıcak para gelse.

  3. Bu takım sadece Lotus ismini taşıdığı için değil zaten kendi içinde bir efsane. Kendilerini adlandırdıkları gibi Team Enstone onlar. Yeni takımların bile yarışlardan çekiliyor olmalarına üzülürken böyle bir efsaneyi pistlerde görememek gerçekten iç yakıcı olur. Umarım en kısa sürede toparlarlar. Senna’nın Toleman’ından, Schumacher’ın Benetton’una, Alonso’nun Renault’sundan Raikkonen’in Lotus’una öyle ya da böyle şampiyonların ve de şampiyonlukların takımıdır Enstone. Diğer küçük takımlar gibi olmaz, Formula 1’in son 30 yılının en önemli parçalarındandır onlar.

  4. Esprit modeliyle küçük yaşlarda tanıştığımdan beri sempati duyduğum bir marka Lotus. Hatta 94-95 yıllarında dos’ta Lotus diye bir oyun vardı bilenler vardır belki.. İsminin olması bile iyidir F1 için. Umarım gitmezler..

    1. Ayriyeten John Player Special temalı araçları nedense hep asil bir duruşa sahip gibi gelir bana. Sanırım gerçekten de öyle.

  5. Olacak iş mi şimdi? Lotus’tan 2015 için nispeten umutluydum oysaki.

  6. Manor F1 Team Marussiayı satın mı aldı? O zaman Gutierrez sezon başlayınca Manor’a geçebilir. İngiltere merkezli bir takım olduğu için her ihtimale karşı Max Chiltonu da hazır ederler.

    Caterham muhtemelen paralı bir Gp2 pilotuyla anlaşır.

    Petrol fiyatlarının bu seviyelerde taban oluşturduğuna kanaat getirilirse ya da Rusya Güney Amerika ülkelerine bir yol çizerse Venezuellalı üretici Pdvsa Fia’ya katılım bedelini öder Ocak 15 gibi Lotusa da lisans çıkar.

    Korkmaya gerek yok. Hiç nakit bulamasalar kredi çekerler yine lisans alırlar. Galiba Mercedes motoruna geçince Total yakıtı kullanmayacaklar o yüzden bir belirsizlik oldu. Pdvsa durumları düzeltebilirse Lotus yarışma lisansı alır.

    Aksi durumlarda bireysel krediler, banka teminatları falan gerekiyor. Onu da çıkarmak şu aralar Noel tatilinden dolayı biraz zor. Noelden sonra ayar verirler.

    1. PDVSA ya fazla güvenmeyin.

    2. manor bu takımın en başından beri adı yanlış hatırlamıyorsam. giriş isimleriyle yarıştıkları isimler farklı oluyordu. marussia zaten manordu 🙂

      1. Bilgiler için sağolun. Ben tam bilmiyordum. Manor Ferrari yazınca ben Marussiayı satın aldılar şeklinde yorumlamıştım doğrusu için teşekkürler.

    3. F1’e giren takım Manor’du zaten. Virgin ve Marussia sadece isim sponsoruydu. Manor yıllardır motorsporlarında olan firma. Genelde F3 ve Formula Renault’da takılıyorlar. Hatta Raikkonen’le Hamilton’un şampiyon oldukları Formula Renault takımı Manor’du.

  7. Günün en kötü haberi 🙁

  8. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hayda! Formula 1 kendini bitirmeye başladı yavaş yavaş. Toparlanması da zor görünüyor.

  9. umarım kalırlar.Bir kez daha fia nın bu işin içine ettigini onaylamış olduk.

  10. Cok kötü bir haber ya iyice tadını kaçırdılar yok o motor su sıstem bu sıstem takımlarda şaşırdı harcamaları kısacam derken içine ettiler adamlarda tedirgin oldu iyice girsen bitürlü girmesen bi türlü parada yok yazık ya takım çekelim derken olanlarıda batırdılar yazık

  11. Yapma be Enstone sen ne zorluklar gördün geçirdin bununda üstesinden gelebiliriz.

    Maalesef takımda çalışmaların durduğu da söyleniyor.

    1. Çalışmalar durduysa durum gerçekten çok vahim.

      1. Maalesef 2014 aracında da bu tür aksaklıklar olmuştu ve bir çok teknik adamı kaybetmiştik bu sefer durum daha kritik gibi İnşallah işler yoluna girip Mercedes motoru ile başarıya ulaşırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir