Webber: "İstikrar RBR'yi İleri Götürecek"

yazar:

kategori:

Mark Webber, takımı Red Bull Racing’in bu sezon bir adım daha ileri gideceğini düşünüyor ve istikrar üzerinde çalışanlara teşekkür ediyor.

Avustralyalı pilot, birçok mekanik problemin yaşandığı sezonun ardından takımının daha güvenilir bir araç yapma göreviyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

" Gerçekten bu sezonu dört gözle bekliyorum. Bu sezonki en büyük düşüncemiz süreklilik. Aynı motora, aynı pilotlara ve aynı teknik çalışanlara sahibiz. David’in (Coulthard) mühendisleri ve ben birlikte aynı ortamda çalıştık ve bu durum pazar öğleden sonrası için bize yardımcı olacak."

Webber, umutlarının geçen temmuz ayında takıma katılan yeni teknik müdür Geoff Willis’ten gelecek olan katkılara bağlı olduğunu söyledi. 2004 yılında Japon takımı BAR-Honda ile markalar klasmanında ikinci sırayı elde etmesinde büyük pay sahibi olan Willis ile aynı başarıyı tekrar edebilmeyi umuyor.

" Honda’da yaratmış olduğu farklılığı aynı şekilde burada da yapacağını ümit ediyorum. Honda’nın yelde ettiği dayanıklılık ve istikrar konusundaki başarıda kesinlikle en etkili ismin kendisi olduğuna inanıyorum.

" Yapmamız gereken şey de bu, güvenilir bir araca sahip olmak. Nereden geldiğimizi ve herbir Grand Prix’e nasıl hazırlanmamız gerektiğini anlamamız gerekiyor. Geoff takım içerisinde büyük bir rol sahibi, bu konu hakkında herhangi bir soru yok."

"Adrian (Newey) ile birlikte çalışacak; lansman günü geldiğinde; diğer üertici firmalarla haftadan haftaya mücadele edebilecek olmamızdan emin olmak istiyoruz."

" 2007 sezonunda Hona ve Toyota’ya karşı iyi bir iş çıkardık çünkü kötü bir zayıf performans sergilediler. Bir başka sezona doğru ilerliyoruz, herhangi bir sorun yok."

" Geçen sezonun sonunda aracın hızının geliştiğine şahit olduk, bu yüzden umarım aynı hızı bu sene de devam ettirebiliriz. Hepimiz güvenilirliği geliştirdiğimizi biliyoruz çünkü geçen tam bir saçmalıktı. Bu yüzden finish’e vardığımızda daha iyi bir sonuç elde etmek için çalışmaya devam edeceğiz."


Yorumlar

  1. pilot biraz zorlayınca aracın tekeri kopuyorsa suçu motorda aramamak lazım.

  2. şasi ve motorum araç üzerindeki kobinasyonunu nasıl ayırabiliyorsunuz çok şaşırdım!! sonuçta soğutma sisteminden motorun montajına kadar her şey şasiyle başlar. bazı arkadaşlar şasi diyince sadece karbon kaporta zannediyor. o sizin garajdaki araba için geçerli F1 için değil.

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    newey mclarendeykende, mclaren'in dayanıksızlık sorunu çoğunlukla motor'du bu da mercedes'in sorunuydu bence…

  4. lost boy un söylediklerinin altına imzamı atarım. newey nerde dayanıklılık sorunu orada mclarenden gitti mclaren bu sene neredeyse şampiyon oluyordu redbull un hali ortada.

  5. Hidrolik, mekanik ve motor sorunlarina Newey`in katkisi nedir onuda dusunmek lazim..

  6. Newey'le hızlı olabilirsin, yarış kazanabilirsin, şampiyon bile olabilirsin ama dayanıklı asla! Newey inanılmaz hızlı ve inanılmaz dayanıksız arabalar yapar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir