Ferrari Bütçe Sınırlamasına Karşı

yazar:

kategori:

Çıkan haberlere göre Ferrari Formula 1’deki büyük bütçelerin sınırlandırılması ile ilgili plana karşı.

Alman Bild gazetesinin iddiasına göre 2007 pilotlar ve markalar şampiyonu İtalyan otomobil markası Ferrari, FIA başkanı Max Mosley’in planladığı her bir takım sınırlandırılmış bütçe ( yıllık 150 milyon dolar) konusunda hem fikir değil.

Auto Motor und Sport gazetesine göre ise ,Force India gibi diğer takımların ümitlerini birden fazla rüzgar tünelinden faydalanmaya bağlamışken; Ferrari, FIA’nın bir önceki önerisi olan aerodinamik gelişimin sınırlandırılması seçeneğini kullanmak istiyor.

Bu konu cuma günü on bir takım patronu ile birlikte Max Mosley’in Paris’te bir araya gelmesiyle masaya yatırıldı.

Ferrari’nin konuya karşı çıkmasına karşılık, Mercedes-Benz yarış müdürü Norbert Haug, diğer takım patronları gibi öneriye sıcak bakıyor.

Henüz konunun netlik kazanmamış ve hala tartışılıyor olmasına rağmen Haug konu ile ilgili olarak: " Harcamaların azaltılması konusundaki fikre sıcak bakıyoruz ve anlamlı buluyoruz." açıklamasında bulundu.


Yorumlar

  1. Önce aptal kurallarla maliyeti arttır sonra da bütçe kısıtlamasına git! tam SÖMÜRGE düzeni. Müstemleke Nazırı Max Mosley.

  2. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    McLarenMercedes bütçe kısıtlaması olmasada bir zorluk çekmez.Mercedes-bmw-ferrari-toyota-honda bu takımlar bütçe olarak çok iyi durumdalar.renault için aynı şeyi söleyemem casusluk skandalında onlara McLarenMercedesin aldığı ceza verilseydi (100 milyon dolar) şuanda f1 de yoklardı…

  3. McLAren-Mercedes avatarı
    McLAren-Mercedes

    Görkem yılmaz arkadaşım para bizim için sorun değil 100milyon dolar elimizin kiri asıl Ferrari tırsıyor bu sınırlamalardan neden sence?? Çünkü diğer takımların onu gelip geçeceğini düşünüyorda ondan Max babası şimdi onlara yardımcı olur onlar itiraz etti diye bu geçmez zaten merak etme..

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    birde mclareni düşünsenize beyler :))ceza'dan sonra mclaren'in kasasından bayağı bi para gitti diğer türlüde mclaren'e yarayacak bu bütçe sınırlaması…o zamanda mclaren ne derse max onu yapıyor diyemezsiniz tabikide 🙂

  5. McLarenClub avatarı

    aman ha max dayı ferrari ne derse onu yapcan yanlışlık olmasın sonra :))

  6. ferarinin görüşünü almadan max bu öneriyi getirmiş olmalı neyse ferarinin görüşünü aldıktan sonra onların isteği doğrultusunda revize eder.max sahibi olan montezemolonun dediğinden çıkmaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir