FOTA ve CVC İttifakı, F1'e Barış Getiriyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in ayrılacağı ve başka bir seri olacağı konusundaki endişeler önümüzdeki günlerde tamamen sona erecek gibi görünüyor.

FOTA’nın FIA Teknik Çalışma Grubu Toplantısı’nı terk etmesinin ardından sporun geleceği hakkında endişeler ortaya çıkmış olsa da, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler ve anlaşmalar ile  sporda yaşanan krizde sona geliniyor.

Çarşamba günü ilk önemli adım atılacak ve Formula 1 takımları gelecek seneler için planlanan harcamaları kontrol altına alma konusunda anlaşma imzalayacaklar.

Ardından Macaristan’dan önce takımlar ve F1 Ticari Hak Sahipleri bir araya gelecekler ve yeni Concorde anlaşması imzalanacak.

Bu 2 anlaşma yapıldıktan sonra dökümanlar FIA’ya imzalaması için sunulacak. FIA’ya bu belgeleri imzalaması aksi takdirde CVC ve Formula 1 takımlarının kendi serilerini kesin kuracakları belirtilecek.

Yeni Concorde anlaşmasının bu hafta imzalanması bekleniyordu ancak son haberler öncelikle bu iki olayın gerçekleceği yönünde.

Bu arada haberlere göre Formula 1 Ticari Hakları Sahibi CVC, Bernie Ecclestone’u da görevinden alacağı yönünde.

Tüm bu haberler FOTA’nın ardından FIA ile direkt olarak görüşmekten se sporun sahibi CVC ile görüşmeyi tercih ettiği ve FIA ile CVC’nin anlaşmaya varması için çalıştığını gösteriyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir