Geniş Lastikler Formula 1’i Yeniden Canlandıracak

Pirelli’ye göre gelecek seneler için planlanan geniş lastikler Formula 1’in yeniden canlanmasında etkili olacak.

Son dönemde gelecek senelerde bazı değişiklikler yapılması için çalışmalar yürütülüyor. Bunlardan birisi ise lastikleri genişleterek yol tutuşunu arttırmak ve araçları daha agresif bir hale getirmek.

Bu görüşmeler henüz ilk aşamalarında olsa da Pirelli’den Paul Hembery, lastik boyutlarını genişletmenin faydalı olacağını düşünüyor.

Hembery “Charlie ile bu konuda görüşmeler yaptık ve her zaman sporun ihtiyaç duyduğu şeye açık olduğumuzu söyledik.”

“Geniş lastikler mi? Bu çekici. 1970 araçlarını gördüğünüzde drag yıldızları kadar aşırı olmadığını ancak etkileyici olduğunu söylüyorsunuz.”

“Şu anda bir çok açıdan lastikler oldukça küçükler. Bu konuyu görüşmeye açığız. Sadece biraz öncesinde bildirilmesi lazım.”

“Ancak sporu olması gerektiği yere getirmek için gerekli olan her şeyi yapacağız.” dedi.

Sporun patronları aerodinamik değişiklikler ve downforce seviyesini arttırma gibi seçenekleri gelecek seneden itibaren uygulamayı planlıyor olsa da Hembery lastikler için bir sene daha beklenmesi gerekeceğini düşünüyor.

Hembery “2016’da bunu başarmak çok zor olur. 2017’de olabilir. O sene mantıklı olur çünkü anlaşmamız 2016 sonunda bitiyor. O dönemde anlaşma yenileyeceksek bununla bağlantılı olur.” dedi.

Şu anda ön lastikler 24.5 cm, arka lastikler ise 32.5 cm genişliğinde. Hembery, 40 cm’nin üzerinde genişliğin hedeflenmesi gerektiğini söyledi.

Hembery “Bana göre 400 mm’nin üzerinde olmalı. Bu şekilde kulağa daha hoş geliyor. 1000 beygirin üzerinde güç olacaksa bu harika olur.” dedi.


Yorumlar

“Geniş Lastikler Formula 1’i Yeniden Canlandıracak” için 11 yanıt

  1. İnsanoğlu ilginç işte..
    Bir arkadaş da oluklu lastikleri paylaşmış aman da ne güzel demiş..
    araca mı demiş lastiklere mi tam anlamadım ama..
    bu 3 oluklu lastikler oluklu lastikleri ilk sezonunda kullanıldılar 1998 sanırım..
    O yıllarda berbat göründüğü hakkında herkes hem fikir idi..

    İlginç..

  2. Bunu bir daha göremeyecek olmak üzüyor.

  3. 18 inc jantlı ınce yanaklı lastıkler olmıycakmıydı?Ben mı yanlıs hatırlıyorum

    1. Doğru hatırlıyorsunuz. Hatta Charles Pic Lotus ile 18 jantarla test yapmıştı. Bence illa lastikle heyecan getirilmek isteniyorsa Pirelli’den 2012’de yaptığı istenmeli. İlk 7 yarışta tam bir belirsizlik vardı. Kimse “şu takım ve pilot kesin kazanır” diyemiyordu. Ama bu durumda araçların ve pilotların optimum performansı sergileyememe durumu da ortaya çıkıyor. Bu yüzden Raikkonen Çin’de 12. oldu, Schumacher Bahreyn’de yeni lastiklere rağmen 10. olmuştu. Kısacası Pirelli ne yapsa elinde kalıyor. Ama Pirelli’nin agresif hamur seçimleri ile 2012’nin ilk yarısında efsane bir sezon izlemiştik.

      1. Yanlış anlaşılma olmasını istemem Pirelli ye karsı bir ön yargım yok lakin,hem senelerce pırellı kullanmıs bırı olarak hem de pırellının tekel konumunda oldugu seneler boyunca lastık teknolojılerınden ve ıstıkrarlarından hıc memnun kalmadım…

        Hala eskı mıchelın brıdgestone dönemının özluyorum (o donemı ızlemıs bırı olarak)…

        Herseyden once bence f1 de tek lastık tedarıkcısı olması hem lastık rekabetının olmayıp lastık gelısımının yeterı kadar olmadıgı kanaatındeyım…Sımdı pırellı yanında brıdgestone olsa pırellı ıster ıstemez cok daha rekabetcı lastık yapmak zorunda kalıcak ve araclar daha hızlı olabılecek…

        1. Kesinlikle. 2007’den beri bu durumu hazmedemiyorum ben de.

      2. pilotun lastik korumak için hızlı gitmediğini düşününce bana hiç heyecan verici gelmiyor doğrusu. çabuk biten lastiklerin f1’e büyük zararı var. bazen haketmeyenin kazandığı, bazen eksik pit yaparak kazanılan zaferler oluyor. atak yapan pilota karşı lastik korumak için defans bile yapılmayıp gel geç dendiği saçma sapan bir f1 oluyor. 2013’ün ilk yarısında da bu böyleydi. herkes lastiği idare etme modunda olduğu için yetenekli ve az yetenekli pilotlar arasındaki fark azalıyor. ve evet lastik korumak yetenek değil.

        2014’te lastikler rusya dışında tam kıvamındaydı. umarım pirelli bozmaz bu işi. ama bunlar pirelli. er geç bozarlar eminim.

        1. Kazananın kim olacağını kimse kestiremediği için ilk 7 yarış gerçekten çok garip olmuştu. Ama 2012’de kazanan otomobilin hızı aynı yarışı atıyorum 2004’te kazanan otomobilden en az 1 tur geriden gelecek kadardı.

  4. ne kadar iğrenç bir düşünce.birde şu güzelliğe bak
    http://i.imgur.com/LbQRQDA.jpg

    1. Yavrum benım guzellıge bak…Bır de benzın koydun pıt stop a ….

  5. Görseldeki Ferrari’nin kaç acaba? Göz kararı bakınca 43-45 gibi bir şey geldi bana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir